Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρά εμπρησμών στην Αττική
  • [02] "Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση" ο»Ώ

  • [01] Σειρά εμπρησμών στην Αττική

    Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα σημειώθηκε τη νύχτα στην Αττική. Στις 5 τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πιλοτή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Άγνωστου Στρατιώτη και Αριστείδου στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 4 ΙΧ αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα.

    Δέκα λεπτά νωρίτερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, η οποία επεκτάθηκε και προξένησε ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Αριστοξένους 24 στο Παγκράτι.

    Επίσης από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τη μία εκδηλώθηκαν πυρκαγιές από εμπρησμούς σε τρία αυτοκίνητα στην οδό Δημ. Αιγινίτου 38 στο Θησείο, Αθαν. Μπόσδα 13 στις Αχαρνές και στην οδό Παπαφλέσσα 60 στη Γλυφάδα.-

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση"

    Στην ανάγκη να βρεθεί μια πραγματικά ευρωπαϊκή λύση στη οικονομική κρίση και να υιοθετηθούν εναλλακτικές προτάσεις στο σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τόνισε ότι "η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα".

    Στη σύνοδο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "δεν θα πρέπει η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απβ όλα- πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή -δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη".

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με τον Έντα Κένι, τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. "Τόνισα στην ιδιαίτερη συζήτησή που είχα μαζί του ότι η χώρα του και η χώρα μας -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία- επιμένουμε σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης. Πράγμα που πρέπει, επί τέλους, να κάνει και η Ελλάδα" είπε ο κ. Σαμαράς.

    Τέλος αναφέρθηκε στις διεργασίες που αναπτύσσονται στην ΕΕ για την εξεύρεση λύσης στην οικονομική κρίση. "Μέσα στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε η πρόταση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Ήδη διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 March 2011 - 9:30:15 UTC