Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η ενεργειακή συνεργασία
  • [02] "Σαφάρι" για λαθρεπιβάτες
  • [03] Βαλκανική τέχνη ο»Ώ

  • [01] Στόχος η ενεργειακή συνεργασία

    Την πολιτική βούληση της Αθήνας να ενισχύσει τις ήδη δυναμικές σχέσεις με το Μπακού, με έμφαση στην οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, σηματοδοτεί η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, από σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν.

    Η επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου έρχεται μετά από σειρά πυκνών ανταλλαγών επισκέψεων υψηλού επιπέδου, με πρώτη αυτή του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, στις αρχές του 2009, στην Αθήνα.

    Ενδεικτικό της σημασίας της επίσκεψης είναι ότι ο κ Παπούλιας συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, οι οποίοι θα υπογράψουν σειρά συμφωνιών για την ενέργεια, τη ναυτιλία, την περιβαλλοντική και την πολιτιστική συνεργασία.

    Οι δύο Πρόεδροι θα κηρύξουν την έναρξη των εργασιών του 4ου Ελληνο-Αζερικού επιχειρηματικού φόρουμ, επισφραγίζοντας έτσι την αμοιβαία πολιτική βούληση για ενίσχυση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, είτε με την μορφή των εμπορικών ανταλλαγών, είτε με την μορφή επενδυτικών κινήσεων ή συμπράξεων, έχει αυξημένο ρόλο σ' αυτή την περίοδο των οικονομικών δυσχερειών στο εσωτερικό της χώρας.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τη χώρα μας η υπογραφή, στη διάρκεια της επίσκεψης, Μνημονίου Κατανόησης (MOU) μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Αζερικής SOCAR, με το οποίο εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας ΔΕΠΑ-SOCAR, ώστε η ΔΕΠΑ να αγοράζει απ' ευθείας το Αζερικό αέριο από την προμηθεύτρια SOCAR και όχι μέσω της τουρκικής BOTAS.

    Πρόκειται για την ωριμότερη συμφωνία που έχει υπογράψει χώρα της ΕΕ με τη SOCAR, για προμήθεια φυσικού αερίου από την Κασπία. Το μνημόνιο αναμένεται εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να υπογράψει ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Χ. Σαχίνης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Σαφάρι" για λαθρεπιβάτες

    "Σαφάρι" στα μέσα μαζικής μεταφοράς αρχίζουν από σήμερα οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, που σε συνδυασμό με το "κίνημα δεν πληρώνω" μεγαλώνουν τη μαύρη τρύπα των εσόδων του Οργανισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η "τρύπα" αυτή ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Συγκεκριμένα, πιάνουν από σήμερα δουλειά περίπου 150 ελεγκτές, οι οποίοι με τη συνδρομή και της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τον εντοπισμό των τζαμπατζήδων που ξεπερνούν το 15% των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

    Πρόκειται για ένστολους εργαζόμενους, που θα αποτελούν το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου, στο οποίο μέχρι το Φθινόπωρο αναμένεται να διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού του.

    Υπενθυμίζεται ότι η λαθρεπιβίβαση σε αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και τραΒ΅ επισύρει πρόστιΒ΅ο ύψους 72 ευρώ, ενώ στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδροΒ΅ο το ύψος του προστίΒ΅ου ανεβαίνει στα 84 ευρώ. Όσοι αρνηθούν να πληρώσουν το πρόστιμο μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να έλθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών εξαγοράσιμη.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΣΑ, κάθε χρόνο μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς περίπου 850 εκατ. επιβάτες ενώ την ίδια στιγμή περίπου 120 εκατ. είναι λαθρεπιβάτες ή επιβιβάζονται με πλαστά εισιτήρια, ποσοστό που φτάνει το 14%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Βαλκανική τέχνη

    Εικαστικοί δημιουργοί που έχουν ως αφετηρία τους τα ταραγμένα Βαλκάνια και προορισμό τους το Βερολίνο των καλλιτεχνικών εξελίξεων "συνταξιδεύουν" σε έκθεση με τίτλο "Berliner Zimmer", που φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

    Πρόκειται για δέκα καλλιτέχνες από εννιά χώρες των Βαλκανίων (Αλβανία, Κύπρο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία), οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη γερμανική πρωτεύουσα και παρουσιάζουν τους εικαστικούς προβληματισμούς τους στη Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα.

    Εκθέτουν πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, βίντεο, γλυπτά, φωτογραφίες, όλα έργα με έντονες πολιτικές και κοινωνικές αναφορές και με εμφανή τα σημάδια από τα σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν τα Βαλκάνια τον 20ο αιώνα.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε άλλες πόλεις των Βαλκανίων, όπου θα εμπλουτίζεται με νέους καλλιτέχνες και έργα, για να καταλήξει στην Αθήνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 April 2011 - 10:30:17 UTC