Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πεδίο μάχης" και πάλι η Κερατέα
  • [02] "Αδιανότητο το μέλλον της Λιβύης με τον Καντάφι"
  • [03] Τον Ιούνιο οι πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ
  • [04] Ανακοινώνεται σήμερα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
  • [05] Εκτόξευση της ανεργίας
  • [06] Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Στα ύψη η ραδιενέργεια
  • [08] Το τραγούδι των φαλαινών ο»Ώ

  • [01] "Πεδίο μάχης" και πάλι η Κερατέα

    Επίθεση με βόμβες Μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, δέχθηκε ζευγάρι αστυνομικών, στην περιοχή της Κερατέας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.45', όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι του ζεύγους, όπου βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, στη διασταύρωση επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και της οδού Μιχαήλ Δελίση.

    Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα, τρία κατεστραμμένα οχήματα, που ήταν σταθμευμένα έξω από την κατοικία των αστυνομικών.

    Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης σοβαρά επεισόδια είχαν μετατρέψει για μια ακόμα φορά σε εμπόλεμη ζώνη την περιοχή της Κερατέας. Αρκετοί τραυματισμοί, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων, ήταν ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν με πέτρες καδρόνια και βόμβες μολότοφ στα συνεργεία αποκατάστασης του οδοστρώματος και στις αστυνομικές δυνάμεις που τα συνόδευαν, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να αρχίσουν τις εργασίες επιδιόρθωσης των καταστροφών επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή και κρατούν αποκλεισμένες τις εισόδους της Κερατέας καθώς και τμήμα της λεωφόρου Λαυρίου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Αδιανότητο το μέλλον της Λιβύης με τον Καντάφι"

    Ο Νικολά Σαρκοζί, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνουν σε κοινή τους επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στο διεθνή Τύπο ότι δεν είναι δυνατόν υπάρξει ειρήνη στη Λιβύη όσο ο Μουάμαρ Καντάφι παραμένει στην εξουσία, η ανατροπή του οποίου αποτελεί πλέον στόχο των νατοϊκών συμμάχων μετά την χθεσινή σύνοδο στο Βερολίνο.

    Οι τρεις ηγέτες επισημαίνουν την ανάγκη συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων για την επιτάχυνση της απομάκρυνσης του Καντάφι από την εξουσία και τη διευκόλυνση μιας πολιτικής μετάβασης.

    Για την επιτάχυνση της αποχώρησης του συνταγματάρχη Καντάφι θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ και οι εταίροι του συνασπισμού οφείλουν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους για την προστασία των αμάχων και για την ενίσχυση της πίεσης επί του καθεστώτος.

    Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν χθες στο Βερολίνο να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συνομίλησε με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

    Όμως, η αμερικανική πλευρά, που απέσυρε περί τα πενήντα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη από επιχειρήσεις επίγειων επιθέσεων στις 4 Απριλίου, απάντησε ότι "θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή, δηλαδή παρέχοντας αεροσκάφη για συγκεκριμένες επεμβάσεις όταν τα μέσα που διαθέτουν (οι ΗΠΑ) είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα", εξήγησε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ , οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη Λιβύη με τα μέσα παρακολούθησης και επιτήρησης που διαθέτουν.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ατλαντικής Συμμαχίας υιοθέτησαν χθες στο Βερολίνο κοινή απόφαση τριών σημείων που θέτει τους όρους για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός: κάθε επίθεση εναντίον αμάχων πρέπει να σταματήσει. Οι στρατιωτικές δυνάμεις πρέπει να επιστρέψουν στα στρατόπεδα και να αποσυρθούν από όλες τις πόλεις όπου έχουν αναπτυχθεί ή πολιορκούν, όπως η Ατζνταμπίγια, η Μπρέγκα, η Μιζουράτα και εννέα ακόμη πόλεις της δυτικής Λιβύης. Η χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να είναι δυνατόν γίνει σε συνθήκες ασφαλείας προς όλους όσοι την έχουν ανάγκη.

    Στην κοινή διακήρυξη αναφέρεται επίσης ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σθεναρά την έκκληση προς τον συνταγματάρχη Καντάφι να αποχωρήσει, όπως αυτή εκφράσθηκε κατά τη διάσκεψη της Ομάδας Επαφής στην Ντόχα.

    Είναι η πρώτη φορά που η Ατλαντική Συμμαχία λαμβάνει θέση σαφώς και ομοφώνως υπέρ της αποχώρησης του Καντάφι από την εξουσία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Τον Ιούνιο οι πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ

    Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε την Πέμπτη να προχωρήσει στη διάλυση του, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προσφυγή σε πρόωρες γενικές εκλογές και να δοθεί έτσι ένα τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τη χώρα.

    Αν και ακόμα δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί η ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης, αναμένεται ότι οι πρόωρες κάλπες θα στηθούν στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα και με δηλώσεις του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και άλλων αξιωματούχων, ένα χρόνο νωρίτερα από το κανονικό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ανακοινώνεται σήμερα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

    Τους βασικούς άξονες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας, της περιόδου 2012-15, ύψους 23 δισ. ευρώ, θα παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Το στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία και την ανάπτυξη, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση πρώτα του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για να εξεταστεί το πως θα στηριχτεί πολιτικά από το κόμμα, το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας.

    Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας μέσω του εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, καθώς και το κλίμα που διαμορφώνεται. Μέλη του κομματικού οργάνου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, ενόψει της ανακοίνωσης του εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

    Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εάν εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της και από την πλευρά της η ΕΕ προχωρήσει σε μια συνολική προσέγγιση του προβλήματος που παρατηρείται σε χώρες της ευρωζώνης, εκτίμησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην έδρα του Ταμείου λίγο πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Εκτόξευση της ανεργίας

    «Ποδαρικό» με «εκτόξευση» της ανεργίας στο 15,1% έκανε το 2011. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιανουάριο εφέτος στον κατάλογο της ανεργίας ήταν εγγεγραμμένα 756.795 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 189.663 άτομα (αύξηση 33,4%) σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010- ποσοστό ανεργίας 11,3%- και κατά 23.149 άτομα (αύξηση 3,2%), σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010- ποσοστό ανεργίας 14,8%.

    Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιανουάριο εφέτος, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.302.315 άτομα, ενώ το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.267.584 άτομα.

    Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 178.159 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 (μείωση 4%), ενώ αυξήθηκαν κατά 33.820 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 0,8%).

    Την άμεση "αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, πριν μετατραπεί η χώρα μας και η Ευρώπη σε ήπειρο με ευημερούντες αριθμούς και δείκτες αλλά εξαθλιωμένους πολίτες" ζητεί η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για ποσοστό ανεργίας 15,1%, ενώ θέτει το ζήτημα της "ενίσχυσης του επιδόματος ανεργίας, και της επιμήκυνσης του χρόνου καταβολής του".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

    Σοβαρά επεισόδια που είχαν αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση, κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώθηκαν χθες κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

    Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας και των συνεργατών του. Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

    Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας και γιατρός Μιχάλης Τιμοσίδης, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη, η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και ότι "κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας".

    Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλοντας, σε ανακοίνωσή του, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και το κόμμα του είναι πίσω όσα συνέβησαν στην εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους.

    Έδρασαν οι δήθεν "γνωστοί - άγνωστοι", επισημαίνει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: "Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του β60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες»".

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, διαψεύδει, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνασπισμού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Στα ύψη η ραδιενέργεια

    Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, όπου έχει σημειωθεί το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα έπειτα από εκείνο στο Τσερνόμπιλ, ανέφερε εκτίναξη στα επίπεδα ραδιενεργού καισίου και ραδιενεργού ιωδίου-131, που καταμετρώνται στα υπόγεια ύδατα, στην περιοχή του εργοστασίου, σημάδι πως η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενεργά στοιχεία, νερού, από τις εγκαταστάσεις των αντιδραστήρων, συνεχίζεται.

    Η αναφορά ήλθε σε μια περίοδο που η διαχειρίστρια εταιρεία προσπαθεί να βρει ασφαλή μέθοδο μεταφοράς περίπου 60.000 τόνων ραδιενεργού ύδατος που έχει συλλεχθεί από τους πύργους των αντιδραστήρων 1,2 και 3, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε κοντινές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

    Η αύξηση ξανά των επιπέδων της ραδιενέργειας στα υπόγεια ύδατα πιστοποιήθηκε μετά την εντολή της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εταιρεία να επαναλάβει τις μετρήσεις σε μια ποσότητα περίπου 660 τόνων που απάντλησε από υπόγεια χαρακώματα την Τετάρτη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Το τραγούδι των φαλαινών

    Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, όπου έχει σημειωθεί το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα έπειτα από εκείνο στο Τσερνόμπιλ, ανέφερε εκτίναξη στα επίπεδα ραδιενεργού καισίου και ραδιενεργού ιωδίου-131, που καταμετρώνται στα υπόγεια ύδατα, στην περιοχή του εργοστασίου, σημάδι πως η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενεργά στοιχεία, νερού, από τις εγκαταστάσεις των αντιδραστήρων, συνεχίζεται.

    Η αναφορά ήλθε σε μια περίοδο που η διαχειρίστρια εταιρεία προσπαθεί να βρει ασφαλή μέθοδο μεταφοράς περίπου 60.000 τόνων ραδιενεργού ύδατος που έχει συλλεχθεί από τους πύργους των αντιδραστήρων 1,2 και 3, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε κοντινές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

    Η αύξηση ξανά των επιπέδων της ραδιενέργειας στα υπόγεια ύδατα πιστοποιήθηκε μετά την εντολή της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εταιρεία να επαναλάβει τις μετρήσεις σε μια ποσότητα περίπου 660 τόνων που απάντλησε από υπόγεια χαρακώματα την περασμένη Τετάρτη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2011 - 6:30:23 UTC