Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιηθεί"
  • [02] Επαφές Παπανδρέου ενόψει της Συνόδου Κορυφής
  • [03] Χαώδης η κατάσταση στη Λιβύη ο»Ώ

  • [01] "Η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιηθεί"

    «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων». Αυτό τόνισε χθες στα Γιάννενα, απαντώντας στην προσφώνηση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που δόθηκε προς τιμή του, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και συνέχισε: «Το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει είναι μια εθνική στρατηγική μακράς πνοής η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ορθότητα και την προοπτική της».

    Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο θέμα της περιουσίας του δημοσίου που είναι τελευταία στην επικαιρότητα επισημαίνοντας: «Η ελληνική δημόσια περιουσία δεν είναι σε μεγάλο βαθμό καταγεγραμμένη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη. Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις».

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάσταχτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα. Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε, να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται»

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επαφές Παπανδρέου ενόψει της Συνόδου Κορυφής

    Κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες ξεκινά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και της Συνόδου Κορυφής στις 25 του ίδιου μήνα, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης.

    Τη Δευτέρα, ο Γ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την επομένη στο Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με τη Φιλανδή ομόλογό του.

    Πριν τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

    Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ, με τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Γκίντο Βεστερβέλε, καθώς επίσης και με την Συμπρόεδρο των Πρασίνων, Κλαούντια Ροτ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Χαώδης η κατάσταση στη Λιβύη

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σοβαρά χθες στη Βεγγάζη, είπε στο Ρόιτερς ο επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Al-Jalae αλ-Ομπέιντι. Σήμερα ήταν μία αληθινή τραγωδία...από τις 3 μμ (1300 GMT) και μέχρι τις 9.15 μμ, δεχτήκαμε 50 νεκρούς, οι περισσότεροι από τραύματα σφαίρας", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι "υπάρχουν 200 τραυματίες, 100 από αυτούς σοβαρά".

    Μαρτυρίες αργά το βράδυ της Κυριακής από την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, κάνουν λόγο για πυροβολισμούς μέσα στους δρόμους της πόλης, για συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές και για αυτοκίνητα και οχήματα που καίγονται. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές που έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων σε διεθνή πρακτορεία, ακούγονται φωνές ανθρώπων στους δρόμους της πρωτεύουσας, που πολλά τμήματά της έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

    Μέλη του στρατού της Λιβύης είπαν σήμερα σε κατοίκους της Βεγγάζης ότι αυτομόλησαν και "απελευθέρωσαν" την πόλη από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με δύο κατοίκους.

    Ο γιος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, με δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι της χώρας LIBYAN TV, προειδοποίησε ότι " η Λιβύη βυθίζεται στο χάος, καθώς διασπαστικές κινήσεις απειλούν την ενότητα της χώρας", και υποσχέθηκε ότι το καθεστώς του πατέρα του θα προχωρήσει άμεσα σε ένα πρόγραμμα αλλαγών.

    Ο Σαίφ, που προσπάθησε και στο παρελθόν, αλλά ανεπιτυχώς να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, στις δηλώσεις του κυρίως κατήγγειλε εκείνους που κατά τη γνώμη του βρίσκονται πίσω από όλη αυτή τη βία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 200 άτομα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 February 2011 - 5:30:15 UTC