Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Καντάφι: "Χιλιάδες νεκροί αν επιτεθεί το ΝΑΤΟ"
  • [02] Οριστική αναβολή του τελικού μπάσκετ
  • [03] Οργανωμένο κύκλωμα ''βλέπει'' η Αστυνομία ο»Ώ

  • [01] Μ. Καντάφι: "Χιλιάδες νεκροί αν επιτεθεί το ΝΑΤΟ"

    Οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες αν οι ΗΠΑ ή άλλες ξένεις δυνάμεις εισβάλλουν στη Λιβύη, υπογράμμισε ο Μουάμαρ Καντάφι, σημειώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει συνταγματικές και άλλες νομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς να γίνει χρήση βίας.

    Στο ανατολικό μέρος της Λιβύης, η δεύτερη πόλη της χώρας, η Βεγγάζη, είναι στα χέρια των αντικαθεστωτικών, ενώ ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι που είναι στην εξουσία τα τελευταία 42 χρόνια, ελέγχει ακόμη την πρωτεύουσα Τρίπολη και την περιφέρειά της.

    Πιστές στον Καντάφι δυνάμεις μάχονται για να ανακαταλάβουν την πόλη Μπρέγκα, στην ανατολική περιοχή της χώρας, ενώ σύμφωνα με το Al Jazeera, πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Αζνταμπίγια, όπου οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν μία στρατιωτική βάση και μία αποθήκη πυρομαχικών.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση για τη Μετανάστευση και την HCR, πάνω από 170.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Λιβύη για τις γειτονικές χώρες από τις αρχές της κρίσης, οι 75.000 από τους οποίους κατευθύνθηκαν στην Τύνιδα, 63.000 στην Αίγυπτο και 800 στο Νίγηρα".

    Την ίδια ώρα η Τρίπολη προειδοποιεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο.

    "Η Λιβύη ελπίζει ότι η ένταση με τις δυτικές χώρες σχετικά με τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα δεν θα φθάσει στο στάδιο όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης θα θεωρήσει το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο", δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης Σόκρι Γάνεμ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ.

    Ο ίδιος είπε ότι οι ταραχές στη Λιβύη έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στη χώρα εδώ και δεκαετίες και ότι η διακοπή της τροφοδοσίας των διεθνών αγορών θα εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου άνω των 130 δολαρίων/βαρέλι τον επόμενο μήνα, εάν συνεχισθούν οι ταραχές.

    H κρίση στη Λιβύη είναι μια εσωτερική αραβική υπόθεση και δεν πρέπει να υπάρξει ξένη επέμβαση, δήλωσε ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Χοσιάρ Ζεμπάρι, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου σήμερα στο Κάιρο.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι Άραβες επιβεβαίωσαν "την επιθυμία (τους) να μην υπάρξει ξένη επέμβαση στη Λιβύη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Οριστική αναβολή του τελικού μπάσκετ

    Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε σήμερα την αναβολή της διεξαγωγής του τελικού αγώνα του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο γήπεδο του Ελληνικού, "για προφανείς λόγους διαφύλαξης της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης", όπως ακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

    Οσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα καθοριστεί, σύμφωνα με το νόμο, από τη διοργανώτρια αρχή, όταν διασφαλιστούν όλοι οι όροι για την ασφαλή τέλεση του αγώνα, όπως επισημαίνει ο κ.Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του νόμου, την εισήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και την ομόφωνη εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Οργανωμένο κύκλωμα ''βλέπει'' η Αστυνομία

    Οργανωμένο κύκλωμα που κλέβει αυτοκίνητα και πιθανόν ενέχεται και σε άλλες ένοπλες ληστείες ή και σοβαρότερα αδικήματα, εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ότι είναι πίσω από τους ένοπλους, οι οποίοι πυροβόλησαν με "καλάσνικοφ" και πιστόλι και σκότωσαν δύο αστυνομικούς της ομάδας "Δίας", ενώ τραυμάτισαν σοβαρά άλλους δύο, χθες το απόγευμα στην περιοχή Ρέντη.

    Στον τόπο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν 23 κάλυκες από "καλάσνικοφ", 17 κάλυκες των 9 χιλιοστών και 9 βολίδες. Επίσης, σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο, στην περιοχή του Ρέντη, βρέθηκε και ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.

    Την καταδίκη για το έγκλημα στου Ρέντη και τον αποτροπιασμό τους, την θλίψη και την οδύνη τους για τον θάνατο των αστυνομικών και την συμπαράστασή τους στους τραυματίες, τις οικογένειές τους και το αστυνομικό Σώμα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύσσωμη η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα.

    Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης και των πολιτών για την "άνανδρη δολοφονία" των δύο αστυνομικών της ομάδας "Δίας", εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα είναι και θα συνεχίσει να είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης".

    Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), πραγματοποίησαν αστυνομικοί λίγο μετά τις 12:00, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων νεαρών συναδέλφων τους της ομάδας ΔΙΑΣ.

    Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας των δύο τραυματισμένων αστυνομικών κατά τη χθεσινή επίθεση είναι ότι ο πρώτος αστυνομικός φέρει θλαστικό τραύμα στο γόνατο και υποστηρίζεται ψυχολογικά ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα με τραύμα στη βουβωνική χώρα από βλήμα το οποίο μπήκε στο σώμα από το δεξιό γλουτό και έχει βλάψει τη μηριαία φλέβα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2011 - 15:30:16 UTC