Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ
  • [02] Στα 27 τα θύματα της γρίπης Η1Ν1
  • [03] Στην εντατική ο Ι. Καμπανέλλης
  • [04] Δυνατότητα επιλογής γιατρού για ασφαλισμένους του ΙΚΑ ο»Ώ

  • [01] Διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ

    Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Απελευθέρωσης (Ταχρίρ) στο κέντρο του Καϊρου, απαιτώντας την παραίτηση "εδώ και τώρα" του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Οι διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες και το σύνθημα που επικρατεί είναι "φύγε".

    Στην πλατεία Απελευθέρωσης μετέβη και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, ο Αιγύπτιος Αμρ Μούσα, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Αιγύπτου.

    "Δεν πιστεύω ότι θα φύγει ο Μουμπάρακ. Πιστεύω ότι θα παραμείνει ως το τέλος Αυγούστου", δήλωσε ο Μούσα, ενώ ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, επανέλαβε τις εκκλήσεις του "να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια" ο Μουμπάρακ, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Αίγυπτος θα βυθιστεί στην παράλυση και το χάος.

    "Έχει χάσει τη νομιμοποίησή του", δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι. "Ο λαός θέλει δημοκρατία σε ένα νέο κράτος", πρόσθεσε μιλώντας στο Αλ-Τζαζίρα.

    Ο Ελ Μπαραντέι επέμεινε ότι "σήμερα θα είναι ειρηνικά, αλλά δεν θα σταματήσουμε τη διαμαρτυρία μέχρι την ελευθερία".

    Στην Αλεξάνδρεια, δεκάδες χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην λεγόμενη "Κορνίς", την παραλιακή οδό στο κέντρο της πόλης, ζητώντας "να φύγει ο Χόσνι Μουμπάρακ".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στα 27 τα θύματα της γρίπης Η1Ν1

    Στα 27 ανέρχονται πλέον τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1 ενώ, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

    Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την Παρασκευή, δηλώθηκαν 14 νέα κρούσματα, ενώ από την αρχή του έτους 131 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 70 παραμένουν ακόμη.

    Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το στέλεχος Α(Η1Ν1) 2009 είναι αυτό που απομονώνεται εργαστηριακά.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, για τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας.

    "Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων μπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στην εντατική ο Ι. Καμπανέλλης

    Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας νοσηλεύεται ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο συγγραφέας που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση και μετά από επιπλοκή εισήχθη στην ΜΕΘ.

    Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται - σύμφωνα με πληροφορίες - ιδιαιτέρως σοβαρή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Δυνατότητα επιλογής γιατρού για ασφαλισμένους του ΙΚΑ

    Από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα γιατρό, από τους συμβεβλημένους του ΟΑΕΕ ή του ΟΠΑΔ.

    Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η απαλλαγή πέντε εκατομμυρίων, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από την απαράδεκτη κατάσταση, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν, με τις ατελείωτες ουρές στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, δήλωσε ο Α. Λοβέρδος.

    Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή.

    Έως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία- από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο Υγείας.

    «Απεργία χωρίς απεργούς με μιντιακό αποτέλεσμα», χαρακτήρισε την πανελλήνια απεργία των γιατρών ο υπουργός Υγείας γνωστοποιώντας ότι την Παρασκευή το ποσοστό συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών ήταν 0,3%, ενώ την Πέμπτη 0,2 (απήργησαν δηλαδή 46 γιατροί).

    Στο μεταξύ, "ρολά" κατεβάζουν τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 February 2011 - 19:30:15 UTC