Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διυπουργική για αποκρατικοποιήσεις
  • [02] Περαιτέρω εξετάσεις για Μ.Θεοδωράκη
  • [03] Μετά το Πάσχα το θέμα της Κερατέας
  • [04] Νέα διάψευση
  • [05] ''Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου'' ο»Ώ

  • [01] Διυπουργική για αποκρατικοποιήσεις

    Ολοκληρώθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών, η άτυπη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, με αντικείμενο την αποτίμηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στη ΔΕΠΑ, προχωρά η μελέτη για το εάν είναι βέλτιστο να αποσχιστεί ο ΔΕΣΦΑ και τι μέλλει γενέσθαι με την "option" της ΔΕΗ. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη μετά από το Πάσχα και η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της πώλησης θα γίνει εντός του 2011.

    Επίσης, προχωρούν οι διαδικασίες για τον ΟΤΕ, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να προσληφθούν οι σύμβουλοι για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη παρέστησαν και εκπρόσωποι της γαλλικής PMU (γαλλικός ιππόδρομος, με τζίρο 9,5 δις. ευρώ), δηλώνοντας ουσιαστικά «παρόντες» στη διεκδίκηση του ΟΔΙΕ.

    Βάσει των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, θα προχωρήσουν, μεταξύ άλλων, η πώληση ποσοστού του ΟΤΕ εντός του έτους, η πώληση έως 31% της ΔΕΠΑ το 2011, η πώληση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΛΑΡΚΟ εφέτος, η διάθεση μετοχών έως 17% της ΔΕΗ το 2012 (με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ), καθώς και η πώληση ολόκληρης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Περαιτέρω εξετάσεις για Μ.Θεοδωράκη

    Για λίγες ημέρες πρόκειται-σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες-να παραμείνει στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου να ολοκληρωθεί κύκλος εξετάσεων που είχε εξ΄αρχής προγραμματιστεί από το ιατρικό περιβάλλον.

    Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης εισήχθη χθες σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας με έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

    Κοντά στον Μίκη Θεοδωράκη παραμένουν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μετά το Πάσχα το θέμα της Κερατέας

    Συνεχίζονται χωρίς διακοπή, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΥ, στη Κερατέα, ενώ για την εβδομάδα μετά το Πάσχα προγραμματίστηκαν τα ραντεβού των τοπικών αρχών της Λαυρεωτικής και της ευρύτερης περιοχής με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και την αρμόδια υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, μετά την "εκεχειρία" που συμφωνήθηκε χθες, για να συζητηθούν εκ νέου οι προτάσεις τους, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, δεν είχαν συζητηθεί μέχρι τώρα επαρκώς.

    Κατά τις ίδιες πηγές τα μηχανήματα του εργολάβου δουλεύουν από το πρωί κανονικά στο οριοθετημένο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ, στο Οβριόκαστρο της Κερατέας, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δεσμευτεί, σύμφωνα με την σύμβαση ανάληψης του έργου.

    Οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο σχεδιασμός δεν αλλάζει και πώς ανεξάρτητα απ΄ αυτό "το υπουργείο δεν αρνήθηκε το διάλογο". Ωστόσο, επισημαίνουν, "η πρόταση, που έχουν διατυπώσει ο δήμος Λαυρεωτικής και τοπικοί φορείς, να σταματήσουν οι εργασίες στο Οβριόκαστρο και να προχωρήσει η κατασκευή χώρου απόθεσης στερεών απορριμμάτων εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου της Κερατέας είναι γνωστή στο υπουργείο και δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία του 2003, ενώ και οι βιοτέχνες και επαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι στο Βιοτεχνικό Πάρκο, δεν δείχνουν να συγκατατίθενται σ΄αυτή την προοπτική".

    Ανάλογες επιφυλάξεις εκφράζονται και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στελέχη του οποίου σημειώνουν ότι "μπορούν να συζητηθούν προτάσεις που εκπληρούν τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που καθορίζονται από το νόμο και τις κοινοτικές οδηγίες και τέτοιες δεν έχουν κατατεθεί στο υπουργείο", ενώ ως προς την αρμοδιότητα τονίζουν ότι μόνο γι΄ αυτό το ζήτημα έχουν αρμοδιότητα, αφού η διαχείριση των έργων δημιουργίας ΧΥΤΥ είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Νέα διάψευση

    Επιμένει για δεύτερη ημέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τα όσα του αποδόθηκαν από την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", επαναλαμβάνει ότι "ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο".

    Αντίθετα, τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπροέδρου, ο κ. Πάγκαλος έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer στις 9 Ιουλίου 2010, στην οποία δήλωσε: «Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Επίσης υπενθυμίζει ότι στην ελληνική Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στις 22 Δεκεμβρίου 2010 έχει δηλώσει: «Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα».

    Ακόμη, ο αντιπρόεδρος εξαπολύει επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι "αφού επιμένει να συζητήσουμε περί «τεμπέληδων» και «τεμπελιάς», δεν θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα" και στο πλαίσιο αυτό κάνει μνεία της πρόσφατης δήλωσης του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία "ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε: «Άσ΄ το γι΄ αργότερα»".

    Η "μνημειώδης" αυτή φράση, αναφέρει, "αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του", προσθέτοντας ότι: "Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι΄ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] ''Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου''

    Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου επιμένει η ΝΔ, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση των όρων του είναι και αναγκαία και εφικτή.

    «Εμάς στόχος μας είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει ζητήσει πολλές φορές ο Αντώνης Σαμαράς.

    Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης είπε ότι είναι λάθος όλο το μείγμα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση.

    Για τον Θ. Πάγκαλο:

    «Περιμένω να δω πιο ξεκάθαρη δήλωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στη διάψευση του δημοσιεύματος της "Χουριέτ" από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

    Για συνάντηση Κώστα Καραμανλή με Αντώνη Σαμαρά:

    Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαίωσε ότι στο περιθώριο του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχαν συνάντηση και συζήτηση για περίπου ένα τέταρτο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 April 2011 - 12:30:22 UTC