Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό κράτηση οι δύο γιοι του Μουμπάρακ
  • [02] Από αύριο το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους
  • [03] Φέτος πάμε Ελλάδα
  • [04] "Δεν είναι Τσερνόμπιλ" ο»Ώ

  • [01] Υπό κράτηση οι δύο γιοι του Μουμπάρακ

    Οι δύο γιοι του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ τέθηκαν υπό κράτηση για 15 ημέρες, στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών, στη διάρκεια των λαϊκών εξεγέρσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανακοινώθηκε από την κρατική τηλεόραση. Οι δύο γιοι Μουμπάρακ κατηγορούνται ότι υποκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών την περίοδο από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 11 Φεβρουαρίου, όταν ο πατέρας τους εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Περίπου 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις εξεγέρσεις.

    Αντικρουόμενες οι εκτιμήσεις για την υγεία του Μουμπάρακ

    Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ διακομίσθηκε στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νοσοκομείου, στην περιοχή του φημισμένου θέρετρου Σαρμ ελ-Σέϊχ, την Τρίτη με "σοβαρό καρδιακό επεισόδιο", όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και ενώ ανακρινόταν στο πλαίσιο έρευνας για τους υπαίτιους των δολοφονιών διαδηλωτών τις ημέρες της λαϊκής εξέγερσης, αλλά και για θέματα διαφθοράς εις βάρος του κράτους. Οι πληροφορίες που διαρρέουν για την πραγματική κατάσταση της υγείας του είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Άλλες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας "καρδιακής κρίσης", που υπέστη κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους ανακριτές του και άλλες υποστηρίζουν ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση που του επιτρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέϊχ, στην Κόκκινη Θάλασσα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Από αύριο το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους

    Από αύριο, Πέμπτη 14 Απριλίου, θα αρχίσει η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ την ίδια μέρα θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα και στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

    Η σύνταξη του μηνός Μαΐου στους συνταξιούχους του Δημοσίου θα καταβληθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

    Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, η καταβολή του δώρου έχει ξεκινήσει από την 1η Απριλίου μαζί με την σύνταξη του μηνός Απριλίου 2011, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων

    Από τη Δευτέρα 11 Απριλίου, έχει αρχίσει και η καταβολή του δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

    Από τη Δευτέρα, επίσης, γίνεται προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας των οποίων η καταβολή θα διαρκέσει μέχρι και την 1/5/2011.

    Σε ό,τι αφορά τους μακροχρόνιους ανέργους προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί και τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 1/5/2011.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Φέτος πάμε Ελλάδα

    Η άνοιξη είναι παραδοσιακά η εποχή που πραγματοποιούνται οι περισσότερες μαθητικές εκδρομές. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σχετική αύξηση στην επιλογή φθηνών προορισμών του εξωτερικού, αν και στις ολιγοήμερες εκδρομές οι εγχώριοι προορισμοί παραμένουν ακόμα δημοφιλείς.

    Κεφαλαιώδους σημασίας, στην πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, παραμένει η ασφαλής μεταφορά και διαμονή των μαθητών, καθώς κάθε χρόνο διακινούνται περίπου 300.000 - 450.00 μαθητές, σε πολυήμερες σχολικές εκδρομές, 3 - 7 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Μάλιστα για τη σχολική χρονιά 2010 - 2011 αναμένεται να μετακινηθούν περίπου 350.000 μαθητές, εκ των οποίων 20% σε προορισμούς του εξωτερικού.

    Όπως τονίζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Γιώργος Τελώνης, κλασικοί εαρινοί προορισμοί, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα, παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια όπου υπήρχε μεγάλη συσσώρευση, ενώ η Κρήτη εμφανίζεται σταθερή στις προτιμήσεις των μαθητών.

    Με δεδομένη τη δύσκολη εικόνα στην αγορά, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της γενικότερης συρρίκνωσης του όγκου του τουριστικού προϊόντος, η πολιτική ηγεσία της χώρας με νέα πρωτοβουλία προσπαθεί να δώσει ώθηση στον εγχώριο τουρισμό. Με το σύνθημα «Φέτος πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα», η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτρέπει για φέτος τους μαθητές να επισκέπτονται τόπους και περιοχές της χώρας, αντί να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για τις τριήμερες και πενθήμερες εκδρομές τους.

    Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Νικόλας Κανελλόπουλος, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «από την πλευρά του ΕΟΤ προσπαθούμε οι σχολικές εκδρομές να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες και να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας και ποιότητας. Πέραν αυτού, ειδικά τη φετινή χρονιά που η χώρα μας αντιμετωπίζει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, απότοκο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καλούμε τους οργανωτές των εκδρομών να προτιμήσουν προορισμούς στην Ελλάδα».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Δεν είναι Τσερνόμπιλ"

    Η απόφαση της Ιαπωνίας να αυξήσει το επίπεδο σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα στον υψηλότερο βαθμό 7 δεν σημαίνει ότι αυτό είναι συγκρίσιμο με εκείνο του Τσερνομπίλ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

    "Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό δυστύχημα" δήλωσε ο αξιωματούχος της ΙΑΕΑ, Ντένις Φλόρι, τονίζοντας ότι το ποσό της ραδιενεργού ακτινοβολίας που απελευθερώθηκε από το Τσερνομπίλ το 1986 ήταν πολύ υψηλότερο.

    Στο μεταξύ, χθες σημειώθηκαν ισχυροί μετασεισμοί στην περιφέρεια της Φουκουσίμα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 April 2011 - 6:30:18 UTC