Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλοιό κυρώσεων η Λιβύη
  • [02] Στις κάλπες οι δικηγόροι ο»Ώ

  • [01] Σε κλοιό κυρώσεων η Λιβύη

    Ο Μοάμαρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί, συμφώνησαν ο Μπάρακ Ομπάμα και η Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στη Λιβύη.

    Στην έδρα το ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης, με βάση το κεφάλαιο 7 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, που επιτρέπει τη χρήση βίας για να επιβληθούν οι κυρώσεις. Ζητείται η παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης του ζητήματος των δυνητικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκαν στην διάρκεια της αιματηρής καταστολής των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων, ώστε να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για δολοφονίες αμάχων και άλλα εγκλήματα. Εξάλλου ο Καντάφι, εννιά μέλη της οικογένειάς του και άλλα έξι άτομα του στενού του κύκλου αντιμετωπίζουν καθολική ταξιδιωτική απαγόρευση.

    Στην πόλη Ζαουίγια έγιναν πολύνεκρες μάχες τη νύχτα, μεταξύ δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι και σε αντικαθεστωτικούς πολιτοφύλακες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άμαχοι .

    Στη Βεγγάζη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζέιλ, ανέλαβε πρωτοβουλία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, την οποία ήδη ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν οι διπλωμάτες της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη και ο πρεσβευτής της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Από τη Λιβύη απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι Έλληνες που εργάζονταν σε εργοτάξιο στην έρημο, ενώ ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο, απηύθηνε επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, ευχαριστώντας την Ελλάδα για την συμβολή της στις προσπάθειες απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στις κάλπες οι δικηγόροι

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, στις 27/2 και αύριο στις 28/2, οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, για να επιλέξουν το νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία.

    Εκλογές διεξάγονται σήμερα και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων.

    Από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου οι Αθηναίοι δικηγόροι θα ψηφίσουν σε 52 κάλπες (26 για τους υποψηφίους προέδρους και 26 για τους υποψηφίους συμβούλους) που θα υπάρχουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 12 υποψηφίων προέδρων και των 14 συνδυασμών.

    Σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, τότε ο δεύτερος γύρος των δικηγορικών εκλογών στον ΔΣΑ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011. Να σημειωθεί ότι για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50 συν ένα τοις εκατό των ψηφισάντων.

    Πάντως και σε αυτές τις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας κυρίαρχα στοιχεία είναι η πολυδιάσπαση και το γεγονός ότι κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει δώσει το χρίσμα σε υποψήφιο πρόεδρο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 February 2011 - 9:30:18 UTC