Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλάξεις για τον διάλογο στην Αίγυπτο
  • [02] Σε απεργιακό κλοιό η Υγεία
  • [03] Δωρεάν η χορήγηση αντιϊκών
  • [04] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη
  • [05] Ο Ντένις Κέλι στην Αθήνα
  • [06] Τα βλέμματα στην Τούμπα ο»Ώ

  • [01] Επιφυλάξεις για τον διάλογο στην Αίγυπτο

    Να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα προετοιμάσει, έως τον Μάρτιο, τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, συμφώνησαν η αιγυπτιακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στην κρίση, μετά από συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν και οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

    Ωστόσο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη δύναμη στη χώρα, ανακοίνωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ είναι ανεπαρκείς, ενώ ο Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι δεν προσεκλήθη στις συνομιλίες.

    Πάντως, οι παρατηρητές επισημαίνουν ότι οι συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν είναι έκδηλα μία παραχώρηση της αντιπολίτευσης, που για μέρες δεν συζητούσε ο,τιδήποτε, "αν δεν έφευγε αμέσως από την προεδρία της χώρας ο Μουμπάρακ".

    Η Αίγυπτος αρνείται τα τελεσίγραφα, τόνισε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Αχμεντ Αμπουλ Γέϊτ, μετά τις εκκλήσεις δυτικών παραγόντων να γίνει "γρήγορα και συντεταγμένα" η μετάβαση σε μία νέα πολιτική τάξη πραγμάτων.

    Στο μεταξύ, η ζωή στην Αίγυπτο προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά από 13 ημέρες διαδηλώσεων. Το κέντρο του Καΐρου συνεχίζει να παραμένει κομμένο στα δύο, με τους διαδηλωτές να επιμένουν ακόμη και σήμερα - υπό βροχή και κάποιο σχετικό κρύο - να ζητούν -σε ειρηνικό, όμως, κλίμα- την "εδώ και τώρα" παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Στο υπόλοιπο Κάιρο, η ζωή ξαναθυμίζει σιγά - σιγά παλιές ημέρες. Το μποτιλιάρισμα επανήλθε στις παλιές, μεγάλες του δόξες, οι καθαριστές των δρόμων άρχισαν να μαζεύουν σκουπίδια, τα περισσότερα μαγαζιά άνοιξαν, παρά την μικρή έλλειψη τροφίμων και κάποιων βασικών ειδών και η εμπορική κίνηση επανήλθε σημαντικά, ενώ άνοιξαν και οι τράπεζες, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε απεργιακό κλοιό η Υγεία

    Από τη Δευτέρα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα γιατρό, από τους συμβεβλημένους του ΟΑΕΕ ή του ΟΠΑΔ.

    Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η απαλλαγή πέντε εκατομμυρίων, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, από την απαράδεκτη κατάσταση, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν, με τις ατελείωτες ουρές.

    Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα, έως και την Παρασκευή. Έως και την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία που ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    Οι γιατροί, που συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας, ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν - χωρίς οικονομική επιβάρυνση - να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς γιατρούς στον χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

    Εξάλλου, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου.

    Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Δωρεάν η χορήγηση αντιϊκών

    Δωρεάν θα γίνεται από τα φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας, με απλή ιατρική συνταγή, η χορήγηση αντιϊκών, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «επειδή η δραστηριότητα της γρίπης αυξάνεται και αναμένεται να κορυφωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, πέραν του ενδεδειγμένου εμβολιασμού και της τήρησης των κανόνων υγιεινής, η χορήγηση αντιϊκών σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν».

    Τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1 έχουν φτάσει τα 33.

    Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι μία 50χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης (Η1Ν1), κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η άτυχη γυναίκα ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς ήταν υπέρβαρη και ινσουλινοεξαρτώμενη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη

    Η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος, στις 2 Φεβρουαρίου, στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, με προκήρυξη η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org

    Στη μακροσκελή προκήρυξη, τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν: " Ως την πιο ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των μελών του πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στους αξιοπρεπείς συντρόφους στείλαμε εμπρηστικό-πακέτο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την άρνηση της μίας εκ των δύο απαιτήσεων των συντρόφων για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης. Δεν θα απαντήσουμε στα ψέματά του όσον αφορά την ποσότητα δήθεν ισχυρής εκρηκτικής ύλης που ξεστόμισε για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής ώστε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα. Θα αρκεστούμε να επαναλάβουμε ότι τα μέτρα προφύλαξης ήταν ίδια με αυτά των προηγούμενων 14 πακέτων ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος άσχετος".

    Στην προκήρυξη γίνεται, επίσης, αναφορά στο θέμα της Νομικής, ενώ σημαντικό είναι ότι ανακοινώνουν πως θα συμμετέχουν επίσημα, πλέον, στο "Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ο Ντένις Κέλι στην Αθήνα

    Μία παράσταση που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πρόκειται για «Τα Ορφανά» του Ντένις Κέλι, ένα συγκλονιστικά επίκαιρο ψυχολογικό θρίλερ με πολιτικές διαστάσεις που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 2009, αποσπώντας δύο βραβεία, το Fringe First και το Herald Angel.

    «Είναι ένα έργο που συμβαδίζει με την εποχή μας και έχει να κάνει με θέματα που απασχολούν την κοινωνία σήμερα. Παρότι είναι γραμμένο από Βρετανό συγγραφέα και τοποθετημένο στο Λονδίνο, νομίζεις ότι γράφτηκε για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και για άλλες τέτοιες γειτονιές, κυρίως στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είναι ένα έργο που μιλάει για το πως ο φόβος οδηγεί στην βία και το αντίστροφο, πως η βία προκαλεί το φόβο. Πως δηλαδή ο φόβος μπορεί να οδηγεί έναν κόσμο στον ρατσισμό, απέναντι στον ξένο», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

    «Τα Ορφανά είναι ένα έργο σχέσεων, όπου η βία έρχεται απέξω. Δεν υπάρχει σωματική βία επί σκηνής, όμως η ψυχολογική βία που ασκείται μεταξύ των ηρώων είναι πολύ πιο επώδυνη. Είναι πολύ σημαντικό πως αυτό που έρχεται απέξω καθορίζει τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι», σημειώνει ο σκηνοθέτης.

    Ο Ντένις Κέλι έρχεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη για να συζητήσει με το κοινό στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Τα βλέμματα στην Τούμπα

    Το σημαντικότερο ματς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος διεξάγεται, αυτή την ώρα, στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (NOVA 1). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θέλει τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

    Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει με αξιώσεις το «κυνήγι» του Ολυμπιακού και της πρώτης θέσης της βαθμολογίας.

    Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0

    Ο Ολυμπιακός διατήρησε -και ενδεχομένως να αυξήσει- την διαφορά ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό, καθώς επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Φουστέρ στο 44ο λεπτό.

    Καβάλα-Κέρκυρα 1-0

    Σε θέση πλέι οφ παρέμεινε η Καβάλα, καθώς επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας, με γκολ του Νικουλάε στο 41ο λεπτό.

    Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-0

    Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του έκανε ο Εργοτέλης, καθώς νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο, που παραμένει σε δυσχερή θέση.

    Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 2-0

    Με τέρματα του Μάρτιν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και του Ντολεζάι στο 52`, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα των δυτικών προαστείων ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ολιβέιρα στο 83` με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 February 2011 - 19:30:20 UTC