Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποβολή επενδυτικών σχεδίων Video
  • [02] Τεταμένη η κατάσταση στη Συρία
  • [03] Νεκροί 7 άμαχοι στη Λιβύη Video
  • [04] Απαγορευμένη ζώνη στη Φουκουσίμα
  • [05] Αρνητικοί ρυθμοί
  • [06] Επιστολές για Κυπριακό ο»Ώ

  • [01] Υποβολή επενδυτικών σχεδίων Video

    Aρχίζει από σήμερα, Πέμπτη, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τα καθεστώτα γενικής επιχειρηματικότητας, περιφερειακής συνοχής, τεχνολογικής ανάπτυξης και μεγάλων επενδυτικών σχεδίων άνω των 50 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου.

    Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαΐου τα επενδυτικά τους σχέδια για υπαγωγή στις κατηγορίες των γενικών καθεστώτων του επενδυτικού νόμου, καταρχήν ηλεκτρονικά και κατόπιν σε έντυπη μορφή στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, που δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.

    Επίσης, στα μέσα Μαΐου αναμένεται η προκήρυξη των ειδικών καθεστώτων για την επιχειρηματικότητα των νέων και τα σχέδια συνέργειας και δικτύωσης (clusters). Η υποβολή για τα επενδυτικά σχέδια άνω των 50 εκ. ευρώ ξεκινά από την Πέμπτη και διαρκεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

    Σημειώνεται ότι η πρώτη προκήρυξη για κατάθεση επενδυτικών σχεδίων στο νέο επενδυτικό νόμο είναι ύψους 2,24 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγών και 800 εκ. ευρώ επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (για το πρώτο εξάμηνο του 2011, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών καθεστώτων).

    Οι επενδυτές καλούνται να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου, όπως οι φοροαπαλλαγές, οι επιχορηγήσεις, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση, μέσω του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.).

    Κάθε υποψήφιος επενδυτής έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της αίτησής του μέσω διαδικτύου. Τα έγγραφα που απαιτούνται από τους υποψήφιους επενδυτές είναι πολύ λιγότερα και τυποποιημένα, ώστε να δίνουν τη δυνατότητα για ουσιαστικό έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τεταμένη η κατάσταση στη Συρία

    Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, και εξοπλισμένοι με πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47, ακροβολίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε καίρια σημεία της πόλης Χομς, στην κεντρική Συρία, όπως δήλωσαν κάτοικοι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης

    Η πληροφορία αυτή εκτοξεύει την ανησυχία για ένα νέο πιθανό λουτρό αίματος, στην πόλη που αψήφησε την επιχείρηση καταστολής από το καθεστώς, μετά τη δολοφονία 21 αντικαθεστωτικών, που διαδήλωναν υπέρ των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, τις προηγούμενες ημέρες.

    Οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Χομς, που πρωταγωνιστούν μαζί με τους πολίτες της πόλης Μπανίας, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στην αντίσταση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, προετοιμάζονται να δεχθούν νέες βίαιες επιθέσεις από τους οπλοφόρους των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας, γνωστούς ως " αλ-σαμπίχα ".

    Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνονται σε άοπλες ομάδες περιφρούρησης των συνοικιών της πόλης, όπως ανέφεραν μάρτυρες, που κατάφεραν να φθάσουν στην πόλη αφού χρειάστηκε να περάσουν από δύο σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας.

    " Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, καθώς μια νέα κινητοποίηση έχει προγραμματισθεί για σήμερα ", ανέφερε κάτοικος, νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο κάτοικο της πόλης, που ειναι μέλος της αντιπολίτευσης και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά το θάνατο 21 διαδηλωτών από πυρά των αστυνομικών και των " σαμπίχα " την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη.

    Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό και να αμβλύνει τις αντιδράσεις στο εξωτερικό, προχωρώντας στην ακύρωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ίσχυε επί 48 χρόνια. Εν τούτοις η πρωτοβουλία του δεν είχε την προσδοκώμενη αποδοχή καθώς ο αριθμός των θυμάτων από την αρχή της κρίσης έφθασε τους 200, ενώ ο νόμος κρύβει πολλές ασάφειες και παγίδες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νεκροί 7 άμαχοι στη Λιβύη Video

    Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν από επιδρομή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο προάστιο της πρωτεύουσας της Λιβύης Τρίπολης, Χαλάτ αλ-Φαριάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

    " Οι αποικιοκράτες σταυροφόροι επιδρομείς ", όπως τους αποκαλεί στην αναφορά του το κυβερνητικό κανάλι, " εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους κατά της συνοικίας, μετατρέποντας σε ερείπια επτά κατοικίες ", ισχυρίστηκε το αλ-Τζαμαχιρίγια.

    Η είδηση πάντως δεν έχει διασταυρωθεί από ανεξάρτητο μέσο, η άλλη πηγή.

    Νωρίτερα από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες ο Καναδός επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της συμμαχίας στη Λιβύη, υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, είχε απευθύνει έκκληση στους αμάχους, να απομακρύνονται από στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, γιατί παρά τη δεδομένη σπουδή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, ο κίνδυνος για τους πολίτες " δεν μπορεί να εκμηδενισθεί ".

    Χθες σκοτώθηκαν στη Λιβύη δύο φωτορεπόρτερ, ο βρετανός Τιμ Χεδέρινγκτον συνεργάτης του Vanity Fair και ο αμερικανός Κρις Χονδρος του πρακτορείου Getty από βλήματα όλμων. Επίσης άλλοι δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Απαγορευμένη ζώνη στη Φουκουσίμα

    Σε απαγορευμένη ζώνη θα μετατραπεί η περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.

    Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναότο Καν, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή.

    Η απαγόρευση, που θα ισχύσει από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, έχει στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο της συγκεκριμένης ζώνης. Η αστυνομία που επιθεώρησε πολλές χιλιάδες σπίτια στην περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, ανακάλυψε πως τουλάχιστον 60 οικογένειες εξακολουθούν να ζουν εκεί, παρά το μεγάλο κίνδυνο από τη ραδιενέργεια.

    Η εταιρία Tepco, διαχειρίστρια του πυρηνικού εργοστασίου, εκτιμά πως θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για να αρχίσουν να μειώνονται τα επίπεδα ραδιενέργειας και άλλοι έξι με εννιά για να ολοκληρωθεί η ψύξη των αντιδραστήρων.

    Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως όσοι εισέρχονται στην απαγορευμένη ζώνη θα βρίσκονται υπό κυβερνητική επιτήρηση.

    Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας στην αρχή της εβδομάδας, τουλάχιστον 130.000 άνθρωποι διαμένουν σε καταυλισμούς και καταφύγια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αρνητικοί ρυθμοί

    Η χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από το τραπεζικό σύστημα, αναμένεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών και κεντρικής τράπεζας, να παρουσιάσει αρνητικούς ετήσιους ρυθμούς μεταβολής και αρνητικές ροές προς όλους τους επιμέρους τομείς, κατά τη διάρκεια του 2011.

    Ειδικότερα, όπως εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία της ετήσια έκθεση, η προοπτική αυτή βασίζεται στη μείωση του ΑΕΠ το 2010 και την αναμενόμενη περαιτέρω υποχώρησή του το 2011, ενώ παρόμοιες εξελίξεις έχουν ήδη καταγραφεί ένα έτος νωρίτερα στη χρηματοδότηση σε άλλες χώρες και στο σύνολο της ζώνης του ευρώ, ο οικονομικός κύκλος της οποίας βρίσκεται πλέον σε ανοδική φάση.

    Ακόμη, παραμένουν και εφέτος οι περιοριστικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εξωτερική χρηματοδότηση των τραπεζών.

    Όταν ο οικονομικός κύκλος επανέλθει στην ανοδική του φάση, οπότε η ζήτηση δανείων θα επανέρχεται σε υψηλότερα επίπεδα, τονίζει η ΤτΕ, είναι σημαντικό οι τράπεζες να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε μεγαλύτερο βαθμό στην αυξημένη ζήτηση.

    Με τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, ενδεχομένως πρώτα θα ανακάμψουν τα στεγαστικά δάνεια, λόγω της βελτίωσης των προοπτικών της αγοράς ακινήτων που θα ακολουθήσει, αλλά και της μεγαλύτερης κάλυψής τους με εξασφαλίσεις, και έπειτα τα καταναλωτικά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Επιστολές για Κυπριακό

    Επιστολές προς τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τις οποίες καταγγέλλεται η τουρκική στάση στο Κυπριακό, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

    Όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ. Χριστόφιας στις επιστολές του προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Γιέζε Μπούζεκ, αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, ότι η Τουρκία ουδέποτε θα παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κύπρο, καθώς και στο εκλογικό πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

    Ο κ. Χριστόφιας επισημαίνει ότι, η Αγκυρα παρουσιάζεται διεθνώς ως υπέρμαχη της λύσης του Κυπριακού και κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι κωλυσιεργεί, αλλά στην πραγματικότητα η ίδια κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υπονομεύσει την προοπτική λύσης του Κυπριακού.

    Επίσης, σημειώνει ότι η Τουρκία δεν προσκάλεσε την Κύπρο στην τέταρτη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, από τις 9 μέχρι τις 13 Μαΐου. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, ύστερα από πρόσκληση των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο πρόεδρος Χριστόφιας, σε χθεσινή ομιλία του σε στρατόπεδο, αναφέρθηκε και στα δύο θέματα που θίγει στις επιστολές του και είπε ότι η Τουρκία προωθεί σχέδιο «Β», το οποίο αποσκοπεί στην εξασφάλιση διεθνούς αναγνώρισης δεύτερου κράτους στην Κύπρο, για παγίωση της διχοτόμησης του νησιού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 April 2011 - 10:30:24 UTC