Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 34 έφτασαν τα θύματα του Η1Ν1
  • [02] Παράταση έως τις 11/2 για την περαίωση
  • [03] Νέος γύρος κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες
  • [04] Οφειλές 5,8 εκατ. ευρώ
  • [05] Πόλος έλξης τα μνημεία ο»Ώ

  • [01] Στα 34 έφτασαν τα θύματα του Η1Ν1

    Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υπηρεσίες Υγείας της χώρας μας, καθώς έως σήμερα 34 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, ενώ μόνο το 5,9% του πληθυσμού έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο φέτος, όταν τα προηγούμενα χρόνια εμβολιαζόταν κάθε χρόνο το 10,5% του πληθυσμού και πέρυσι, με το πανδημικό εμβόλιο, το 7,5%.

    Όπως ανέφερε σήμερα η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, οι πολίτες τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του αντιγριπικού εμβολιασμού, και τους κάλεσε να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, επισημαίνοντας ότι ο ιός προσβάλλει και νέους-υγιείς ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τη μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, όπου νοσηλεύονταν.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας για την εποχική γρίπη και την κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι έστω και τώρα που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, μπορούν να εμβολιαστούν.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώθηκαν σήμερα 15 νέα κρούσματα, νοσηλεύονται 77 ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία 146 άτομα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παράταση έως τις 11/2 για την περαίωση

    Παρατείνονται έως τις 11 Φεβρουαρίου οι κάθε είδους προθεσμίες που αφορούν την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, την υποβολή σχετικών αιτήσεων από τους επιτηδευματίες, καθώς και την υποβολή αιτήσεων επίλυσης των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά προκειμένου να διευκολυνθούν επιχειρήσεις για τις οποίες δεν κατέστη δυνατόν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέος γύρος κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες

    Θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

    Αύριο, Τρίτη, το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το Τραμ 12:00 με 16:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος σε Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.

    Την Τετάρτη, 9 του μηνός, τη σκυτάλη παίρνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν σήμερα στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 11 του μηνός.

    Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

    Επίσης, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο σύνολό του, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία, καθώς όπως διατείνονται, ο αλλαγές που κάνει το αρμόδιο υπουργείο στο επίμαχο νομοσχέδιο, δεν είναι ουσιαστικές και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ως "κόκκινη γραμμή" τις αλλαγές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Οφειλές 5,8 εκατ. ευρώ

    Ληξιπρόθεσμες οφειλές 5,8 εκατ. ευρώ έχουν 382 οφειλέτες κάτοικοι εξωτερικού με ακίνητη περιουσία ανά την επικράτεια αντικειμενικής αξίας 283,8 εκ. ευρώ. Αυτό προέκυψε από διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στους οφειλέτες της Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού με στοιχεία περιουσιολογίου

    Στους οφειλέτες αυτούς το υπουργείο Οικονομικών παρέχει, όπως ανακοίνωσε, χρονικό περιθώριο μέχρι την 4 Μαρτίου 2011, για να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις οφειλές τους. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανόμενου και του πλειστηριασμού, για όσους δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

    Επίσης, στα πλαίσια εμπλουτισμού της διασταύρωσης αυτής με τα δηλωθέντα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας των 382 οφειλετών, βρέθηκε ότι οι 170 δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα υποκείμενα σε φορολόγηση το διάστημα 2008-2010, ενώ από 77 φορολογούμενους με αξία ΕΤΑΚ άνω του ενός εκ. ευρώ οι 62 είτε δεν υποβάλλουν δήλωση, είτε τα δηλούμενα εισοδήματα τους είναι μικρότερα των 20.000 ευρώ. Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν σε εκτεταμένη παράλειψη υποβολής δηλώσεων από μέρους των υπόχρεων και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους, γι' αυτό και θα διενεργηθεί διευρυμένος έλεγχος στους φερόμενους κατοίκους εξωτερικού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Πόλος έλξης τα μνημεία

    Τα οθωμανικά μνημεία αναμένεται να αποτελέσουν το ισχυρότερο "όπλο" στη φαρέτρα των αυτοδιοικητικών αρχών της Βόρειας Ελλάδας, στην προσπάθεια που κάνουν να προσελκύσουν περισσότερους Τούρκους τουρίστες στην πόλη. Το σπίτι, στο οποίο γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, το τζαμί του Ιλατζά Ιμαρέτ και το Μπέη Χαμάμ, στη Θεσσαλονίκη, είναι ο "πλούτος", που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν οι αρμόδιοι ώστε να δυναμώσουν το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

    Σε μία προσπάθεια να ανοίξει ακόμη περισσότερο η "κάνουλα" των τουριστών από τη γειτονική χώρα και να εισρεύσουν χρήματα στην αγορά της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες την Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικές αρχές και παραγωγικούς φορείς. Επιδίωξή του είναι, από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο, να "πλημμυρίσουν" οι δρόμοι της πόλης με Τούρκους επισκέπτες, δίνοντας έτσι "ανάσα", εν μέσω της οικονομικής κρίσης. "Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη και τη γύρω περιοχή σε σημαντικό τουριστικό προορισμό. Η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία αποτελεί έναν από τους πολλούς στόχους μας", δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

    Τα πιο αξιόλογα οθωμανικά μνημεία, σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στη Β. Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο) καθώς και στα νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια (Λέσβος, Κως, Ρόδος). Ελάχιστα -και όχι τόσο σημαντικά- σώζονται στην περιοχή της Πελοποννήσου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 February 2011 - 17:30:23 UTC