Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα τα καταφέρει η Ελλάδα"
  • [02] Επεισόδια στην Κερατέα
  • [03] Καταχρηστική η ρήτρα αποκλειστικότητας για τα συνεργεία αυτοκινήτων
  • [04] ΠΑΣΟΚ vs ΣΥΡΙΖΑ ο»Ώ

  • [01] "Θα τα καταφέρει η Ελλάδα"

    Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εάν εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της και από την πλευρά της η ΕΕ προχωρήσει σε μια συνολική προσέγγιση του προβλήματος που παρατηρείται σε χώρες της ευρωζώνης, εκτίμησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην έδρα του Ταμείου λίγο πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας μέσω του εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, εξέφρασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η οικονομία είναι σε καλό δρόμο, ενώ εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για το ότι "φουντώνει" η συζήτηση για την αναδιάρθρωση, είπε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά τέτοιο θέμα γιατί δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα, ενώ για τη σχετική συζήτηση είπε ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επεισόδια στην Κερατέα

    Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στην Κερατέα που αντιδρούν στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή, με απολογισμό αρκετούς τραυματισμούς, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια, λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία.

    Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

    Οι συμπλοκές, ξεκίνησαν περίπου στις 3 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Λαυρίου, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μέσα στην πόλη.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα, συνοδευόμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία εισαγγελέα, έφτασαν στη Λεωφόρο Λαυρίου με σκοπό να ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

    Τα ξημερώματα, άγνωστοι είχαν σκάψει δύο τάφρους αρκετού βάθους και στα δύο ρεύματα της Λ. Λαυρίου με αποτέλεσμα να παραμένει αποκλεισμένη από το 39ο έως το 54ο χλμ.

    Η άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης.

    Λίγο αργότερα, ξεκίνησαν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πολλά καπνογόνα και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.

    Νωρίς το βράδυ, τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων συνεχίστηκαν.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Καταχρηστική η ρήτρα αποκλειστικότητας για τα συνεργεία αυτοκινήτων

    Ελεύθεροι, να επιλέγουν όποιο συνεργείο επιθυμούν, χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν την εγγύηση που παρέχουν οι αντιπροσωπείες θα είναι σύντομα οι κάτοχοι καινούργιων αυτοκινήτων καθώς η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ) πρόκειται να εκδώσει σχετική απόφαση. Η απόφαση θα χαρακτηρίζεται ως καταχρηστική η «ρήτρα αποκλειστικότητας» που επιβάλλουν οι αντιπροσωπείες.

    Μάλιστα, εντός των ημερών αναμένεται και η κοινοποίηση επιβολής προστίμου σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ο όρος που θέτουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ότι η εγγύηση παρέχεται εφόσον οι χρήστες απευθύνονται στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία συντήρησης και επισκευής για την πρώτη υποχρεωτική συντήρηση και τις τακτικές συντηρήσεις, είναι καταχρηστικός, καθώς έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική διατάραξη της ισορροπίας των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των συμβαλλομένων, σε βάρος του καταναλωτή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] ΠΑΣΟΚ vs ΣΥΡΙΖΑ

    Σοβαρά επεισόδια που είχαν αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση, κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώθηκαν το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

    Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας και των συνεργατών του. Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

    Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας και γιατρός Μιχάλης Τιμοσίδης, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη, η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και ότι "κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας".

    Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλοντας, σε ανακοίνωσή του, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και το κόμμα του είναι πίσω όσα συνέβησαν στην εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους.

    Έδρασαν οι δήθεν "γνωστοί - άγνωστοι", επισημαίνει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: "Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του β60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες»".

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, διαψεύδει, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνασπισμού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 April 2011 - 20:30:18 UTC