Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απέκλεισαν τον Προμαχώνα
  • [02] Ξεκινά η δίκη για την έκδοση Τζούλιαν Ασάνζ στη Σουηδία
  • [03] Φονική ενέδρα στην Καλλιθέα ο»Ώ

  • [01] Απέκλεισαν τον Προμαχώνα

    Στο κλείσιμο της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου, στο ύψος του σταθμού του Προμαχώνα, προχώρησαν σήμερα, το πρωί, περίπου 250 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.).

    Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς και την ενεργοποίηση της διοικητικής πράξης, η οποία προβλέπει περαιτέρω δανεισμό της εταιρίας (27 εκατομμύρια ευρώ).

    "Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στον Προμαχώνα μέχρι και το βράδυ αν χρειαστεί", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κλωστηρίων Γ΄(Νάουσα), Ηλίας Χαρίσης. Όπως είπε, οι οφειλές της εταιρίας προς τους εργαζομένους υπερβαίνουν τα 15 εκατ. ευρώ και τόνισε πως πρόθεσή τους είναι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι της εταιρίας και από τις πέντε περιοχές όπου υπάρχουν μονάδες του ομίλου της ΕΝ.ΚΛΩ. στη βόρεια Ελλάδα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ξεκινά η δίκη για την έκδοση Τζούλιαν Ασάνζ στη Σουηδία

    Οι συνήγοροι του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, θα προσπαθήσουν να πείσουν τον δικαστή Χάουαρντ Ριντλ να εμποδίσει την έκδοσή του στη Σουηδία.

    Εκεί καταζητείται για δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

    Η δίκη ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο και οι συνήγοροί του θα υποστηρίξουν ότι είναι πιθανό να καταλήξει στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

    "Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, εάν εκδοθεί στη Σουηδία, οι ΗΠΑ να επιδιώξουν την έκδοσή του και / ή την παράνομη μεταγωγή του [στο έδαφός τους] όπου μπορεί να φυλακιστεί στο Γκουαντάναμο ή αλλού. . . υπάρχει κίνδυνος να του επιβληθεί η θανατική ποινή", σύμφωνα με το έγγραφο που περιγράφει την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του Ασάντζ.

    Ο 39χρονος ειδικός στους υπολογιστές, ο οποίος έχει εξοργίσει την Ουάσινγκτον δημοσιοποιώντας χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα μέσω του ιστοτόπου που έχει συνιδρύσει, καταζητείται στη Σουηδία, όπου δύο εθελόντριες του WikiLeaks τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Φονική ενέδρα στην Καλλιθέα

    Αγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν 30χρονο ειδικό φρουρό, ενώ τραυμάτισαν έναν 26χρονο Αλβανό, στις 3.30 τα ξημερώματα, στην οδό Σόλωνος 83, στην Καλλιθέα.

    Οι δύο άνδρες ήταν μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ειδικός φρουρός, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και ήταν εκτός υπηρεσίας.

    Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου όταν οι δράστες, που επέβαιναν πιθανότητα σε μοτοσικλέτα, σταμάτησαν πίσω τους και τους γάζωσαν με περισσότερες από 20 σφαίρες. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτώσουν τον 30χρονο ειδικό φρουρό και να τραυματίσουν πολύ σοβαρά τον 26χρονο Αλβανό, ο οποίος χειρουργείται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

    Τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί και διενεργείται έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 February 2011 - 9:30:14 UTC