Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το φορολογικό ν/σ στο Υπουργικό
  • [02] Aντιπαράθεση για τη δημόσια περιουσία
  • [03] Ταραχές στη Λιβύη ο»Ώ

  • [01] Το φορολογικό ν/σ στο Υπουργικό

    Με πλούσια "ατζέντα" που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αμέσως μετά τη συνεδρίαση θα ξεκινήσει διήμερη περιοδεία στη Θράκη, με πρώτο σταθμό τη Σαμοθράκη όπου θα διανυκτερεύσει.

    Στο τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα παρουσιάσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Αναβάθμιση υπηρεσιών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Aντιπαράθεση για τη δημόσια περιουσία

    Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μεταφέρθηκε στη Βουλή.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επετέθη, στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως στις 7 Ιουλίου του 2010, «είχε προτείνει να κάνουμε τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, μνημονιακή υποχρέωση».

    «Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, για τη μείωση του χρέους. Αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης.

    «Εμείς δεν ξεκινάμε κακόπιστα, δεν λέμε πως θέλατε να τα ξεπουλήσετε», απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

    «Λέμε, όμως, πως κάποιος που λέει πως θα φέρει 50 δισ. από την ακίνητη περιουσία χωρίς να λαμβάνει άλλα μέτρα, καθιστά το μέτρο αυτό, μνημονιακή υποχρέωση».

    "Κλείνουμε κάθε παράθυρο για πώληση δημόσιας γης και στο νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα θα είμαστε απόλυτοι", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έθεσε ξεκάθαρα το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση, στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

    Ως "άνευ σημασίας" αντιμετώπισε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως η δημόσια γη δεν πρόκειται να πουληθεί στο πλαίσιο της άντλησης 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, συμφώνησε με τον στόχο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της εκποίησής της: «Βγαίνει και λέει ο πρωθυπουργός, ότι θα βάλουμε όρο και στο Σύνταγμα, πως δεν πωλείται ελληνική γη. Δε καταλαβαίνω τι είναι αυτό. Να θυμίσω πόσα συμβόλαια έχουν γίνει από πλευράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πόση δημόσια περιουσία έχει εκχωρηθεί;»

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας, κατήγγειλε την κυβέρνηση πως «καμώνεται ότι τσακώνεται με την τρόικα, για πράγματα όμως, που είχε συζητήσει μαζί τους, είχε συναποφασίσει και υπογράψει».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ταραχές στη Λιβύη

    Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσα σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη ενός μέλους οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αστυνομία αλλά και υποστηρικτές της κυβέρνησης, στην πόλη Μπενγκάζι στην ανατολική Λιβύη, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες.

    Σε μια σπάνια εκδήλωση αντίδρασης προς το καθεστώς, στην πετρέλαιο-παραγωγό χώρα της Βόρειας Αφρικής, οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες πετρελαίου και πυρπόλησαν οχήματα, ενώ φώναζαν "όχι Θεός αλλά Θεός!". Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δεκάδες, σύμφωνα με αναφορές από την Μπενγκάζι.

    Η Λιβύη, που για περισσότερα από 40 χρόνια βρίσκεται κάτω από τον αυστηρό έλεγχο του συνταγματάρχη Μουαμάρ Γκαντάφι, έχει επίσης δεχθεί το παλλιροϊκό κύμα από τις λαϊκές εξεγέρσεις των γειτόνων της, της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

    Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι λαϊκά συλλαλητήρια οργανώθηκαν τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης σε όλη τη χώρα από οπαδούς του προέδρου Γκαντάφι, ο οποίος παραμένει ο μακροβιώτερος, εν ενεργεία, ηγέτης της Αφρικής.

    Οι αναφορές από την πόλη Μπενγκάζι, που βρίσκεται περίπου 1000 χιλιόμετρα, ανατολικά της Λιβυκής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι πλέον έχει επέλθει ηρεμία, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας οι διαδηλωτές οπλισμένοι με βόμβες πετρελαίου και πέτρες συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 February 2011 - 5:30:19 UTC