Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η αδήλωτη εργασία
  • [02] Στις κάλπες οι δικηγόροι του ΔΣΑ
  • [03] Διαδηλώσεις σε Ομάν και Μπαχρέιν
  • [04] Φραστική επίθεση και αντιδράσεις
  • [05] Και το Όσκαρ πάει...
  • [06] Νέες κινητοποιήσεις
  • [07] O συνδικαλισμός διδάσκεται...
  • [08] Αμετάβλητη η κορυφή ο»Ώ

  • [01] Στο επίκεντρο η αδήλωτη εργασία

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα έχουν σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό, Άννα Νταλάρα.

    Κατά τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΓΣΕΕ, θα εξετασθούν τρόποι για την εξασφάλιση των νομίμως διαμενόντων και εργαζομένων μεταναστών που κινδυνεύουν να εκπέσουν της νομιμότητας, λόγω της μη συγκέντρωσης των απαραίτητων ενσήμων, εξαιτίας της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στις κάλπες οι δικηγόροι του ΔΣΑ

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο, οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, για να επιλέξουν το νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία.

    Εκλογές διεξάγονται σήμερα και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων.

    Μικρή είναι μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις 56 κάλπες που υπάρχουν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του για την επόμενη τριετία.

    Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 12 υποψηφίων προέδρων και των 14 συνδυασμών.

    Σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, τότε ο δεύτερος γύρος των δικηγορικών εκλογών στον ΔΣΑ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011. Να σημειωθεί ότι για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50 συν ένα τοις εκατό των ψηφισάντων.

    Πάντως και σε αυτές τις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας κυρίαρχα στοιχεία είναι η πολυδιάσπαση και το γεγονός ότι κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει δώσει το χρίσμα σε υποψήφιο πρόεδρο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Διαδηλώσεις σε Ομάν και Μπαχρέιν

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων χθες Κυριακή στο Ομάν, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

    Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς όταν αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν με σφαίρες από καουτσούκ τους διαδηλωτές που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    Οι δρόμοι της βιομηχανικής περιοχής Σοχάρ έχουν αποκλειστεί από τους διαδηλωτές και ένα σουπερμάρκετ έχει τυλιχτεί στις φλόγες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν

    Χιλιάδες πολίτες του Μπαχρέιν διαδήλωσαν χθες στη Μανάμα, με αίτημα την πτώση του καθεστώτος της σουνιτικής δυναστείας των Αλ-Χαλίφα, ενώ η σιιτική ομάδα του κοινοβουλίου επιβεβαίωσε την αποχώρησή της, την επομένη της ανακοίνωσης ενός υπουργικού ανασχηματισμού το οποίο η αντιπολίτευση έκρινε ως ανεπαρκή.

    Ξεκινώντας από την πλατεία του Μαργαριταριού, που έγινε το επίκεντρο της αμφισβήτησης η οποία ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν σε έναν από τους κύριους άξονες της πρωτεύουσας.

    "Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", έγραφε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το ίδιο σύνθημα.

    Εν τω μεταξύ, οι 18 βουλευτές του κόμματος Wefaq ανακοίνωσαν την παραίτησή τους έπειτα από τις βιαιότητες που σημάδεψαν τις πρώτες ημέρες των λαϊκών διαδηλώσεων στη Μανάμα, απαιτώντας να τερματιστεί το μοναρχικό καθεστώς των Αλ Χαλίφα.

    Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι επιβεβαίωσαν την απόφασή τους, με μία επιστολή στις αρχές του κοινοβουλίου, έπειτα από το θάνατο επτά διαδηλωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Φραστική επίθεση και αντιδράσεις

    «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά -δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια».

    Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης με αφορμή την «παρεμπόδιση και τελικά τη ματαίωση» της προβολής της αντιδικτατορικής ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά, στο Παρίσι, από την «τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού».

  • "Είναι δύσκολο να ανοίξει κανείς διάλογο με το γνωστό κ. Πάγκαλο ο οποίος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον ίδιο και στην κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος", απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, χαρακτηρίζει "μυθεύματα" τα περί τρομοκρατικής επίθεσης, τονίζοντας ότι "τον διαψεύδει το video που προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Και το Όσκαρ πάει...

    Η ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά" κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

    Το Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση παραγωγή πήγε τελικά στη δανέζικη ταινία " Σε ένα καλύτερο κόσμο", η οποία επικράτησε σε μία κατηγορία όπου υποψήφια ήταν και η ελληνική παραγωγή "Ο Κυνόδοντας", του Γιώργου Λάνθιμου. Η επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση, είναι τεράστια και προσωπική.

    Η δυναμική του «Κυνόδοντα» είχε διαφανεί από την πορεία του στα διεθνή φεστιβάλ, τις διθυραμβικές κριτικές που τον συνόδευσαν και την αποδοχή του από το κοινό, στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Το επιστέγασμα αυτής της διαδρομής, ήταν η επιλογή του από την αμερικανική επιτροπή των Όσκαρ, στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. Έχουν περάσει 33 χρόνια από τότε που η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη (1978) είχε μπει στην τελική πεντάδα των υποψήφιων για Όσκαρ ξενόγλωσσων ταινιών.

    Σε μια εποχή κρίσης για την ελληνική οικονομία με άμεσες συνέπειες και στην παραγωγή ταινιών, ο 38χρονος σκηνοθέτης κατάφερε να επαναφέρει το ελληνικό σινεμά στα Όσκαρ, γεγονός που τιμάει την Ελλάδα, αφού από τις εξήντα έξι συνολικά ταινίες που υποβλήθηκαν από κάθε χώρα ως επίσημη συμμετοχή , μόλις πέντε ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο.

    Αναλυτικά τα όσκαρ.

    - Καλύτερης ταινίας - "Ο Λόγος του Βασιλιά"

    - Πρώτου Αντρικού Ρόλου - Κόλιν Φερθ - "Ο Λόγος του Βασιλιά"

    - Πρώτου Γυναικείου Ρόλου - Νάταλι Πόρτμαν - "Μαύρος Κύκνος".

    - Σκηνοθεσίας - Τομ Χούπερ - "Ο Λόγος του Βασιλιά"

    - Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου - Μελίσα Λίο - "The Fighter"

    - Δεύτερου Αντρικού Ρόλου - Κρίστιαν Μπέιλ - "The Fighter"

    - Διασκευασμένου Σεναρίου - Ααρον Σόρκιν - "The Social Network".

    - Πρωτότυπου Σεναρίου - Ντέιβιντ Σέιντλερ - "Ο Λόγος του Βασιλιά"

    - Ξένόγλωσσης ταινίας- "In a Better World" (Δανία)

    - Κινουμένων Σχεδίων - "Toy Story 3"

    - Τραγουδιού - "We Belong Together" από το "Toy Story 3"

    - Μουσικής - "The Social Network"

    - Μοντάζ - "The Social Network"

    - Φωτογραφίας - "Inception"

    - Ηχου - "Inception

    - Επεξεργασίας Ηχου - "Inception"

    - Οπτικών Εφέ - "Inception"

    - Καλλιτεχνική Διεύθυνση - "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων".

    - Κοστούμια - "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"

    - Μακιγιαζ - "Ο Λυκάνθρωπος"

    - Ντοκιμαντέρ - "Inside Job"

    - Ντοκιμαντέρ μικρού Μήκους - "Strangers No More"

    - Μικρού Μήκους - "God of Love"

    - Κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους - "The Lost Thing"

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Νέες κινητοποιήσεις

    Τετράωρη στάση εργασίας, έως τις 12 το μεσημέρι, και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολείων.

    Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, τα μπλε λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και τα τρόλεϊ από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

    Κανονικά θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] O συνδικαλισμός διδάσκεται...

    Στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του κτιρίου επί της Γβ Σεπτεμβρίου 38, οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία από αυτές αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο των εργοδοτών, η άλλη των εργαζομένων. «Σκεφτείτε πώς θα σκεφτόντουσαν οι μεν και οι δε. Χρησιμοποιείστε επιχειρήματα και γνώση. Για να πάτε σε μία διαπραγμάτευση πρέπει να γνωρίζετε τις θέσεις των κομμάτων, τι λέει η κοινή γνώμη, οι έρευνες, οι δημοσκοπήσεις», επισημαίνει ο καθηγητής στους μαθητές του.

    Το εργαστήριο αυτό δεν έχει τίποτε το παράξενο εάν ληφθεί υπόψη ότι γίνεται στο πλαίσιο ενός μαθήματος, που λέγεται «Συλλογικές Διαπραγματεύσεις», ότι το μάθημα αυτό παρέχεται από μια σχολή που ονομάζεται Ακαδημία Εργασίας και ότι οι μαθητές είναι συνδικαλιστές, που θέλουν να αποκτήσουν εφόδια για τις πραγματικές διαπραγματεύσεις, τις οποίες θα κληθούν να κάνουν στο μέλλον εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους.

    «Συνδικαλιστές μεβ¦πτυχίο;», ήταν η απορία κάποιων (από την οποία δεν έλειπε μία δόση ειρωνείας), όταν η Ακαδημία Εργασίας άνοιξε τις πύλες της το 2005 για να δεχθεί τους πρώτους μαθητές της. Καθώς η σχολή συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας, η απάντηση δίνεται από αυτή την πενταετή εμπειρία, την πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Αμετάβλητη η κορυφή

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Νίκη που τη φέρνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σημείωσε η ΑΕΚ επί του Εργοτέλη με 3-2 στην Κρήτη.

    Σε τροχιά «πλέι οφ» μπήκε για τα καλά η Καβάλα, καθώς πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ, μέσα στο γήπεδο της Τούμπας.

    Η βαθμολογία μετά το τέλος της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας διαμορφώνεται ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 24 20-1-3 11-0-0 9-1-3 45-12 61

    2. Παναθηναϊκός 24 15-6-3 9-3-1 6-3-2 39-18 51

    3. ΑΕΚ 24 11-4-8 6-3-1 5-1-7 37-29 37

    4. Ολυμπιακός Βόλου 24 8-11-5 3-6-3 5-5-2 28-22 35

    . Καβάλα 24 9-8-7 6-3-3 3-5-4 26-21 35

    6. ΠΑΟΚ 24 10-4-9 6-1-4 4-3-5 23-22 34

    7. Εργοτέλης 24 9-4-10 6-2-5 3-2-5 23-28 31

    8. Άρης 24 8-6-10 5-2-5 3-4-5 16-21 30

    . Κέρκυρα 24 8-6-10 5-3-4 3-3-6 23-28 30

    10. Ξάνθη 24 7-8-9 4-4-4 3-4-5 23-26 29

    . Ηρακλής 24 6-11-7 5-5-1 1-5-6 19-23 29

    12. Ατρόμητος 24 6-10-8 3-7-1 3-3-7 23-27 28

    13. Πανιώνιος 24 6-8-10 4-4-5 2-4-5 16-26 26

    14. Αστέρας Τρίπολης 24 5-10-9 1-5-6 4-5-3 15-22 25

    15. Λάρισα 24 4-8-12 4-3-5 0-5-7 19-31 20

    16. Πανσερραϊκός 24 4-5-15 3-3-6 1-2-9 18-37 17

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 February 2011 - 7:30:20 UTC