Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτά από αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ
  • [02] Ήρεμη η κατάσταση στην Κερατέα
  • [03] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση
  • [04] Έθιμο πανάρχαιο
  • [05] Συνελήφθη το μέλος της "Φατάχ Αλ Ισλάμ" ο»Ώ

  • [01] Ανοιχτά από αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ

    Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο, Δευτέρα, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ αποφάσισε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος.

    Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

    Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

    Στην ίδια απεργιακή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΥΓΕ), ενόψει των συνελεύσεων που θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να αντιδράσουν με άλλους τρόπους στο νομοσχέδιο, όπως η κατάληψη σε ταμεία νοσοκομείων κατά την διάρκεια των εφημεριών, με στόχο οι πολίτες να μην καταβάλουν χρήματα προκειμένου να εξετάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

    Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΙΚΑ αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ, ο οποίος -όπως τονίζουν- συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ήρεμη η κατάσταση στην Κερατέα

    Ήρεμη είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάσταση αυτή την ώρα στην Κερατέα, όπου σημειώθηκαν επεισόδια στη 1 το μεσημέρι.

    Περίπου 50 άτομα επιτέχθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις και με μολότοφ έκαψαν περιπολικό, μέσα από το οποίο άρπαξαν μία ασπίδα των ΜΑΤ, που, όμως, εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση από το σημείο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι σκορπίστηκαν στα χωράφια.

    Σύμφωνα με τη αστυνομία, συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση

    Στις 7,5 μονάδες έχει διαμορφωθεί η διαφορά στην απήχηση του κυβερνώντος κόμματος από εκείνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας PUBLIC ISSUE, που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

    Ειδικότερα, στην ερώτηση περί «εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων», χίλια και πλέον άτομα, που συμμετέχουν στη δημοσκόπηση, δίνουν την πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 38% και ακολουθούν η ΝΔ με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, το ΛΑΟΣ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

    Οι Έλληνες εμφανίζονται ανασφαλείς σε ό,τι αφορά τις σκέψεις τους για τα επόμενα χρόνια, καθώς 83 στους 100 δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται σιγουριά, ενώ για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, 57 στους 100 εκτιμούν ότι θα επιδεινωθεί, σε αντίθεση με 35, που θεωρούν ότι θα παραμείνει η ίδια.

    Για, δε, το ενδεχόμενο των εκλογών, οι μισοί από τους ερωτώμενους εκτιμούν ότι μάλλον θα γίνουν, παρότι σε ποσοστό 73% δεν το κρίνουν αναγκαίο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Έθιμο πανάρχαιο

    Από την ημέρα που γεννιούνται, οι κάτοικοι στο Σοχό Θεσσαλονίκης "δένουν" τη ζωή τους με το έθιμο των Κουδουνοφόρων. Μετά τα Θεοφάνια, μπορεί ελεύθερα, όποιος επιθυμεί, να ντυθεί με τη φορεσιά του Κουδουνοφόρου και να σεργιανίσει στους δρόμους και τις πλατείες, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει να έρθουν οι ημέρες της Αποκριάς. Έχει παρατηρηθεί ακόμη και τον Αύγουστο νεαροί να φορούν τη στολή από δέρμα τράγου και να γυρίζουν στα μαγαζιά.

    Οι Κουδουνοφόροι είναι ένα δρώμενο, που συνδέεται με την ευφορία της γης, και τελείται την περίοδο της Αποκριάς, με αποκορύφωμα το τριήμερο της Τυρινής και της Καθαρής Δευτέρας.

    Έθιμο πανάρχαιο, που τα χαρακτηριστικά του φανερώνουν καθαρά κατάλοιπα των εορτών της Άνοιξης, τα οποία είχαν σχέση με τη γονιμότητα και την καρποφορία της γης. Σύμβολο αυτής της διαδικασίας της φυσικής βλάστησης θεωρείτο ο θεός Διόνυσος.

    Εκείνο που καθιστά ξεχωριστό το καρναβάλι του Σοχού από άλλες τραγόμορφες μεταμφιέσεις είναι το ερωτικό στοιχείο που επικρατεί. Τα παλαιότερα -κυρίως- χρόνια, οι νέοι ντύνονταν έτσι, γιατί με τον τρόπο αυτό έβρισκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κοπέλα που αγαπούσαν και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της.

    Ο Σοχός "ζει και αναπνέει" για το συγκεκριμένο δρώμενο, που μετρά τουλάχιστον 150 χρόνια ζωής στην περιοχή. Η κάθε οικογένεια έχει στην κατοχή της τουλάχιστον δύο με τρεις φορεσιές Κουδουνοφόρου, τις οποίες φροντίζει να διατηρεί σε καλή κατάσταση και να τις παραδίδει από γενιά σε γενιά. Σε κάθε σπίτι υπάρχουν και αμέτρητα κουδούνια, απαραίτητο στοιχείο για την τελική εμφάνιση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Συνελήφθη το μέλος της "Φατάχ Αλ Ισλάμ"

    Συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, χθες το βράδυ, ο Λιβανικής υπηκοότητας Παλαιστινιακής καταγωγής Γκαλέμπ Ταλέμπ που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα είναι μέλος της Λιβανέζικης ομάδας "Φατάχ Αλ Ισλάμ" που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

    Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας ο Ταλέμπ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την κεντρική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά μετά το δημοσίευμα οι αρχές για να μην διαφύγει, τον συνέλαβαν μαζί με ένα ακόμα άτομο και κρατούνται στην διεύθυνση αλλοδαπών για απέλαση ή για να εξεταστεί τυχόν αίτημα για άσυλο.

    Επίσης ο Μωχάμεντ Μούσα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ότι ήταν ο προκάτοχος του Ταλέμπ για λογαριασμό της "Φατάχ Αλ Ισλάμ" στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί και κρατείται εδώ και αρκετό καιρό για απέλαση.

    Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ρώμη, δημοσίευσε στο χθεσινό φύλλο της ότι "ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 February 2011 - 21:30:19 UTC