Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eκ περιτροπής απασχόληση
  • [02] Ελλάδα και κάπνισμα
  • [03] Πολιορκημένη πόλη
  • [04] Το δεύτερο «πράσινο νησί»
  • [05] Ημερίδα για το ντόπινγκ ο»Ώ

  • [01] Eκ περιτροπής απασχόληση

    Μείωση των νέων προσλήψεων και αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κυρίως της εκ περιτροπής απασχόλησης, το πρώτο δίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, διαπιστώνει η έκθεση δεδομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσαν οι επιχειρήσεις για τις νέες προσλήψεις στα τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων.

    Το 21% των νέων συμβάσεων είναι συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης οι οποίες μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής κατόπιν συμφωνίας εργαζόμενου και εργοδότη, το πρώτο δίμηνο του έτους, έφθασαν τις 4.556, ενώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 ήταν 373, εμφανίζουν δηλαδή αύξηση κατά 1.121,45%.

    Αντίστοιχα και οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη εμφανίζονται αυξημένες κατά 2.725% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010. Υπάρχει τάση για μείωση των προσλήψεων. Οι επιχειρήσεις οι οποίες προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας ήταν λιγότερες κατά 10,32%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 45,08% και κατά 11,65% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ελλάδα και κάπνισμα

    Έχουμε τους περισσότερους καπνιστές (35% των ενηλίκων) στη χώρα μας, αλλά η "διακοπή του καπνίσματος" παραμένει ένας άγνωστος όρος στο σύστημα περίθαλψης της Ελλάδας. Δεν υπάρχουν ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες, επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους φοιτητές Ιατρικής και τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης, κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των θεραπειών απεξάρτησης από τη νικοτίνη, επαρκής αριθμός Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει τα πιο φθηνά τσιγάρα (28% φθηνότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης των 27).

    Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν, μεταξύ άλλων, για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Έκθεσης "European Quitting: Progress and Pathways" (EQUIPP), η οποία κατέγραψε την πρόοδο 20 ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 ειδικών στη διακοπή του καπνίσματος, από όλη την Ευρώπη. Επίσης, συμπεριέλαβε τις απόψεις γιατρών και κοινού, μέσα από έρευνα που διεξήχθη σε 2.482 επαγγελματίες Υγείας, 20.010 καπνιστές και 22.683 μη καπνιστές σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς στο σύνολο των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κράτος θα πρέπει να διαθέσει περισσότερους πόρους για θεραπείες διακοπής καπνίσματος (57%), καθώς και για υπηρεσίες υποστήριξης των καπνιστών που επιθυμούν να διακόψουν (52%). Το 47% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εξειδικευμένων ιατρείων διακοπής καπνίσματος. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει το 34% του ελληνικού κοινού, οι επαγγελματίες Υγείας θα πρέπει να αποκτήσουν περισσότερη εκπαίδευση και συμμετοχή σε θέματα διακοπής καπνίσματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πολιορκημένη πόλη

    Το ΝΑΤΟ "θα κάνει τα πάντα" για την προστασία των κατοίκων της Μιζουράτα. Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών θα αναλάβουν την από θαλάσσης τροφοδοσία της πολιορκημένης πόλης.

    Η Ατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα ότι "θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους αμάχους " της Μιζουράτα, ενώ στο Παρίσι, ο υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ ανακοίνωσε ότι στο εξής οι αντικαθεστωτικοί θα αναλάβουν την τροφοδοσία της πολιορκημένης από τις καθεστωτικές δυνάμεις της Λιβύης πόλης από θαλάσσης.

    Η κατάσταση στη Μιζουράτα "δεν μπορεί να συνεχισθεί", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ προσθέτοντας ότι θα απευθυνθεί για το θέμα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ. Παραδεχόμενος ότι υπάρχει κίνδυνος καθήλωσης στη λιβυκή κρίση, ο Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι ο διεθνής συνασπισμός δεν εντέλλεται να επιδιώξει την ανακατάληψη εδαφών.

    Την ίδια ώρα, ο στρατιωτικός επικεφαλής των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας το ότι "αφήνει τους κατοίκους της Μιζουράτα να πεθαίνουν" υπό τα πυρά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι.

    Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Κόφφι Άναν

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον τέως Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφφι Άναν, ο οποίος μετέχει της Αφρικανικής Ένωσης, είχε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Άναν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και ιδιαιτέρως οι εξελίξεις στη Λιβύη. Ειδικότερα συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τις πολιτικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της διεθνούς κοινότητας για το θέμα, όπως και οι σκέψεις και προτάσεις της Ελλάδας, τις οποίες ήδη η κυβέρνηση συζητά με πολλούς παράγοντες σε διεθνές επίπεδο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Το δεύτερο «πράσινο νησί»

    Οι Λειψοί θα είναι το δεύτερο «πράσινο νησί», μετά τον Αη-Στράτη, που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Παράλληλα, θα υπάρξει και «πράσινο χωριό» που θα είναι ένα ενεργειακό αυτόνομο χωριό του νομού Άρτας, ενώ προωθείται σειρά άλλων πιλοτικών δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

    Μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ για την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα, η κα Μπιρμπίλη τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει εστία καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στους τομείς των υλικών και της εξοικονόμησης ενέργειας. Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Περιβάλλοντος υλοποιεί πιλοτικές δράσεις που περιλαμβάνουν, εκτός από το πράσινο νησί και το πράσινο χωριό, τα προγράμματα για:

    -100 πράσινες οροφές

    -πράσινα στρατόπεδα

    -πράσινες γειτονιές, αρχής γενομένης από την Αγία Βαρβάρα όπου ανακατασκευάζονται τέσσερις εργατικές πολυκατοικίες, ώστε να μηδενιστεί η ενεργειακή τους κατανάλωση

    -πράσινα μουσεία

    -πράσινα κτίρια (5 κτίρια του Δημοσίου, 40 σχολεία, εμπορικά και βιοτεχνικά κτίρια σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδος)

    Η υπουργός Περιβάλλοντος ανήγγειλε, επίσης, σύντομα πρωτοβουλία για χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων από τρίτους, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ενώ παρουσίασε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, περισσότεροι καύσωνες, μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση / ψύξη κλπ.) στο περιβάλλον.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ημερίδα για το ντόπινγκ

    Ημερίδα με θέμα «υποθέσεις ντόπινγκ και βίας που συγκλονίζουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα» διοργανώνει στις 9 Απριλίου (10:30) στην Πάτρα η εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Πaτρών. Το «παρών» στην αίθουσα πολυχώρου «Αγορά Αργύρη» της αχαϊκής πρωτεύουσας θα δώσουν στελέχη της πολιτικής ζωής και της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, πρόεδροι των μεγαλύτερων αθλητικών ομοσπονδιών, δημοσιογράφοι, αθλητίατροι, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες και παράγοντες του αθλητισμού από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στα προβλήματα των αναβολικών και της βίας στα γήπεδα και, παράλληλα, θα αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών, τα οποία καταρρακώνουν την ολυμπιακή ιδέα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2011 - 14:30:21 UTC