Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βράβευση Γ. Παπανδρέου από ΠΟΥ
  • [02] H Ρωσία διακόπτει εξαγωγές βενζίνης
  • [03] Αποφασίζει η Βουλή
  • [04] Τελεσίγραφο για ΦΠΑ
  • [05] Ο Ρήγας στο Βελιγράδι ο»Ώ

  • [01] Βράβευση Γ. Παπανδρέου από ΠΟΥ

    Η βράβευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας, ανακοινώθηκε στη Μόσχα, στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διάσκεψης υπουργών Υγείας.

    Το εν λόγω βραβείο είναι η υψηλότερη διάκριση του ΠΟΥ για τον περιορισμό του καπνίσματος και σύμφωνα με το σκεπτικό του, "ήταν μια σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους η επιχειρηματολογία και η σταθερή υποστήριξη εν δυνάμει μη δημοφιλών μέτρων, παρά την αντίδραση οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιο χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση".

    Η απονομή του βραβείου πιθανότατα θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του ΠΟΥ για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα γίνει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] H Ρωσία διακόπτει εξαγωγές βενζίνης

    Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρίες θα διακόψουν την εξαγωγή πετρελαϊκών προϊόντων τον Μάιο και θα τροφοδοτήσουν μόνο την εσωτερική αγορά, καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει έλλειψη βενζίνης σε πολλές περιοχές, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ενεργείας Σεργκέι Κουντριασόφ.

    "Τον Μάιο, οι εταιρίες δεν θα πραγματοποιήσουν εξαγωγές, όλες οι ποσότητες θα διατεθούν στην εσωτερική αγορά", τόνισε ο Κουντριασόφ.

    Η απόφαση ελήφθη καθώς πολλές ρωσικές περιοχές αντιμετωπίζουν από το περασμένο Σαββατοκύριακο έλλειψη βενζίνης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αποφασίζει η Βουλή

    Προθεσμία για τις 30 Μαϊου ζήτησαν και έλαβαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, οι 37 κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 , από τις Ferrostaal- HDW και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απευθείας ανάθεση το 1998.

    Η εισαγγελέας έχει καλέσει σε ανωμοτί κατάθεση και άλλο ένα πρόσωπο, συνεργάτη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε επίσημη συνεργασία με την Ferrostaal το 2000 εως το 2003, αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει με άλλο αντικείμενο, που δεν είχε σχέση με έργα του υπουργείου Άμυνας. Και ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει λάβει προθεσμία για τις 30 Μαίου, όπως και οι υπόλοιποι 37.

    Σημειώνεται πως σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214.

    Με την πρότασή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για τα αδικήματα "της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".

    Με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επίσης συγκατατίθεται στην πρόταση που έχει κατατεθεί από το κυβερνών κόμμα, οι παράμετροι της όλης υπόθεσης, όσον αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο, δηλ. τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε το 2000, να ερευνηθούν από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών, η οποία διαθέτει οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες.

    Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίδει ο Κανονισμός της Βουλής να παραστεί στη συνεδρίαση και να εκθέσει τις απόψεις του για την υπόθεση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Τελεσίγραφο για ΦΠΑ

    Τελεσίγραφο προς χιλιάδες φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο του Φεβρουαρίου 2011 στέλνει η Γενικη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τους ζητα να το κάνουν εώς την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαίου.

    Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, στις 11 Απριλίου 2011 είχε αποστείλει 18.000 ηλεκτρονικά μηνύματα σε φορολογούμενους με βιβλία Γ΄ κατηγορίας βιβλίων, που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο Φεβρουαρίου 2011, εκ των οποίων συμμορφώθηκαν 1235 φορολογούμενοι.

    Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν, οπως σημειώνει, ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής του δεύτερου e-mail ενημέρωσής τους, δίνοντάς τους μια τελευταία ευκαιρία για συμμόρφωση, μέχρι την Τετάρτη 4 Μαΐου.

    Διευκρινίσεις για τους ημιυπαίθριους

    Έγγραφο με γραπτές διευκρινίσεις, απεστάλη από το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τις Γενικές Διευθύνσεις Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας, που αφορούν στις περιπτώσεις εκείνες που οι Πολεοδομίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο φακέλων και να υπολογίσουν το αναλογούν πρόστιμο (για δηλωθέντες ημιυπαίθριους), με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν λάβει το αναγκαίο έγγραφο για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου στις 28 Απριλίου 2011 (οπότε και λήγει η προθεσμία , βάσει του νόμου για την καταβολή της δόσης).

    Οι διευκρινήσεις αυτές αφορούν μόνο την κατηγορία αυτήν των πολιτών που δεν έχουν λάβει από τις Πολεοδομίες το απαραίτητο έγγραφο, για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου και δεν αφορά τους πολίτες οι οποίοι το έχουν κανονικά λάβει.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ο Ρήγας στο Βελιγράδι

    Βελιγράδι, 21ος αιώνας: Το βουητό της σχετικά πυκνής κίνησης στην "παραποτάμια" λεωφόρο, παύει να βομβίζει στα αυτιά του επισκέπτη, μόλις αντικρίζει τον Πύργο Νεμπόϊσα. Πόσες άραγε "μηχανές του χρόνου" να βρίσκονται σε αυτές τις πόλεις που από μέσα τους διάβηκε η Ιστορία, η οποία, όπως σε πολλές περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή, δηλώνει "παρούσα" μιας και ο αποκατεστημένος -με χρηματοδότηση της Ελλάδας και του Δήμου Βελιγραδίου- Πύργος Νεμπόϊσα θα εγκαινιαστεί αύριο από τους Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

    Στον Πύργο θα φιλοξενείται μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του Ρήγα Φεραίου.

    Βελεστίνο, 1770: Ο 13χρονος Αντώνης Κυριαζής γιος βιοτέχνη με βυρσοδεψείο και υφαντουργείο γυρίζει στους δρόμους του Βελεστίνου, των αρχαίων Φερών, και με μια καλαμένια φλογέρα παίζει μουσική. Ηταν η λατρεία του η μουσική. Σκάρωνε και "στιχάκια" από μικρός. Εχει φλογερή ψυχή ο πιτσιρίκος και μέσα στην ανεμελιά του δεν περνάνε απαρατήρητα τα λόγια των μεγάλων που μιλάνε για επαναστάσεις και σφαγές και Τούρκους και Ελληνες και άλλα τέτοια.

    Βελιγράδι, 1798: ο Ρήγας και επτά συντροφοί του οθωμανικής υπηκοότητας παραδίδονται σιδηροδέσμιοι από τους Αυστριακούς στον Τούρκο διοικητή του Βελιγραδίου και φυλακίζονται στον Πύργο Νεμπόισα.

    Ο Ρήγας και οι συντροφοί του χάθηκαν στα νερά του Δούναβη, το έργο του όμως και η φωτιά των τραγουδιών του, των θουρίων του, έμεινε ολοζώντανο στην μνήμη του λαού μας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 April 2011 - 10:30:18 UTC