Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγκαίες οι αλυσίδες σε τμήματα της Δ. Μακεδονίας
  • [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Αύξηση εξαγωγών το 2011
  • [03] Αντιδρούν στις συγχωνεύσεις σχολείων
  • [04] ΙΚΑ: Μειώθηκαν οι ασφαλισμένοι
  • [05] Τέλος τα φάρμακα επί πιστώσει
  • [06] Αξιολογούν τους καθηγητές
  • [07] Αντίστροφη μέτρηση
  • [08] Στη λίστα η "Σέχτα"
  • [09] 1,2 δισ. δολάρια στη FIFA ο»Ώ

  • [01] Αναγκαίες οι αλυσίδες σε τμήματα της Δ. Μακεδονίας

    Αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε, χρειάζονται όσοι κινούνται σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

    Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους που συνδέουν την Καστοριά με τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, την Καστοριά με τα Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, καθώς και την Καστοριά με το Αμύνταιο. Στο νομό Φλώρινας, ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, έπεσε χιόνι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

    Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι, επίσης, αναγκαίες για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, στην Πέλλα, από το ύψος του Παλιού Αγ. Αθανασίου, καθώς και μερικά χιλιόμετρα πριν το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, στην Πιερία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Αύξηση εξαγωγών το 2011

    ''Οι ελληνικές εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 5.5 % το 2011, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ στόχος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, μέσω στοχευμένων πολιτικών και δράσεων, ώστε να ανέλθουν στο 10% του ΑΕΠ το 2012 και στο 16% το 2014, από το 8,7% του ΑΕΠ που είναι σήμερα''.

    Αυτό σημειώνει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στην ιστοσελίδα Social Europe Journal με τίτλο "Promotion of Export driven Growth - The first Pillar of our Progressive Response to the Crisis"(Η προώθηση της ανάπτυξης μέσω των εξαγωγών -Ένας βασικός πυλώνας της προοδευτικής απάντησής μας στην κρίση).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αντιδρούν στις συγχωνεύσεις σχολείων

    Με αφορμή τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 28-2-2011, για το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ. των τοπικών Ενώσεών της (εκτός Αττικής) να οργανώσουν την ίδια ημέρα στις 10 π.μ. παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Στην Αττική, την ίδια ημέρα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 9 π.μ.

    Συγχρόνως η ΟΛΜΕ κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] ΙΚΑ: Μειώθηκαν οι ασφαλισμένοι

    Μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων δείχνουν τα στοιχεία απασχόλησης του Απριλίου του 2010 της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ, που προέκυψαν από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ).

    Τον Απρίλιο του 2010 υποβλήθηκαν Αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις από 255.813 επιχειρήσεις. Δηλώθηκαν 1.828.162 εργαζόμενοι από τους οποίους 1.730.829 σε κοινές επιχειρήσεις και 97.333 σε οικοδομικά έργα.

    Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 54,87% των ασφαλισμένων, ενώ το μέσο ημερομίσθιο με πλήρη απασχόληση, ανέρχεται σε 60,07 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.485,84 ευρώ, και με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 30,66 και 555,48 ευρώ αντίστοιχα.

    Το μέσο ημερομίσθιο γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση, αντιπροσωπεύει το 83,53% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών ενώ στη μερική απασχόληση το 87,47%.

    Το 13,02% των ασφαλισμένων είναι αλλοδαποί.

    Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009, ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 3%, στα οικοδομοτεχνικά έργα κατά περίπου 15%, ενώ στο σύνολο των επιχειρήσεων κατά περίπου 4%.

    Παράλληλα, ο αριθμός των ασφαλισμένων με πλήρη απασχόληση περιορίστηκε κατά 4,58%, ενώ οι εργαζόμενοι με καθεστώς μερικής απασχόληση αυξήθηκαν κατά 4,15%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τέλος τα φάρμακα επί πιστώσει

    Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από την 1η Μαρτίου στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, Συμβολαιογράφων, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, από 1ης Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ.

    Στο μεταξύ, και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στα Ταμεία που δεν πληρώνουν και όπως είπε ο Κώστας Κούβαρης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, προσθέτουν στη λίστα τα Ταμεία των Δικηγόρων Αθήνας και επαρχίας, καθώς για τα Ταμεία ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ,ΤΣΑΥ και των Συμβολαιογράφων ήδη εδώ και αρκετό καιρό δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους τους.

    Όσον αφορά τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά σε βασικά φάρμακα (ασπιρίνη, καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, κ.α.), ο ΕΟΦ έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των Παράλληλων Εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους. Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών, επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Αξιολογούν τους καθηγητές

    Μπορεί η αξιολόγηση των καθηγητών να απαιτεί χρόνο θεσμικά, αλλά στο Διαδίκτυο τα πράγματα είναι πάντα πιο εύκολα - και γίνονται πιο γρήγορα. Στην ιστοσελίδα www.rateyourprofessor.gr το έργο της αξιολόγησης των καθηγητών αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι φοιτητές τους. «Υπέροχη! Μεταδοτική, συστηματική και συνεπέστατη! Το μόνο κακό είναι ότι είναι λίγο ειρωνική! Κατά τα άλλα άψογη σε όλα!», γράφει ένας φοιτητής για καθηγήτριά του στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Σοβαρός καθηγητής, γνώστης του αντικειμένου και προπάντων πάντα διαθέσιμος και πρόθυμος να βοηθήσει τους φοιτητές του!», επισημαίνει άλλος για καθηγητή του στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

    Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Στους τέσσερις μήνες, που λειτουργεί η ιστοσελίδα, οι αξιολογήσεις έχουν ξεπεράσει τις 40.000. Περισσότεροι από 3.600 καθηγητές έχουν δεχθεί εύσημα ή έχουν υποστεί αρνητική κριτική, θέλοντας και μη. Από αυτούς 142 έχουν δηλώσει εθελοντικά συμμετοχή για να αξιολογηθούν. Τα σχόλια που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα περνούν από τον έλεγχο των δημιουργών του σάιτ. Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν καμία θέση στην αξιολόγηση, όπως και προσβλητικά σχόλια για την προσωπικότητα ή την εμφάνιση των καθηγητών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Αντίστροφη μέτρηση

    Τρεις μέρες απέμειναν ως την 83η τελετή απονομής των Όσκαρ.

    Ο Γιώργος Λάνθιμος -υποψήφιος για το χρυσό αγαλματάκι καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας-βρίσκεται στο Λος Αντζελες και την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί του Kodak Theater, συνοδευόμενος από συντελεστές της ταινίας του.

    Η επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου είτε τελικά κρατήσει στα χέρια του είτε όχι, τον «θείο Όσκαρ», είναι τεράστια και προσωπική.

    Η δυναμική του «Κυνόδοντα» είχε διαφανεί από την πορεία του στα διεθνή φεστιβάλ, τις διθυραμβικές κριτικές που τον συνόδευσαν και την αποδοχή του από το κοινό, στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται σε όλο τον κόσμο.

    Το επιστέγασμα αυτής της διαδρομής, ήταν η επιλογή του από την αμερικανική επιτροπή των Όσκαρ, στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

    Έχουν περάσει 33 χρόνια από τότε που η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη (1978) είχε μπει στην τελική πεντάδα των υποψήφιων για Όσκαρ ξενόγλωσσων ταινιών.

    Τώρα, σε μια εποχή κρίσης για την ελληνική οικονομία με άμεσες συνέπειες και στην παραγωγή ταινιών, ο 38χρονος σκηνοθέτης κατάφερε να επαναφέρει το ελληνικό σινεμά στα Όσκαρ, γεγονός που τιμάει την Ελλάδα, αφού από τις εξήντα έξι συνολικά ταινίες που υποβλήθηκαν από κάθε χώρα ως επίσημη συμμετοχή , μόλις πέντε ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Στη λίστα η "Σέχτα"

    Τον ειδικό χαρακτηρισμό του "παγκόσμιου τρομοκράτη" απέδωσε στη "Σέχτα Επαναστατών" η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την Εκτελεστική Εντολή 13224 και κατόπιν διαβουλεύσεων που είχε με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών των ΗΠΑ.

    Η ενέργεια αυτή θα συντελέσει στον έλεγχο της ροής οικονομικών πόρων προς την οργάνωση, καθώς μέσω αυτής θα δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε δικαιοδοσία των ΗΠΑ στα οποία η "Σέχτα Επαναστατών" έχει συμφέρον, και θα απαγορεύονται όλες οι συναλλαγές αμερικανών με την οργάνωση αυτή.

    "Ο σημερινός χαρακτηρισμός της Σέχτας Επαναστατών υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της αμερικάνικης κυβέρνησης για τρομοκρατικές ενέργειες από τρομοκρατικές ομάδες στην Ευρώπη. Η ενέργεια αυτή επίσης αποδεικνύει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της Ελλάδας να εξαρθρώσει, ξεριζώσει και νικήσει την ομάδα αυτή" δήλωσε ο πρέσβης Ντάνιελ Μπέντζαμιν, ο οποίος είναι συντονιστής αντιτρομοκρατικού αγώνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] 1,2 δισ. δολάρια στη FIFA

    Το 1,2 δισ. δολάρια «άγγιξαν» τα έσοδα της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού, το οποίο διεξήχθη στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, όπως αποκάλυψε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της 33ης συνέλευσης των αφρικανικών ομοσπονδιών στο Χαρτούμ του Σουδάν, ότι αυτό το Μουντιάλ ήταν επιτυχία για τη Νότια Αφρική και πως από εδώ και στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε τη χώρα με άλλο μάτι, μετά την επιτυχή διεξαγωγή αυτού του σπουδαίου γεγονότος.

    «Υπήρξαν καλά νέα από το 2010, καθώς η FIFA έχει εισπράξει 1,2 δισ. δολάρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική, σε σύγκριση με τα 600 εκατ. δολάρια που είχαν εισπραχθεί από το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006» είπε σχετικά ο Μπλάτερ και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Η ομοσπονδία και οι ενώσεις θα βραβευθούν από αυτό το απρόσμενο γεγονός, το οποίο πρόκειται για νίκη της Αφρικής. Αυτή η οικονομική επιτυχία ίσως να μην είναι το σημαντικότερο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέκτησε την χαμένη αίγλη του σε όλες της ηπείρους, όπου μερικές φορές αμφισβητήθηκε ή διασύρθηκε. Όλοι είναι χαρούμενοι γι' αυτή τη σπουδαία επιτυχία και το μήνυμα που στάλθηκε από την Αφρική σε όλο τον κόσμο. Είναι νίκη για τη Νότια Αφρική, είναι νίκη για την Αφρική. Στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε την Αφρική με άλλο μάτι».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 February 2011 - 7:30:21 UTC