Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και οι πλατείες έχουν αυτιά... Video
  • [02] Σε εξέλιξη η διυπουργική
  • [03] "Λύση ή Χάγη"
  • [04] Επανεξέταση μέτρου
  • [05] Αμπελουργός στην...Πάτμο ο»Ώ

  • [01] Και οι πλατείες έχουν αυτιά... Video

    Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι «ακούει» τους πολίτες, ο δήμος Θεσσαλονίκης τοποθετεί έξι εικαστικά «αυτιά», σε ισάριθμα κεντρικά σημεία της πόλης.

    Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μέσα στα «αυτιά» τις προτάσεις τους για τις δράσεις πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Τα «αυτιά» θα τοποθετηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό, στην πλατεία Πολυδώρου στην Άνω Πόλη (Μεσαία Πορτάρα), στο Κέντρο Πολιτισμού δήμου Θεσσαλονίκης, στην Άνω Τούμπα, στο νέο δημαρχείο, και στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, στην Τριανδρία.

    Η πολιτιστική δράση "Σας ακούμε" θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε εξέλιξη η διυπουργική

    Ο σχεδιασμός του κυβερνητικού έργου και ειδικότερα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και το σχέδιο για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα είναι στο επίκεντρο της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Λύση ή Χάγη"

    Μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία πρέπει ή να υπάρξει μία λύση για την υφαλοκρηπίδα στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας ή να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δηλώνει ο Δ. Δρούτσας και καλεί την Άγκυρα να υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", ο κ. Δρούτσας αναφέρεται σε διάφορα σημεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Ως προς τις διερευνητικές επαφές, αναφέρει ότι "πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα" και αναφέρει ότι "από τις επαφές μας και τις δηλώσεις που έχουν γίνει αντιλαμβάνομαι ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπογράψει η Τουρκία τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας".

    "Μας λένε ότι η Τουρκία ακολουθεί πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της, ότι έχει αλλάξει, σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει να γίνει πρωταγωνιστής στην περιοχή και δεν επιθυμεί την ένταση", αναφέρει ο κ. Δρούτσας και σημειώνει ότι "ωστόσο καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλά θέματα που προκαλούν ένταση. Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από τα νησιά που κατοικεί ο ελληνικός λαός. Τα πλοία του τουρκικού στόλου περνούν συνεχώς πολύ κοντά από τα χωρικά μας ύδατα".

    "Την περασμένη Παρασκευή που η Ελλάδα γιόρταζε την εθνική της εορτή, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών", υπογραμμίζει ο υπουργός και τονίζει ότι "η Τουρκία με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει και η Ελλάδα θα συνεχίσει να διασφαλίζει τα δικαιώματά της χρησιμοποιώντας κάθε αναγκαίο μέσο. Το μόνο που καταφέρνει η Τουρκία με τον τρόπο αυτό είναι η ένταση και η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης προς αυτήν".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επανεξέταση μέτρου

    Στην επανεξέταση της επιβολής του μέτρου της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από τον προσεχή Οκτώβριο, φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση, λόγω και των υψηλών διεθνών τιμών. Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε "όλα τα εξετάζουμε", χωρίς, πάντως, να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Σημειώνεται ότι το υπουργείο υπολογίζει σε έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ από την εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, από τα οποία περίπου 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν στις αδύναμες εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού, με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης.

    Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, κατά την ολιγοήμερη παραμονή της τρόικας στην Αθήνα (το κλιμάκιο των ελεγκτών αφικνείται στις 4 Απριλίου), αναμένεται να οριστικοποιηθούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αμπελουργός στην...Πάτμο

    Με στόχο να σπάσει την τουριστική «μονοκαλλιέργεια» στο νησί της Πάτμου, ένας Έλληνας του εξωτερικού, ο Ιωσήφ Ζησιάδης, βουλευτής στην Ελβετία, προχωράει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου αγρο-οικολογικού σχεδίου.

    Πρόκειται για το σχέδιο «Πάτοινος», που θα ξεκινήσει στην Πέτρα της Πάτμου από τις 26 και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.

    Ο Ιωσήφ Ζησιάδης παραθερίζει στην Πάτμο, σχεδόν κάθε χρόνο, από το 1986. Είναι βουλευτής στην Ελβετία και υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Στρατιωτικών Υποθέσεων στο Καντόνι του Βω. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από Έλληνα πατέρα και εβραία μητέρα, αλλά υποστηρίζει τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού. Έζησε στην Αθήνα, αλλά σε ηλικία έξι χρόνων μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ελβετία. Αριστερός στα πολιτικά φρονήματα, παρότι υπήρξε πάστορας της Ευαγγελικής αποστολής της Γαλλίας.

    Σε Β΅ία έκταση 30 στρεμμάτων ο Ιωσήφ Ζησιαδής, μαζί με άλλους Ελβετούς, θα δημιουργήσει στην Πάτμο έναν αμπελώνα Β΅ε τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, ελαιοτριβείο, σχολή οίνου και τράπεζα σπόρων. Υπολογίζεται ότι η επένδυση θα στοιχίσει περίπου 500.000 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 March 2011 - 15:30:24 UTC