Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία
  • [02] Συνάντηση Σαμαρά με Προβόπουλο
  • [03] "Έφυγε" ο Γκάρι Μουρ Video
  • [04] Δίκη για την έκδοση του Τζ. Ασάνζ
  • [05] Στους δρόμους οι αγρότες
  • [06] Μείωση των διοδίων
  • [07] ΟΑΕΔ: Υποβολή αιτήσεων ο»Ώ

  • [01] Στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία

    Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας. Συγκεκριμένα, τα μπλε λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση, στην οποία θα εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Ακινητοποιημένοι για πάνω από 4 ώρες θα μείνουν αύριο οι συρμοί του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά Μέσα Σταθερής Τροχιάς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η στάση εργασίας στο Τραμ θα αρχίσει στις 12 και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνάντηση Σαμαρά με Προβόπουλο

    Συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι συζήτησε με το διοικητή της ΤτΕ για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τη ρευστότητα του συστήματος. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά "η αγορά διψά για ρευστότητα."

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Έφυγε" ο Γκάρι Μουρ Video

    Πέθανε στην Ισπανία, όπου περνούσε τις διακοπές του, ο 58χρονος κιθαρίστας μουσικών ροκ και μπλουζ, Γκάρι Μουρ, όπως ανακοίνωσε χθες, στο Λονδίνο, ο μάνατζέρ του.

    Ο Γκάρι Μουρ καταγόταν από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (Ολστερ). Ο καλλιτέχνης κέρδισε ευρύτερη δημοσιότητα τον καιρό που συμμετείχε στο ροκ συγκρότημα Thin Lizzy.

    Όμως εκτός αυτού, ο Γκάρι Μουρ έκανε και μία αξιοπρόσεκτη 'μοναχική' σταδιοδρομία, στο χώρο της μουσικής ψυχαγωγίας, αποκτώντας ένα "προσωπικό" μουσικό κοινό.

    Οι συνθήκες του θανάτου του μουσικού παραμένουν έως τώρα άγνωστες, καθώς ο μάνατζέρ του, μιλώντας στον Τύπο, δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Δίκη για την έκδοση του Τζ. Ασάνζ

    Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου το οποίο αναμένεται να εξετάσει το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση.

    Ο 39 ετών Αυστραλός χαιρέτησε κουνώντας το χέρι τους υποστηρικτές του μόλις έφθασε στο δικαστικό μέγαρο Μπέλμαρς στο ανατολικό Λονδίνο.

    Είναι η πέμπτη φορά που ο Ασάνζ παρουσιάζεται στο δικαστήριο, μετά τη σύλληψή του στις 7 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι σουηδικές αρχές.

    Ο Ασάνζ απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του για τη σεξουαλική κακοποίηση εναντίον δύο νεαρών γυναικών στη Σουηδία.

    "Θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα του δικηγορικού μας γραφείου τα επιχειρήματα της υπεράσπισης. Εκεί θα βρείτε στοιχεία που καταρρίπτουν την εγκυρότητα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης", εξήγησε ο δικηγόρος του στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

    Οι δικηγόροι του Ασάνζ έχουν ορκιστεί να αποτρέψουν την έκδοσή του στη Σουηδία κρίνοντας κυρίως ότι υπάρχει κίνδυνος για τον πελάτη τους να σταλεί κατόπιν στις ΗΠΑ όπου, κατά τη γνώμη τους, κινδυνεύει με την επιβολή της θανατικής ποινής.

    Οι δικηγόροι του προτίθενται επίσης να προβάλουν το γεγονός ότι το ένταλμα σύλληψης δεν είναι αποδεκτό στο μέτρο που δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πελάτη τους και ότι η σουηδική δικαιοσύνη θέλει μόνο να ακούσει την κατάθεσή του.

    Η υπόθεση αυτή είναι ανεξάρτητη από την αναταραχή που προξένησε η δημοσιοποίηση από το WikiLeaks χιλιάδων επίσημων εγγράφων, η οποία προκάλεσε πονοκέφαλο σε πολλές κυβερνήσεις.

    Η απόφαση του δικαστηρίου που θα αποφανθεί για την έκδοση του Ασάνζ θα είναι σημαντική, αλλά όχι καθοριστική. Στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για την έκδοση, ο Αυστραλός διαθέτει πολλές δυνατότητες προσφυγής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Στους δρόμους οι αγρότες

    Προσυγκεντρώσεις σε διάφορα κομβικά σημεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, πραγματοποίησαν σήμερα ομάδες αγροτών και σε συσκέψεις, που θα πραγματοποιήσουν απόψε θα αποφασίσουν για το εάν θα ξεκινήσουν από αύριο κινητοποιήσεις ή όχι. Εξαίρεση αποτελεί ομάδα Σερραίων παραγωγών, οι οποίοι αποφάσισαν να αποκλείσουν το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

    Πάντως, την πρόσβαση στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο έχουν αποκόψει από σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.). Στο μεταξύ, γύρω στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, στη διασταύρωση του Παλαιοκάστρου, υπήρξε και εμπλοκή αστυνομικών δυνάμεων με αγρότες, οι οποίοι επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τον Προμαχώνα.

    Μέχρι στιγμής, προσυγκεντρώσεις αγροτών έχουν γίνει από Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα και της Θεσσαλίας στον κόμβο της Γυρτώνης.

    Οι αγρότες δείχνουν πως - τουλάχιστον για σήμερα - δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, πλην όμως δηλώνουν ότι από αύριο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με δυναμικές κινητοποιήσεις.

    Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, με την συμμετοχή πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων, που μαζί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα κατέλαβαν το κέντρο της πόλης.

    Αυτή την ώρα οι αγρότες πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατευθύνονται στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, όπου αρχίζει η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου παρουσία, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Μείωση των διοδίων

    Δραστική θα είναι η μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων παραχώρησης, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

    "Μιλάμε ακόμη και για περισσότερο από 50% μείωση, στα υπό κατασκευή τμήματα", είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "σε κάθε περίπτωση θα έχουμε συνολικά μείωση των διοδίων και στα υπό κατασκευή τμήματα η μείωση αυτή θα είναι δραστική" .

    Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, προς το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες και θα απομείνουν μόνο κάποια τεχνικά θέματα. Οι δυο πλευρές συζητούν να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις. Να προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκρονικών διοδίων και οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση, ώστε εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και γενικά να υπάρξει διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών, με κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ΄αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, όπως έγινε πρόσφατα στη Στυλίδα.

    Ο υφυπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ότι και οι ίδιες οι κοινοπραξίες αναγνωρίζουν το πρόβλημα και όχι μονο το συζητούν αλλά προτείνουν και λύσεις, κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν πριν απο λίγο καιρό.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το Υπουργείο, δεν θα έχει "ποινικό χαρακτήρα, αλλα θα λειτουργεί αποτρεπτικά γι΄αυτους που δεν θέλουν να πληρώσουν ".

    Σημειώνεται ότι αύριο όλες οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους πέντε αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] ΟΑΕΔ: Υποβολή αιτήσεων

    Ξεκινά αύριο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο τροποποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση, για διάστημα 12 μηνών, 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα, τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αλλαγές, που επήλθαν στο πρόγραμμα, αφορούν τα εξής σημεία:

    - Οι επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 50 ατόμων, μπορούν να επιχορηγούνται στο εξής για 30 εργαζόμενους κατ΄ανώτατο όριο, αντί των 80 εργαζομένων, που ίσχυε, με το προηγούμενο πρόγραμμα.

    - Στο νέο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που απασχολούν έναν εργαζόμενο με πλήρη απασχόληση. Στην κατηγορία αυτή η επιδότηση αντιστοιχεί στο 75% των μηνιαίων εργοδοτικών εισφορών.

    - Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, η ενίσχυση, που θα λάβει μια επιχείρηση, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Ειδικά, για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οδικών μεταφορών, το συνολικό ποσό ενισχύσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.

    Κατά τα λοιπά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος φθάνει τα 992 εκατ. ευρώ. Ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει, πέραν των επιδοτούμενων και αντίστοιχο αριθμό προσωπικού με μη επιδοτούμενους εργαζόμενους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη πραγματοποίηση απολύσεων προσωπικού τρεις μήνες πριν την υποβολή αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ' όλη τη διάρκειά του.

    Σε περίπτωση απολύσεων προσωπικού, οφείλει να έχει αντικαταστήσει το μισθωτό έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ειδικές ομάδες εργαζομένων, δηλαδή: άτομα με αναπηρία και εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 February 2011 - 13:30:25 UTC