Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πρόσκληση σε διάλογο για την οικονομία
  • [02] Ελεύθερη με όρους η Φ. Μάγιερ
  • [03] Αύριο η 11η σύνοδος ΕΣ του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Απαισιόδοξοι 8 στους 10 ο»Ώ

  • [01] Νέα πρόσκληση σε διάλογο για την οικονομία

    Επιστολές προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες τους ζητεί να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διάλογο για τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Στις επιστολές, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και της "Δημοκρατικής Αριστεράς", ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της ΟΚΕ.

    Την πρόσκληση Παπακωνσταντίνου σε διάλογο απέρριψε η ΝΔ, θεωρώντας ότι συνιστά "επικοινωνιακό τέχνασμα και αναζήτηση συνενόχων" και αντιπροτείνει διάλογο στην Βουλή όπως προβλέπεται από το νόμο για την Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, "τορπίλιζε" το διάλογο και καταψήφιζε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που περιείχαν διαρθρωτικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες υιοθετεί σήμερα, ενώ προεκλογικά έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν".

    Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η διαβούλευση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο προβλέπεται στο Ν.3871/2010, και αποσκοπεί σε ένα συνεπή δημοσιονομικό προσανατολισμό για την επόμενη τριετία.

    "Οι τρέχουσες συνθήκες", προστίθεται στις επιστολές, "αλλά και το μέγεθος της προσπάθειας που απαιτείται για να υλοποιήσουμε τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, ελέγχου του δημοσίου χρέους, και επιστροφής της οικονομίας σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης καθιστούν, πιστεύουμε, απαραίτητη την ανταλλαγή απόψεων, πριν η κυβέρνηση καταλήξει σε ένα σχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Βουλή".

    Μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ περιλαμβάνει για την περίοδο 2012-2015 το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, προκειμένου να περιορισθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2014 και παράλληλα να ελεγχθεί το δημόσιο χρέος. Το 2011, το δημόσιο χρέος θα είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (153% του ΑΕΠ) και το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει ως "τη μεγάλη πρόκληση των επόμενων ετών τον έλεγχο και τη συγκράτησή του".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ελεύθερη με όρους η Φ. Μάγιερ

    Αποφυλακίζεται με διάταξη της ανακρίτριας η 27χρονη Γερμανίδα Φέι Μάγιερ, κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

    Η 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, έκανε δεκτή την προσφυγή της νεαρής Γερμανίδας και διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής της με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισής της ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

    Η Φέι Μάγιερ είχε κριθεί προφυλακιστέα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε κληθεί να άρει διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς το ζήτημα της κράτησης. Η μεν ανακρίτρια θεωρούσε ότι η Γερμανίδα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με όρους, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αύριο η 11η σύνοδος ΕΣ του ΠΑΣΟΚ

    Yπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνέρχεται αύριο, Παρασκευή, 4 Μαρτίου, η 11η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

    Οι εργασίες της 11ης Συνόδου θα ξεκινήσουν με ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ αμέσως μετά θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί για το ζήτημα του Ευρωομόλογου η κ. Βάσω Παπανδρέου.

    Στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πριν από τις τοποθετήσεις των μελών του οργάνου θα χαιρετίσει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Martin Schulz, ενώ μετά τις ομιλίες των μελών του ΕΣ θα χαιρετίσει ο κ. Poul Nyrup Rasmussen, πρώην πρωθυπουργός της Δανίας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες και η 11η Σύνοδος του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την εκλογή τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μέλη του οργάνου που έχουν καταλάβει κυβερνητικές θέσεις.

    Συνάντηση Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αθήνα

    Οι κκ Martin Schulz και Poul Nyrup Rasmussen βρίσκονται στην Αθήνα, καθώς αύριο και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 11ης Συνόδου του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Poul Nyrup Rasmussen στο Ζάππειο, στις 5 μμ, ενώ στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας στην Αίγλη Ζαππείου.

    Οι εργασίες της Συνόδου του ΕΣΚ θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 9 πμ ως τη 1 μμ στο Ζάππειο.

    Στο Ελσίνκι ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς

    Στο Ελσίνκι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

    Στο πλαίσιο της συνόδου αλλά και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο των εργασιών με ομολόγους του, ο κ. Σαμαράς θα αναπτύξει τις θέσεις του για την οικονομική κρίση στην χώρα μας και θα υποστηρίξει ότι δικαιώθηκε η αρχική του τοποθέτηση ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου ανακυκλώνουν και παρατείνουν την ύφεση και δεν οδηγούν σε έξοδο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Απαισιόδοξοι 8 στους 10

    Οι οκτώ στους δέκα πολίτες που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον τίτλο "Οικονομικό Βαρόμετρο", δηλώνουν απαισιόδοξοι, τόσο συνολικά για την πορεία της οικονομίας, όσο και σε σχέση με την προσωπική οικονομική τους κατάσταση.

    Σε ό,τι αφορά στο Μνημόνιο, περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες, αξιολογούν αρνητικά την προσφυγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και δε συμφωνούν με την εφαρμογή, χωρίς παρεκκλίσεις, των όρων του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

    "Πρόκειται για συνέπεια του συνδυασμού έλλειψης προσδοκίας από μία πολιτική που δεν πιστεύουν ότι αποδίδει, και δυσαρέσκειας για το περιεχόμενο της πολιτικής αυτής, τόσο συνολικά όσο και σε σχέση με τους ίδιους και την οικογένειά τους ενώ σε ότι αφορά στην απαισιοδοξία που εμφανίζουν οι πολίτες το αυξημένο ποσοστό τους αποκτά πρόσθετη σημασία - με δεδομένη τη γενικά αισιόδοξη φύση του Έλληνα - και επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος, τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην αγορά γενικότερα".

    Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος δίνοντας στη δημοσιότητα και σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας που καθιερώνεται από φέτος και θα διενεργείται ανά δίμηνο με στόχο την διεξαγωγή διαχρονικών συμπερασμάτων για την πορεία της εθνικής οικονομίας και τις απόψεις των πολιτών για μείζονα ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

    Ύφεση 6,6% στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με Εurostat

    Υφεση 6,6% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τις δεύτερες εκτιμήσεις της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και επιβεβαιώνουν τα όσα είχε αναφέρει η κοινοτική στατιστική υπηρεσία στις 15 Φεβρουαρίου.

    Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1 % και στην ευρωζώνη κατά 2%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 March 2011 - 11:30:18 UTC