Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάσεις εργασίας σήμερα στα μέσα μεταφοράς
  • [02] Από παιδιά για παιδιά

  • [01] Στάσεις εργασίας σήμερα στα μέσα μεταφοράς

    Στάση εργασίας 12 με 4 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, ηλεκτρικό και μετρό, ενώ κανονικά κινούνται τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

    Τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο, μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη των διοικήσεων των αστικών συγκοινωνιών, αποφάσισαν χθες να μετατρέψουν σε στάσεις εργασίας την 24ωρη απεργία που ειχαν εξαγγείλει αρχικά.

    Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα το Συντονιστικό των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τον πρόεδρο της Κο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα.

    "Τη Δευτέρα πάμε σε Γενικές Συνελεύσεις, θα γνωστοποιήσουμε στους εργαζομενους τι έχει γίνει μέχρι τώρα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν", πρόσθεσε ο κ. Κουλουμπαρίτσης, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λευτέρης Ρενιέρης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορησε την κυβερνηση ότι έχει αποφασίσει να διαλύσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, συρρικνώνοντας το έργο τους και αυξάνοντας την τιμή του εισιτηρίου κατά 40-50%.

    Τέλος, ο Γιώργος Γαυρίλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ τόνισε ότι "το προτεινόμενο από την κυβέρνηση σχέδιο οδηγεί στην εμπορευματοποίηση των δημοσίων συγκοινωνιών και υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Από παιδιά για παιδιά

    Ο Χένρικ Ρίκο Ζούπαν, ένα 10χρονο παιδί με δυσλεξία, έγραψε με τη βοήθεια της μητέρας του ένα βιβλίο ειδικό για συνομήλικούς του, με την ίδια μαθησιακή δυσκολία.

    Στην προσπάθεια συνέτρεξε και ο φίλος του μικρού συγγραφέα, Γιάντραν Χόχνιετς, επίσης παιδί με δυσλεξία, που ανέλαβε την εικονογράφηση του βιβλίου.

    Το ειδικά προσαρμοσμένο στις αναγνωστικές απαιτήσεις των παιδιών με δυσλεξία και μαθητών με προβλήματα ανάγνωσης βιβλίο έχει τίτλο «Πώς σχηματίστηκε η λίμνη Μπλεντ».

    Η σελιδοποίηση και ο σχεδιασμός έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά με δυσλεξία να το διαβάζουν και να κατανοούν τα μηνύματα ευκολότερα.

    Η μητέρα του συγγραφέα, Μίρα Ζούπαν, δήλωσε ότι τα άτομα με δυσλεξία έχουν δυσκολία να διαβάζουν μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο, σε γυαλιστερό χαρτί. Η κ. Ζούπαν βοήθησε το γιο της στην προσπάθειά του να βρει ποιος συνδυασμός χρωμάτων συμβάλει στη βελτίωση της ικανότητάς του στην ανάγνωση.

    Το βιβλίο τυπώθηκε με πράσινα γράμματα και με τα γράμματα b και d έντονα, σε κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα. Η αντίθεση μεταξύ του χαρτιού και των γραμμάτων δεν είναι πολύ έντονη, αλλά υπάρχουν μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γραμμών, καθώς τα παιδιά με δυσκολίες στην ανάγνωση απωθούνται από μεγάλες παραγράφους.

    Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι πετυχημένος παίκτης του χόκεϊ, αλλά διαβάζει και γράφει αργά, διαβάζει λέξεις με λάθος σειρά και παρακάμπτει λέξεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 January 2011 - 11:30:10 UTC