Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προελαύνει στη Βεγγάζη ο Καντάφι
  • [02] Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ψύξη των αντιδραστήρων ο»Ώ

  • [01] Προελαύνει στη Βεγγάζη ο Καντάφι

    Μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου νωρίτερα είχε αναφερθεί βομβαρδισμός σε προάστειο της πόλης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Εξάλλου το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στα δυτικά προάστεια της Βεγγάζης, παρότι χθες το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε διαβεβαιώσει ότι δεν επίκειτο εισβολή. Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός, στην περιοχή αλ Μαγκρούν.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που παραβιαστεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, θα βομβαρδισθούν οι δυνάμεις του Καντάφι.

    Η κυβέρνηση της Τρίπολης ζήτησε την αποστολή παρατηρητών από την Τουρκία, τη Μάλτα, τη Γερμανία και την Κίνα για να εξακριβώσουν την τήρηση της εκεχειρίας.

    Σήμερα συγκαλείται έκτακτη σύνοδος κορυφής στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του Νικολά Σαρκοζί, και με τη συμμετοχή Αμερικανών, Ευρωπαίων, Αράβων και Αφρικανών ηγετών, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στο θέμα της Λιβύης.

    Στη σύνοδο συμμετέχει και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πρίν την αναχώρησή του για το Παρίσι, μίλησε στην κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ψύξη των αντιδραστήρων

    Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό όπου καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αλυσσιδωτών προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιουκίο Εντάνο.

    Στο μεταξύ, οι ιαπωνικές αρχές σχεδιάζουν με τη βοήθεια του στρατού και πυροσβεστών να εγκαταστήσουν ένα μηχανισμό που θα ρίχνει συνεχώς νερό στους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ώστε να ψυχθεί το ραδιενεργό καύσιμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της χώρας.

    Νωρίτερα, η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας είχε ανακοινώσει ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί σήμερα σε τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Φουκουσίμα.

    Οι ιαπωνικές αρχές συνέστησαν στον πληθυσμό που εγκαταλείπει την περιοχή κοντά στον πυρηνικό εργοστάσιο, τη λήψη ιωδίου, που είναι προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς.

    Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών από τον τρομακτικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου επιδεινώθηκε κι άλλο, με την αστυνομία να κάνει λόγο για 7.197 επιβεβαιωμένους θανάτους, ενώ 10.905 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

    Ο Ιαπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν σχεδιάζει να καλέσει την αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε έναν "ευρύ συνασπισμό", για να υπάρξει από κοινού διαχείριση της πολιτικής για την ανοικοδόμηση της χώρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 March 2011 - 9:30:14 UTC