Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρισέ: Η ΕΕ απέτυχε στην οικονομική πολιτική
  • [02] Ίδρυση φροντιστηρίων από εταιρείες
  • [03] Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών
  • [04] "Πρώτη η ελληνόκτητη ναυτιλία"

  • [01] Τρισέ: Η ΕΕ απέτυχε στην οικονομική πολιτική

    Αποτυχία στην οικονομική πολιτική καταλόγισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Μολονότι η οικονομική μαζί με τη νομισματική πολιτική αποτελούν καθοριστικής σημασίας πυλώνες της ΕΕ, τα κράτη-μέλη χαλάρωσαν και παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και δεν εφάρμοσαν τους κανόνες αλληλοελέγχου, είπε ο κ. Τρισέ στην ετήσια συνδιάσκεψη του συγκυβερνώντος κόμματος CSU (Χριστιανοκοινωνική Ένωση) που πραγματοποιείται στο Βίλντμαντ Κρόιτ της Βαυαρίας.

    Ο κ. Τρισέ απέφυγε να αναφερθεί στο επίμαχο ζήτημα της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα κριτικά από αρκετά στελέχη του CSU. Σημείωσε, αντίθετα, ότι δεν βλέπει τον κίνδυνο πληθωρισμού και επισήμανε ότι τα τελευταία 12 χρόνια ο πληθωρισμός έμεινε κάτω του 2% σε μία κοινότητα 331 εκατ. ανθρώπων. "Η Ευρώπη δεν έγινε κοινότητα πληθωρισμού και δεν θα γίνει είμαστε αξιόπιστοι", είπε ο κ. Τρισέ.

    Κατά τον πρόεδρο της ΕΚΤ, καθοριστικής σημασίας πρόκληση για το 2011 θα είναι η ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. "Αυτό απαιτεί ένα ποιοτικό άλμα στη διαμόρφωση και εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και μία οικονομική πολιτική όλων των χωρών που θα είναι προσανατολισμένη στη σταθερότητα", είπε ο κ. Τρισέ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ίδρυση φροντιστηρίων από εταιρείες

    Και εταιρείες θα μπορούν εφεξής να ιδρύουν φροντιστήρια στην Ελλάδα.

    Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης άδειας φροντιστηρίων - πέραν των φυσικών προσώπων - και σε νομικά πρόσωπα, για λόγους εναρμόνισης του εσωτερικού δικαίου με την οδηγία 2006/123/ΕΚ με την οποία ρυθμίζεται η παροχή υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ.

    Για να μπορεί, όμως, ένα νομικό πρόσωπο να ιδρύσει φροντιστήριο στην Ελλάδα θα πρέπει σωρευτικά να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    α) η έδρα να βρίσκεται σε χώρα - μέλος της ΕΕ

    β) στους σκοπούς του καταστατικού του να περιλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και

    γ) να μην έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

    Σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών θα μετατραπούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Οι χώροι των στρατοπέδων αυτών και οι εγκαταστάσεις παραχωρούνται κατά χρήση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά παρέκκλιση υφιστάμενων διατάξεων πολεοδομικού σχεδιασμού κάθε επιπέδου και επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και ως χώροι κράτησης.

    Στο μεταξύ, σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, απέστειλε από τη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η κατασκευή φράχτη 12,5 χιλιομέτρων, στον Εβρο, στα χερσαία σύνορα της χώρας μας, αποτελεί υποχρέωσή μας που απορρέει από τη Συνθήκη Σένγκεν για τη φύλαξη των συνόρων και όχι απλά δικαίωμα και συνταγματική επιταγή.

    Έκκληση να λαμβάνονται υπόψη, όσοι διαφεύγουν λόγω διώξεων, κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προς τα κράτη που αυξάνουν τον έλεγχο των συνόρων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Πρώτη η ελληνόκτητη ναυτιλία"

    "Ο ελληνόκτητος στόλος θα συνεχίσει να είναι πρώτος για πολλά χρόνια και με τις νέες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί με την Κίνα, η ελληνόκτητη ναυτιλία θα συνεχίσει να είναι από τις πλέον σημαντικές παγκοσμίως".

    Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων Νικόλαος Βαρβατές με αφορμή τα στοιχεία της "Review of Maritime Transport 2010", σύμφωνα με την οποία η ελληνόκτητη ναυτιλία ήταν πρώτη στον κόσμο το 2010.

    Στη δεύτερη θέση είναι η Ιαπωνία που το 2009 είχε ξεπεράσει την Ελλάδα, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Κίνα που ξεπέρασε την Γερμανία, η οποία βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της "Review of Maritime Transport 2010" της Unctad ο υπό ελληνική διαχείριση στόλος (πλοία 1.000 gt και άνω) το 2010 διέθετε 3.150 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 186.095.162 dwt έναντι 3.064 πλοίων μεταφορικής ικανότητας 169.426.690 dwt που ήταν στις αρχές του 2009.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 January 2011 - 17:30:17 UTC