Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις"
  • [02] Διώξεις στους 6 συλληφθέντες
  • [03] Στα 832,53 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [04] Εκτίναξη ακάλυπτων επιταγών
  • [05] "Να μας πείτε τις δεσμεύσεις"
  • [06] Πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου ο»Ώ

  • [01] "Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις"

    Συνεχίζουμε στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την απεριόριστη εμπιστοσύνη του στη δύναμη του ελληνικού λαού, υπογραμμίζοντας ότι η νίκη που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες είναι νίκη των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι βάζουν καθημερινά πλάτη.

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβλήθηκε τους προηγούμενους 18 μήνες και για την αναμέτρηση τόσο με παράγοντες στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.

    Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της ΝΔ και όσων μεμψιμοιρούσαν και συνεχίζουν να μεμψιμοιρούν και σήμερα και εμφανίζονται στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διώξεις στους 6 συλληφθέντες

    Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή ασκήθηκε στα έξι άτομα που συνελήφθησαν σε Βόλο και Αθήνα.

    Μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Όλγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί αποτύπωμά της σε σπίτι από την παλαιότερη υπόθεση.

    Σήμερα απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, για τη δικογραφία των 14 παγιδευμένων πακέτων, οι μέχρι πρότινος καταζητούμενοι στην υπόθεση Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος. Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθεί αύριο και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, ο Χρήστος Τσάκαλος ενώ και οι έξι θα απολογηθούν αύριο για την υπόθεση του Βόλου. Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.

    Συγγενείς και δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για παράνομη βία που ασκήθηκε σε βάρος τους από την αστυνομία.

    Από τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στους Εφέτες Ανακριτές φαίνεται να προκύπτει διασύνδεση των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά.

    Εκρηκτικά, πλαστά δελτία ταυτοτήτων και ασύρματες κρυφές μικροκάμερες εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, στα διαμερίσματα του Βόλου και της Αθήνας.

    Επίσης, βρέθηκαν δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις στα οποία περιγράφονται ο τρόπος, τα μέσα και πρακτικές για τη διάπραξη ληστειών, καθώς και συγκεκριμένοι στόχοι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στα 832,53 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Στα 832,53 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων και των περιφερειών της χώρας στις 31.12.2010 έναντι 718,21 εκατ. ευρώ στις 30.11.2010 και 621 εκατ ευρώ 31.10 του ίδιου έτους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η αύξηση αυτή των ληξιπροθέσμων οφειλών, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού του 2011, οφείλεται σε αλλαγή του τρόπου καταγραφής τους. Από το ποσό των 832,53 εκατομμύρια ευρώ τα 435,5 αφορούν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα 397 εκατ ευρώ τον τακτικό προϋπολογισμό. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νομικών προσώπων προς τρίτους ανήλθαν στις 31.12.2010 σε 4,520 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 551,9 εκατ ευρώ οφείλονται από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα 2,225 δις ευρώ από νοσοκομεία, τα 1,583 δις ευρώ από οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τα 159,4 εκατ ευρώ από λοιπά νομικά πρόσωπα

    Σημειώνεται ότι το σύνολο των υποχρεώσεων των νομικών προσώπων προς τρίτους στις 30.11.2010 ανέρχονταν σε 8,6 δις ευρώ. Η μείωση τους τον Δεκέμβριο οφείλεται στην ρύθμιση οφειλών της περιόδου 2005-2009 των νοσοκομείων.

    Τέλος, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο τέλος του 2010 ανήλθε σε 23,1 δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εκτίναξη ακάλυπτων επιταγών

    Σε 182 εκατ.ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2011 οι ακάλυπτες επιταγές, παρουσιάζοντας αύξηση 5,64% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 365% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σύμφωνα με στοχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

    Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2011 σε 16.663 παρουσιάζοντας μείωση 6,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 315% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

    Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία σε 354,3 εκατ.ευρώ και σε τεμάχια σε 34.514.

    Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2011 σε τεμάχια σε 13.247 παρουσιάζοντας αύξηση 4,20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 208% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Σε αξία ανήλθαν σε 25 εκατ.ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 211% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Το πρώτο δίμηνο του έτους οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε ποσά σε 45 εκατ.ευρώ και σε τεμάχια σε 25.960.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Να μας πείτε τις δεσμεύσεις"

    Για "κρυφή ατζέντα", η οποία περιλαμβάνει και νέα μέτρα κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος σε δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπαρτ -ο οποίος κάνει λόγο για σειρά δεσμεύσεων "για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και εν μέρει για την Ιρλανδία- ζητεί να μάθει τι δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση για νέα μέτρα, στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής.

    "Ζητάμε να μάθουμε αν θα υπάρχουν νέοι όροι και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση για νέα μέτρα. Ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ μιλά συγκεκριμένα για την Ελλάδα" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

    Απαντώντας σε εκτίμηση δημοσιογράφων για το ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μιχελάκης απέρριψε αυτές τις εκτιμήσεις, τονίζοντας πως δεν δέχεται αφηρημένες έννοιες οι οποίες δεν προσδιορίζουν συγκεκριμένα πράγματα και οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από την κυβέρνηση με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

    Κατά Καρχιμάκη για τη φημολογία

    Για "πολιτική αθλιότητα", εξάλλου, κατηγορεί τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καχριμάκη, η ΝΔ για δηλώσεις του με τις οποίες εμπλέκει τη ΝΔ σε δημοσιεύματα που μιλούσαν για χρεοκοπία της χώρας.

    "Όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα, ο κ. Καρχιμάκης θα πρέπει να ανακτήσει πρώτα από όλα τη μνήμη του και να θυμηθεί τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ρουμπινί, εκείνον δηλαδή που επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

    Πρωτοβουλία για την ασφάλεια των πυρηνικών

    Το θέμα της ασφάλειας των σταθμών παραγωγής πυρηνικής ενέργειας θέτει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τσουκαλάς, με την οποία ζητά, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί για το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την εξέλιξη των σχεδίων κατασκευής πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία και το αν προτίθεται να κάνει κάτι, ώστε να πιεστεί η Άγκυρα έτσι ώστε να συμμορφωθεί πλήρως με τα ευρωπαϊκά πρότυπα πυρηνικής ασφάλειας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τον ευρωβουλευτή και στο γεγονός ότι η Τουρκία προχωρά στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού, σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου

    Ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ, θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί έως το 2014. Το έργο, προϋπολογισμού περί τα β¬180 εκατ. προβλέπει τη δημιουργία μίας γραμμικής πλατείας πλάτους 40 μέτρων από το Σύνταγμα έως την Ομόνοια, η οποία θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ. Μπενάκη.

    Η κυκλοφοριακή ρύθμιση προβλέπει τη μεταφορά της κίνησης από τη Συγγρού προς βορρά μέσα από τη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ και η λεωφ. Πειραιώς θα σταματά στην πλατεία Ομονοίας.

    Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι όψεις των κτιρίων να προστατεύονται όχι μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το όριο των 100 ετών, αλλά και των 50.

    Το έργο της μελέτης έχει αναλάβει ομάδα υπό τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Πάνο Τουρνικιώτη, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ) και την Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, που θα προκηρύξει σύντομα τον διεθνή διαγωνισμό.

    Η ομάδα των μελετητών έχει ολοκληρώσει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, που εντοπίζουν τις πολεοδομικές, κοινωνικές, οικονομικές και αρχιτεκτονικές επιπτώσεις, τις οποίες θα έχει η κατάργηση μίας τόσο βασικής αρτηρίας της πόλης και η μετατροπή της σε άξονα σύνδεσης του αρχαιολογικού Μουσείου με το Μουσείο της Ακρόπολης.

    Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου παρουσιάστηκε σε ημερίδα με τίτλο «Αθήνα: Μια άλλη πόλη είναι εφικτή», που διοργάνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, στο Μουσείο Μπενάκη. Οι τέσσερις βασικοί άξονες της εκδήλωσης αφορούν την περιοχή Γεράνι, την ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, τη σύνδεση του κέντρου με τα Άνω και τα Κάτω Πατήσια καθώς και την πολεοδομική ανασύνθεση της κεντρικότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2011 - 17:30:22 UTC