Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμετάβλητο στο 1% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
  • [02] Παράθυρο σε λύση ανοίγει η πρόσκληση Δ. Ρέππα για διάλογο
  • [03] Συνάντηση για τη ναυτιλία
  • [04] Προσφορές και από τα εστιατόρια

  • [01] Αμετάβλητο στο 1% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

    Τη διατήρηση του βασικού της επιτοκίου στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1% αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πριν λίγο στη Φραγκφούρτη, ο διοικητής της Ζαν Κλοντ Τρισέ, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις αναλυτών.

    Λίγο νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας είχε επίσης διατηρήσει σταθερό στο επίπεδο του 0,5% το επιτόκιο της στερλίνας, σε μια απόφαση επίσης ευρύτατα αναμενόμενη από τους αναλυτές.

    Όπως επεσήμανε ο κ.Τρισέ, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ κατέληξε στην απόφαση αυτή δεδομένου ότι οι πιέσεις που ασκούνται στο επίπεδο των τιμών στην ευρωζώνη αν και εμφανίζονται αυξημένες παραμένουν εντός των ορίων που έχει θέσει η ΕΚΤ για τη σταθερότητα των τιμών, ήτοι πληθωρισμού πλησίον αλλά πάντως χαμηλότερου του 2%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Παράθυρο σε λύση ανοίγει η πρόσκληση Δ. Ρέππα για διάλογο

    Χωρίς συγκοινωνίες σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς οι συνδικαλιστές σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ και λεωφορεία πραγματοποιούν 24ωρη απεργία παρά το γεγονός ότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

    "Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πέρα από τα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι τα οποία και υπερασπιζόμαστε, υπάρχει και ο νόμος και όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που κρίνει ως παράνομη και καταχρηστική μια απεργία θα πρέπει να την εφαρμόζουμε", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Στο μεταξύ, αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Ήδη, οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στον διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρίες.

    Αύριο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Σήμερα στη Βουλή, σημειώθηκε σφοδρή «σύγκρουση», μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του για τις αστικές συγκοινωνίες, με τον ερωτώντα βουλευτή να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί πραξικοπηματικά και τον υφυπουργό να επισημαίνει, πως πρόκειται για βιώσιμη και δίκαιη λύση προς όφελος του κοινού και των συγκοινωνιών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Συνάντηση για τη ναυτιλία

    Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών - συνάντηση, που όπως είπε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό και θετικό κλίμα.

    "Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας η ναυτιλία είναι ο βασικότερος οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ενωση έθεσε τις απόψεις της και τα αιτήματά της και ο πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους", είπε ο κ. Διαμαντίδης, προσθέτοντας ότι "συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα και κυρίως στο σημαντικότερο, που είναι η συνεχής συνεργασία και επαφή του πρωθυπουργού - μέσω του υπουργείου- με την Ενωση για την υλοποίηση των στόχων που θέσαμε".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αίτημα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, θέμα το οποίο έχουν θέσει ως αίτημα και Ισραηλινοί αξιωματούχοι με σκοπό ναυτικά στελέχη τους να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα.

    Επίσης, οι εφοπλιστές έθεσαν το θέμα του Λιμενικού Σώματος και στην αρμοδιότητα ποιου υπουργείου πρέπει τελικά να υπάγεται το Σώμα αυτό, ενώ ένα ακόμα αίτημά τους ήταν τα εφοπλιστικά κεφάλαια που εισάγονται και επενδύονται σε επενδύσεις ξηράς στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται όπως και οι ξένες επενδύσεις.

    Τέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο ο Πειραιάς θα μετατραπεί στο πρώτο ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Προσφορές και από τα εστιατόρια

    Σημαντική πτώση στον τζίρο τους παρουσίασαν τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και οι ταβέρνες, την εορταστική περίοδο, καθώς οι καταναλωτές, επηρεασμένοι από τη γενικότερη οικονομική κρίση, περιόρισαν σημαντικά τις εξόδους τους. Οι εκπρόσωποι του χώρου μαζικής εστίασης εκτιμούν ότι και οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, καθώς η διάθεση του κόσμου είναι συγκρατημένη.

    Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου, υπάρχουν προσφορές έως και 20% είτε με τη λογική των happy hours, δηλαδή μειώσεις τιμών στις "νεκρές" ώρες έναντι των ωρών αιχμής, ανάλογα με τη θέση του μαγαζιού και την κίνησή του, είτε με προσφορές στην τελική τιμή της παραγγελίας, ιδίως στην κατ΄οίκον διανομή.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων της Αθήνας και πρόεδρος του ομίλου της αλυσίδας Palmie Bistro, κ. Γιώργος Κουτρουλιάς, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο τζίρος μειώθηκε έως και 50% την εορταστική περίοδο σε ορισμένες περιοχές, ενώ η πτώση για όλη τη χρονιά ανέρχεται στο 30%".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 January 2011 - 15:30:15 UTC