Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έργο εθνικής σημασίας
  • [02] ''Ουδεμία συζήτηση για αναδιαρθρωση του ελληνικού χρεους''
  • [03] Απεργία υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • [04] Σφίγγει ο κλοιός για τον Γκμπαγκμπό
  • [05] Στο Κάιρο ο Δ. Δρούτσας
  • [06] Ο Καντάφι αποδέχτηκε ειρηνευτικό σχέδιο για την κρίση στη Λιβύη
  • [07] Σκληρή κριτική
  • [08] Άνοδος των εξαγωγών ο»Ώ

  • [01] Έργο εθνικής σημασίας

    Έργο εθνικής σημασίας που καταρρίπτει τον μύθο ότι οι Έλληνες δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου την Υπηρεσία "μίας στάσης" για την έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συνοδευόμενος από το υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Π. Ραβάνη, και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της.

    Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός ''σπάει το πελατειακό αδιαφανές και γραφειοκρατικό σύστημα και απελευθερώνει τεράστιες δυνάμεις της επιχειρηματικότητας προς όφελος όλης της χώρας''.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος του υπουργείου είναι η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν μέσω της υπηρεσίας "μίας στάσης".

    Στη μια εβδομάδα λειτουργίας της υπηρεσίας "μίας στάσης" έχουν ιδρυθεί 7 ομόρρυθμες εταιρείες, από μια ΕΠΕ σε έξι επιμελητηρία της χώρας και ένα συμβολαιογραφείο και ο μέσος χρόνος ίδρυσης είναι μια ημέρα και 9 ώρες.

    Εκτιμάται ότι η νέα υπηρεσία υπηρεσία μειώνει το χρόνο σύστασης εταιρείας από 19 μέρες σε μια τις διαδικασίες από 15 σε μια τα σημεία επαφής του επιχειρηματία με το δημόσιο από 8 σε ένα, και τα μητρώα επιχειρήσεων από 59 επίσης σε ένα.

    Ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, δήλωσε ότι με την νέα ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται η χώρα ελκυστική στις επενδύσεις.

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης επανέλαβε στον πρωθυπουργό την παλαιότερη πρότασή του για τη δημιουργία μητρώου των ομογενών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε όλη την υφήλιο, ενώ τόσο αυτός όσο και ο πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Π. Ραβάνης τόνισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας με την ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ''Ουδεμία συζήτηση για αναδιαρθρωση του ελληνικού χρεους''

    «Καμία συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ζήτημα ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συζητήθηκε από τον Επίτροπο Ρεν, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους υπουργούς οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 2 Απριλίου, ο Α. Αλταφάζ απάντησε ότι «η αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελεί επιλογή» και τόνισε ότι για την Ελλάδα υπάρχει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ και το οποίο εφαρμόζεται.

    Ο Α. Αλταφάζ τόνισε, ακόμη, ότι ο Όλι Ρεν είναι αντίθετος με μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Άνχελ Γκουρία δήλωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τους κατόχους των ομολόγων της και αυτό θα ήταν δυνατό να γίνει με μία επιμήκυνση του χρέους που δεν θα θεωρείται χρεοκοπία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απεργία υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

    Τετραήμερη απεργία που ξεκινά αύριο έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Δημοσιονομικών Υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αντιδρώντας σε περικοπές αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του και των κονδυλίων προς το ταμείο τους. Εκκρεμεί πάντως συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλλιπο Σαχινίδη κατά την οποία θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

    Η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο βαθμό που πραγματοποιηθεί, αναμένεται να μπλοκάρει την καταβολή των Επιδομάτων του Πάσχα στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ δεν θα καταβληθούν και οι μισθοί του δημοσίου αφού δεν θα μπορούν να υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμών προς τις Τράπεζες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σφίγγει ο κλοιός για τον Γκμπαγκμπό

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού εξακολουθεί να ζει μετά την εν μέρει καταστροφή της κατοικίας του στο Αμπιτζάν από την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη δύναμη του ΟΗΕ και τις γαλλικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λοράν Γκμπαγκμπό στο Παρίσι.

    Παράλληλα ο επικεφαλής των της νεολαίας των "πατριωτών" που υποστηρίζει τον Γκμπαγκμπό, Σαρλ Μπλε Γκουντέ κατήγγειλε σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 την "εν μέρει καταστροφή" από τους τελευταίους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του ΟΗΕ και του γαλλικού στρατού της κατοικίας του απερχόμενου προέδρου στο Αμπιτζάν.

    Από την Κυριακή γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (περίπου 20:00 ώρα Ελλάδος) έως περίπου τη 01:00 το πρωί τοπική ώρα (περίπου 04:00 ώρα Ελλάδος), η αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού και η γαλλική δύναμη Licorne έριξαν πυραύλους στο κτίριο στο οποίο έχει οχυρωθεί ο Γκμπαγκμπό όπως και στο προεδρικό μέγαρο.

    Γαλλικά ελικόπτερα άνοιξαν σήμερα το πρωί εκ νέου πυρ εναντίον της κατοικίας του Γκμπαγκμπό στο Αμπιτζάν, μερικές ώρες μετά τα πλήγματα των γαλλικών δυνάμεων μαζί με τη δύναμη του ΟΗΕ σε προπύργια του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

    Την ίδια ώρα φάλαγγα 30 θωρακισμένων οχημάτων της γαλλικής δύναμης εθεάθη να προχωράει από μία από τις κύριες λεωφόρους του Αμπιτζάν προς την κατοικία του Γκμπαγκμπό, σύμφωνα επίσης με άλλον αυτόπτη μάρτυρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Στο Κάιρο ο Δ. Δρούτσας

    Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Αμρ Μούσα.

    Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο, συναντάται αυτήν την ώρα με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό κ. Ισάμ Σάραφ, με τον οποίο θα συζητήσει - σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στο νέο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά την αιγυπτιακή επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και τα θέματα της Λιβύης και της Μέσης Ανατολής.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δρούτσας, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Νάμπιλ Ελ Αράμπι, θα επιβεβαιώσει κατά τις συναντήσεις αυτές τα κοινά συμφέροντα των δύο κρατών αλλά και την κοινή οπτική γωνία με την οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι δύο χώρες και η οποία βασίζεται στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αλλά και τον σεβασμό διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών.

    Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα στις 10.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ο Καντάφι αποδέχτηκε ειρηνευτικό σχέδιο για την κρίση στη Λιβύη

    Το καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έκανε δεκτό τον "χάρτη πορείας" που πρότεινε η Αφρικανική Ενωση (AU), προκειμένου να βρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση στη Λιβύη, όπως δήλωσε χθες Κυριακή ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον Επίτροπο Ειρήνης και Ασφάλειας της AU Ράμταν Λααμάμρα και στην οποία αναφερόταν λεπτομερώς το σχέδιο, ο χάρτης πορείας που πρότεινε η Ενωση προβλέπει "την άμεση κατάπαυση των συγκρούσεων", τη διευκόλυνση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό και την έναρξη διαλόγου "μεταξύ των πλευρών" ενόψει μίας μεταβατικής περιόδου. Στη μεταβατική περίοδο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα πρέπει να γίνουν "οι απαραίτητες πολιτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξάλειψη των αιτιών της παρούσας κρίσης οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις νόμιμες προσδοκίες του λαού της Λιβύης για δημοκρατία, πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη, ειρήνη και ασφάλεια, όπως και για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη". Οταν ο Λααμάμρα ρωτήθηκε αν συζητήθηκε η αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία απάντησε: "Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας υπήρξαν συζητήσεις με τον ηγέτη. Ομως δεν μπορώ να μιλήσω για αυτές, κατ' αρχάς διότι δεν πήρα μέρος και επιπλέον επειδή πρέπει να διαφυλάξω την εμπιστευτικότητά τους".

    Σήμερα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη από πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις.

    Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να επιτίθεται στις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι όσο αυτές συνεχίζουν να απειλούν αμάχους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Σκληρή κριτική

    Για "πρωτόγνωρο ρεζιλίκι της κυβέρνησης" όσον αφορά στη στάση των μελών του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο η ΝΔ.

    "Η κυβέρνηση αυτό το σκορποχώρι θα πρέπει να το μαζέψει γιατί οι αποφάσεις του επηρεάζουν τη ζωή μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει άμεσα με ποιους συντάσσεται.

    Ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια έκανε λόγο για "μνημείο προχειρότητας" .

    "Η ΝΔ είναι αντίθετη στην ανεξέλεγκτη επέκταση της αγοράς τυχερών παιγνίων, δηλαδή στη λογική της "καζινοποίησης" της χώρας, προκειμένου να καταστήσει τα τυχερά παιχνίδια απλώς και μόνο πηγή δημοσίων εσόδων", πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

    Η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το κόμμα όταν αυτό το κρίνει απαραίτητο δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Για την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη

    Δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες η ΝΔ σέβεται δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, πάντως, ξεκαθαρίζει πως στηρίζει τον κ. Ψωμιάδη.

    Για την έρευνα για τα υποβρύχια

    Η ΝΔ θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων για την περίοδο 1998-2002, ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης.

    Για Αιγινίτειο και Αρεταίειο

    Για ερασιτεχνισμούς και αδιαφορία των υπουργείων Παιδείας και Υγείας κάνει λόγο η ΝΔ, αναφορικά με το γεγονός ότι τα δύο ιστορικά νοσοκομεία κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

    Για δήθεν πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκ. ευρώ

    Για "αθλιότητες" κάνει λόγο η ΝΔ σχετικά με τις φήμες που ήθελαν πρώην γαλάζιο υπουργό να έχει καταθέσεις της τάξης των 178 εκ ευρώ.

    "Αποδεικνύει ότι όλα αυτά αποτελούν ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, αποδεικνύει με μεθοδεύσεις αδίστακτης προπαγάνδας και συκοφαντίας, προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού, επιχειρώντας να τον αποπροσανατολίσει. Αποδεικνύει ότι το χρώμα της λάσπης είναι πράσινο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Στη Θράκη ο Αντ. Σαμαράς

    Περιοδεία στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Άνοδος των εξαγωγών

    Με ανοδικούς ρυθμούς συνεχίζεται η πορεία των ελληνικών εξαγωγών το 2011, καθώς την άνοδο του Ιανουαρίου ακολούθησε αύξηση 35,2% και τον περασμένο Φεβρουάριο, ακόμη και αν αφαιρεθούν οι επιδόσεις των υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) στις εκτιμήσεις της ΕΛ. ΣΤΑΤ., η αξία των εξαγωγών (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών) έφτασε τον το μήνα Φεβρουάριο του 2011 τα 1.432,7 εκ. ευρώ από 1.059,9 εκ. ευρώ, αυξήθηκε δηλαδή κατά 35,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Εκπεφρασμένη σε δολάρια η αξία των ελληνικών εξαγωγών έφτασε τα 1.955,5 εκ. δολάρια, σημείωσε δηλαδή αύξηση κατά 34,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Να σημειωθεί, ότι για τον Ιανουάριο του 2011, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 39,9%.

    Το 2010 οι παγκόσμιες εξαγωγές αυξήθηκαν, σύμφωνα με τον ΠΟΕ κατά 14,5%, ήτοι σχεδόν 2,5 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι αν τα στοιχεία της εκτίμησης για το μήνα Φεβρουάριο προστεθούν στα στοιχεία του Ιανουαρίου, οι εξαγωγές στο δίμηνο Ιαν.-Φεβρουαρίου 2011 αυξήθηκαν κατά 37,4% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 και η αξία τους ανήλθε σε 2.821,5 εκ. β¬ από 2.052,8 εκ. ευρώ.

    Σημαντική αύξηση προκύπτει ακόμη και αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή από την αξία των εξαγωγών του περασμένου Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, η αξία των εξαγωγών ήταν αυξημένη κατά 15,2% σε ευρώ, για το Φεβρουάριο του 2011 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2010, αφού ανήλθε στο ποσό των 1.164,6 εκ. ευρώ. έναντι 1.011,3 εκ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2010.

    Αν εξαιρεθούν δηλαδή τα πετρελαιοειδή για τα οποία καταγράφεται αύξηση της τάξης του 338,8% (από τα 61,1 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2010 στα 268,1 εκ. το 2011), η ανοδική κίνηση υποστηρίχθηκε στις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στις παρακάτω μεγάλες κατηγορίες προϊόντων ως εξής:

    -Λάδια και λίπη (65%)

    -Βιομηχανικά Είδη (45,5%)

    -Μηχανήματα και υλικό μεταφορών (32%)

    -Τρόφιμα (20,8%)

    Οι αυξήσεις στις κατηγορίες αυτές υπερκάλυψαν τις οριακές μειώσεις στις κατηγορίες:

    -Διάφορα βιομηχανικά είδη (-2,8%)

    -Πρώτες ύλες (-2,6%)

    -Χημικά (-2,5%)

    -Ποτά/καπνός (-0,8%)

    Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές, συνεχίστηκε η υποχώρησή τους και κατά τον Φεβρουάριο του 2011 και μάλιστα με εντονότερους ρυθμούς, φτάνοντας στα επίπεδα του -17,3% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 3.065,9 εκ. ευρώ. από 3.705,8 εκ. ευρώ.

    Σε επίπεδο διμήνου, οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στο ποσό των 6.742,8 εκ. ευρώ, υποχώρησαν δηλαδή κατά -11,1% από 7.581,4 εκ. ευρώ το 2010. Σε δολάρια η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, από 10.602,9 εκ. δολάρια το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουάριου του 2010, σε 9.096,8 εκ.δολάρια το αντίστοιχο του 2011, δηλαδή υποχώρηση κατά -14,2%.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2011 - 20:29:40 UTC