Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των "κλειστών"
  • [02] Στον ανακριτή οι πέντε συλληφθέντες για τρομοκρατία
  • [03] Κίνητρα για επισκευές κατοικιών
  • [04] "Ξύπνησε" και πάλι η Αίτνα ο»Ώ

  • [01] Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των "κλειστών"

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το "άνοιγμα" όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών" επαγγελμάτων. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων.

    Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων. Βασική αρχή του νομοσχεδίου, επισήμανε ο υπουργός, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και οι ευκαιρίες στους νέους.

    Οι συγκεκριμένες αναφορές του κ. Παπακωνσταντίνου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ, με θέμα "Μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: αντλώντας τα αναγκαία διδάγματα από την κρίση".

    Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

    Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για την απάντηση που είχε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τέσσερις επιστολές του με τις οποίες ζητούσε γνωμοδότηση για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων.

    Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι με βάση τις απαντήσεις της Επιτροπής, τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν Σάββατο αλλά και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων.

    Ο υπουργός εξήγησε στους φαρμακοποιούς ότι θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει άλλο γι΄αυτό το θέμα.

    Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Οπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παράβαση της οδηγίας που εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση επαγγελμάτων και έκανε λόγο για πλήρη ρήξη με το υπουργείο Υγείας.

    Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων. Λουράντος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κλείσουν, ουσιαστικά, τα φαρμακεία, αφού, όπως είπε, θα ανακαλέσει από αύριο τη λίστα με τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στον ανακριτή οι πέντε συλληφθέντες για τρομοκρατία

    Βαριές κατηγορίες για τρεις κακουργηματικές πράξεις απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων τις δυο τελευταίες ημέρες, για υποθέσεις τρομοκρατίας.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρους και αρνήθηκαν εντός του εισαγγελικού γραφείου να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη Γερμανίδα, που συνελήφθη σήμερα, ζήτησε από την εισαγγελέα να μπορέσει σύντομα να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της.

    Η δίωξη σε βάρος των νεαρών αφορά τις κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης μέχρι στιγμής, τρομοκρατικών πράξεων που αφορά τα όπλα που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι και της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

    Στο μεταξύ, δόθηκαν από την αστυνομία στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Βύρωνα και τον Ταύρο.

    Οι τέσσερις που συνελήφθησαν χθες, είναι οι Χαράλαμπος Τσιλιανίδης του Αθανασίου και της Στυλιανής 23 χρονών , Δημήτρης Φέσσας του Νικολάου και της Ελισάβετ 23, Δημήτρης Δημτσιάδης του Παναγιώτη και της Ιωάννας 23 και Σωκράτης Τζίφκας του Δημητρίου και της Ουρανίας 21 ετών.

    Στα σπίτια, τα οποία νοίκιαζαν οι συλληφθέντες με πλαστά στοιχεία, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δελτία αστυνομικής ταυτότητας, σφραγίδες, πιστωτικές κάρτες και 4.000 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κίνητρα για επισκευές κατοικιών

    Με διευρυμένα κριτήρια υπαγωγής, προκηρύσσεται την 1η Φεβρουαρίου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», μέσω του οποίου θα δίνονται επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια (αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μονώσεις, κλπ).

    Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, υπέγραψαν, χθες, την απόφαση για την προκήρυξη, που προβλέπει ότι η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου, δηλαδή για δύο μήνες.

    Σύμφωνα με την απόφαση, τα σπίτια που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1.750 ευρώ ανά τετραγωνικό (από 1.500, που ήταν η αρχική εξαγγελία), ενώ αλλαγές έγιναν και στα εισοδηματικά κριτήρια με στόχο, όπως αναφέρεται, να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Έτσι, οι κατηγορίες των δικαιούχων διαμορφώνονται ως εξής:

    Οι τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, συμφώνησαν στους όρους αυτούς και θα δίνουν τα άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτου) είναι οι Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και EFG Eurobank - Ergasias. Η εθνική και κοινοτική συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 396 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι να εισφέρουν οι τράπεζες άλλα 800 εκατ. ευρώ, ώστε οι συνολικές επενδύσεις να φθάσουν στο 1,2 δισ. ευρώ.

    Μέχρι 15.000 ευρώ μπορούν να λάβουν, ως άτοκο / χαμηλότοκο δάνειο ή επιδότηση, οι ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ Οίκον για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

    Για την υποστήριξη των πολιτών, τόσο κατά για το στάδιο υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα, όσο και κατά την υλοποίηση του έργου, λειτουργεί, γραμμή αρωγής χρηστών (helpdesk) στο 210 9797400. Ο Οδηγός εφαρμογής και τα έντυπα του Προγράμματος βρίσκονται αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο http://exoikonomisi.ypeka.gr/.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Ξύπνησε" και πάλι η Αίτνα

    "Ξύπνησε" και πάλι η Αίτνα στη Σικελία.Το πιο ψηλό και ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης εδώ και δύο ηΒ΅έρες εκτοξεύει λάβα και στάχτη, αναγκάζοντας τις ιταλικές αρχές να κλείσουν προσωρινά τα δύο αεροδρόΒ΅ια της Κατάνιας, που βρίσκονται στη βάση του ηφαιστείου.

    Οι κάτοικοι της ανατολικής Σικελίας ειχαν την ευκαιρία να δουν να εκτοξεύονται από το ηφαίστειο φωτεινοί πίδακες λάβας σε ύψος εκατοντάδων μέτρων. Το ποτάμι λάβας ξεπήδησε από τον νοτιοανατολικό κρατήρα και κινήθηκε προς τη «χαράδρα του βοδιού», όπου σταμάτησε.

    Η πύρινη μάζα ήταν ορατή και από την αντίπερα όχθη των στενών της Καλαβρίας, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να δεχθεί τηλεφωνήματα Καλαβρέζων που ανέφεραν «μεγάλη φωτιά» στη Σικελία.Σύμφωνα με το ηφαιστειολογικό ινστιτούτο της Κατάνης, το ηφαίστειο επέστρεψε στα φυσιολογικά ενεργειακά επίπεδα.

    Η Αίτνα παρουσιάζει τακτικά έντονη δραστηριότητα, γιβ αυτό και τα ψηλότερα σημεία του δεν κατοικούνται. Η τελευταία Β΅εγάλη έκρηξη της Αίτνας, που α έχει ύψος 3.350 μέτρα και δεσπόζει στο σικελικό τοπίο,είχε σηΒ΅ειωθεί το 1992. Εκρήξεις σημειώνονται σχεδόν κάθε χρόνο. Η πιο αξιομνημόνευτη των τελευταίων δεκαετιών σημειώθηκε το 2003, όταν η ηφαιστειακή τέφρα διέσχισε το Ιόνιο και έφθασε μέχρι την Κεφαλονιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 January 2011 - 17:30:16 UTC