Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέκταση σύμβασης για το «Ελ.Βενιζέλος»
  • [02] "Το 2012 θα φανεί φως στο τέλος του τούνελ"
  • [03] Συναγερμός στη Φουκουσίμα
  • [04] Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες ο»Ώ

  • [01] Επέκταση σύμβασης για το «Ελ.Βενιζέλος»

    Τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί μία πρώτη καταγραφή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία και θα επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο, ενώ, παράλληλα, δημιουργείται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, υιοθετείται ο θεσμός της «επιφανείας», και προωθείται το νομοθετικό πλαίσιο για την τουριστική κατοικία και τον χωροταξικό σχεδιασμό όσον αφορά στα ακίνητα του Δημοσίου.

    Τις αποφάσεις αυτές έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, μαζί με τις αποκρατικοποιήσεις, να επιτευχθεί ο στόχος εσόδων ύψους 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011- 2013 και 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Το 2012 θα φανεί φως στο τέλος του τούνελ"

    Το 2012 προσδιόρισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ως το έτος στο οποίο η χώρα θα μπει στον δρόμο προς την ανάπτυξη.

    Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, την χαρακτήρισε "κρίσιμη" και ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά θα επιβεβαιωθούν οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου, τις οποίες χαρακτήρισε "θετικές" για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις μικρών ομάδων πολιτών που αποδοκιμάζουν κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια αποκοπής της κυβέρνησης από την κοινωνία και την καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Θα επιμείνουμε και θα είμαστε καθημερινά κοντά στον πολίτη, θα συνομιλούμε μαζί του και από κοινού θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Προβληματισμός εκδηλώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου -ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου που θα αφορά την παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες- γύρω από την ρευστότητα που διοχετεύουν τα πιστωτικά ιδρύματα στην πραγματική οικονομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργικό Συμβούλιο συναίνεσε στο να δοθούν εγγυήσεις, υπό την προϋπόθεση, πριν κατατεθεί το τελικό σχέδιο νόμου, να έχουν τεθεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένοι όροι που η ίδια θα διαμορφώσει.

    Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου στο Γερμανικό περιοδικό Stern.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συναγερμός στη Φουκουσίμα

    Εκκενώθηκαν οι αντιδραστήρες 2 και 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, καθώς παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και μαύρος καπνός. Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό της βρύσης στο Τόκιο και σε 5 προάστιά του ξεπέρασαν τα επιτρεπτά για τα βρέφη όρια. Επίσης, στην περιοχή γύρω από τον σταθμό έχουν ανιχνευθεί υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε 11 είδη λαχανικών.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου υπολογίζονται ως και 25 τρισεκατομμύρια γιεν (217,4 δισ. ευρώ).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των Ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «είναι αναγκαία, λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο -όπως δήλωσα σήμερα και στον Πρόεδρο κ. Μπούζεκ- η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής».

    «Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του Ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

    Αύριο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 March 2011 - 17:30:16 UTC