Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας
  • [02] Έκπτωση στις ετήσιες κάρτες
  • [03] Άκαρπη η συνάντηση
  • [04] Η Ώρα της Γης ο»Ώ

  • [01] Εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρούς αστυνομικούς και τον τραυματισμό άλλων δύο. Οι κηδείες των δύο αστυνομικών έγιναν το μεσημέρι στα Τρίκαλα και στο Περιστέρι.

    Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Γιάννης Ραχωβίτσας, λίγο μετά την κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού, Γιάννη Ευαγγελινέλλη, στο νεκροταφείο του Περιστερίου.

    Η παραίτηση του υπαρχηγού δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό, παρά το γεγονός ότι ο αντιστράτηγος προέβαλε λόγους ευθιξίας για τον θάνατο των δύο αστυνομικών και συμπαράστασης στις οικογένειές τους.

    Σημειώνεται ότι στην κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού το κλίμα ήταν εκρηκτικό από οργή και οδύνη και μάλιστα, κατώτεροι αστυνομικοί και πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, καθώς και παριστάμενους πολιτικούς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έκπτωση στις ετήσιες κάρτες

    Κίνητρα για να προμηθευτεί το επιβατικό κοινό κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα ή για επιλεγμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρέχει ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόζει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

    Όπως ανακοινώθηκε, ο ΟΑΣΑ θα διαθέτει στο επιβατικό κοινό από 28/03/2011 προς πώληση, καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών 12μηνης ισχύος, παρέχοντας, παράλληλα σημαντική έκπτωση.

    Ο επιβάτης που θα επιλέξει την ετήσια για ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πληρώσει 450 ευρώ σε αντίθεση με τη μηνιαία που κοστίζει 45 ευρώ και θα πλήρωνε για 12 μήνες 540 ευρώ.

    Το ίδιο ισχύει και για όσους θα αγοράσουν την ετήσια κάρτα για λεωφορεία-τρόλεϊ και Τραμ. Η κάρτα αυτή δεν ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου και για το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα της γραμμής E 22.

    Το κόστος της κάρτας αυτής ανέρχεται σε 200 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι έχει έκπτωση ισόποση με δωρεάν μετακινήσεις για δύο μήνες, ή ετήσιο όφελος 40 ευρώ.

    Επίσης, για μαζική διάθεση ετησίων καρτών δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης αναλόγως των τεμαχίων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Άκαρπη η συνάντηση

    Σε ναυάγιο οδηγήθηκε μετά από οκτώ ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων η συνάντηση της διοίκησης της COSMOTE και των εκπροσώπων των εργαζομένων στην επιχείρηση με την μεσολάβηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Β. Κεγκέρογλου, για την ανάκληση των 120 απολύσεων που έχει ανακοινώσει η COSMOTE

    Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο πλευρές αποδέχονταν κατ' αρχήν την πρόταση του υπουργείου για εφαρμογή της διαδικασίας εθελουσίας εξόδου όμως, η διοίκηση της COSMOTE δεν δεχόταν να δεσμευτεί ότι κατά την διαδικασία αυτή δεν θα γίνουν απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και δεν θα καταργηθούν θέσεις εργασίας, όπως ζητούσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

    "Στα πλαίσια της διαμεσολάβησης καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία και οι εργαζόμενοι να μην βρεθούν στο δρόμο", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Εργασίας.

    "Ζητήσαμε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες του ΠΔ 240 (για τις ομαδικές απολύσεις και τη διαμεσολάβηση), να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου και η μείωση του προσωπικού να αφορά μόνο τους εργαζόμενους που θα αποδεχθούν την ένταξή τους αυτή. Για τους υπολοίπους να συνεχιστεί ο διάλογος στα πλαίσια του ΠΔ 240 προς όφελος του συμφέροντος τόσο της εταιρίας όσο και των εργαζομένων. Παρά την πολύωρη προσπάθεια και για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από καμιά πλευρά". Καταλήγοντας ο κ. Κεγκέρογλου απηύθυνε δημόσια έκκληση και στα δύο μέρη να επαναξετάσουν του διαμεσολαβητική πρόταση ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Παναγιώτης Κούτρας καταλόγισε στη διοίκηση της COSMOTE την ευθύνη για το αδιέξοδο. "Είμαστε σε θέση μάχης", είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους εργαζόμενους να μετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργία ενώ προανήγγειλε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα οι οποίες θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ την επόμενη Τρίτη.

    Ο πρόεδρος των εργαζομένων της COSMOTE κ. Βασίλης Κατσαρός κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γ. Καρούζος, νομικός σύμβουλος των εργαζομένων, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα στραφούν κατά της εταιρίας για παραβιάσεις της εργατική νομοθεσίας.

    Η διοίκηση του ΟΤΕ κατέστησε σαφή την ανάγκη άμεσης μείωσης του λειτουργικού κόστους με την περικοπή παροχών, που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν οικειοθελώς από την επιχείρηση. "Είναι καθήκον της Διοίκησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του πακέτου των μέτρων, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστεί προβληματική, η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη", τόνιζαν στελέχη του Οργανισμού, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι απόλυτα αιτιολογημένα, δικαιολογημένα και σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν τα στελέχη του ΟΤΕ στη μείωση του κόστους εργασίας, το οποίο, όπως ανέφεραν, σε ετήσια βάση φτάνει τα 766 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχεί στο 35,3% των εσόδων και στο 46% του συνολικού κόστους λειτουργίας του Οργανισμού, σε μια περίοδο που τα έσοδα μειώθηκαν το 2010 κατά 10% και τα κέρδη παρουσίασαν κάμψη κατά 78,5%.

    Οι εκπρόσωποι της COSMOTE παρουσίασαν στη διάρκεια της συνάντησης τους λόγους υλοποίησης του προγράμματος λειτουργικής βελτιστοποίησης που περιλαμβάνει τη διακοπή δραστηριοτήτων και την αναδιοργάνωση λειτουργιών, με αποτέλεσμα την κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας. Παράλληλα, επανέλαβαν ότι το πακέτο κινήτρων για αυτούς που θα αποχωρήσουν είναι από τα υψηλότερα της αγοράς και προσφέρει καθαρές αποδοχές από ένα έως τρία έτη καθώς και άλλες παροχές, ενώ η εταιρία είναι πάντα ανοιχτή σε διάλογο και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Η Ώρα της Γης

    «Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ξεπερνάμε τη μία ώρα! Ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό!»

    Με το μήνυμα αυτό το WWF Ελλάς καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης, και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης και θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Τον εαυτό τους όμως καλούνται να ξεπεράσουν και οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο επιχειρηματικός κόσμος. Αυτοί πρέπει να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο. Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη «δική» τους Ώρα της Γης: μια υποσελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν ζωντανό πλανήτη».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 March 2011 - 21:30:16 UTC