Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν
  • [02] Δεκάδες νεκροί στη Λιβύη
  • [03] Συμφωνία στη G20 ο»Ώ

  • [01] Πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν

    Δεκαοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων σε τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, επτά καμικάζι έλαβαν μέρος στην επίθεση κατά του τοπικού υποκαταστήματος της Kabul Bank, της κυριότερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, η οποία πληρώνει τους μισθούς ενός μέρους των υπαλλήλων, ανάμεσα τους αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δεκάδες νεκροί στη Λιβύη

    Τουλάχιστον 84 είναι οι νεκροί από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λιβύη, τις τρεις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) .

    Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 46, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία κατηγόρησε τις λιβυκές αρχές ότι έχουν δώσει εντολή στην αστυνομία να ανοίγει πυρ αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών.

    Ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης Αμπντελραμάν Αλ Αμπάρ ζήτησε την διενέργεια έρευνας για τις βιαιότητες που σημάδεψαν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με πηγή, που δεν κατονομάστηκε.

    "Ο εισαγγελέας έχει διατάξει την διενέργεια έρευνας για τους λόγους των επεισοδίων σε διάφορες πόλεις και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να δικαστούν όσοι είναι ένοχοι για τον θάνατο κάποιου ή για λεηλασίες", ανέφερε η πηγή.

    Στο Μπαχρέιν, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές άρχισαν, το απόγευμα, να συγκεντρώνονται και να στήνουν σκηνές, στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, όπου επέστρεψαν δύο ημέρες μετά τη διάλυση από τις δυνάμεις ασφαλείας μιας καθιστικής διαμαρτυρίας τους.

    Ο διάδοχος του θρόνου του Μπαχρέιν Σάλμαν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα διέταξε την αστυνομία να "μείνει μακριά από τις συγκεντρώσεις".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συμφωνία στη G20

    Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20 συμφώνησαν, στο Παρίσι, μετά από δύσκολες συζητήσεις με την Κίνα, που ήταν επιφυλακτική, σε έναν κατάλογο δεικτών για τη μέτρηση των παγκόσμιων ανισορροπιών, ανακοίνωσε η προεδρεύουσα της συνόδου, Γαλλίδα υπουργός Κριστίν Λαγκάρντ.

    Ο κατάλογος των δεικτών, που εγκρίθηκε δεν λαμβάνει υπόψη τα συναλλαγματικά αποθέματα, ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μέτρα. Η Κίνα αντιτίθετο σε αυτό, κυρίως, επειδή κατηγορείται για τη συσσώρευση τεράστιων συναλλαγματικών αποθεμάτων.

    Τελικά, η υποχώρηση από τη γαλλική προεδρία προς την Κίνα, αφορά στα συναλλαγματικά αποθέματα και τις πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, που απορρίφθηκαν από την τελική λίστα δεικτών.

    Οι επιλεγμένοι δείκτες αφορούν τις εσωτερικές ανισορροπίες σε μία χώρα (χρέος, δημόσια ελλείμματα, ιδιωτική αποταμίευση) και τις "εξωτερικές ανισορροπίες", καθώς και τη συναλλαγματική ισοτιμία, διευκρίνισε προεδρία της G20.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 February 2011 - 19:30:16 UTC