Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομοβροντία κατά της αναδιάρθρωσης
  • [02] Συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά
  • [03] Νεκρός γιος του Καντάφι
  • [04] Το "στοιχειωμένο" σπίτι ο»Ώ

  • [01] Ομοβροντία κατά της αναδιάρθρωσης

    Κατηγορηματικά κατά της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους τάχθηκαν σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης.

    Ο Φ. Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», δήλωσε πως η αναδιάρθρωση θα έφερνε αναγκαστικά μια μεγάλη περίοδο σκληρής λιτότητας, και επικρίνει όσους έχουν προτρέξει να ανακινήσουν αυτό το ζήτημα, τονίζοντας πως τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και η Βάσω Παπανδρέου άνοιξαν «λάθος συζήτηση σε λάθος ώρα». Παράλληλα, εκφράζει και την άποψη ότι το ενδεχόμενο «κούρεμα», «θα οδηγήσει στα τάρταρα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες». Επίσης, ο κ. Σαχινίδης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξίσωσης της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ενώ προαναγγέλλει και τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στη χορήγηση επιδομάτων.

    Σφάλμα θεωρεί τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση ο Ευ. Βενιζέλος, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», σημειώνοντας ότι «πρέπει επειγόντως να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος φημών και συζητήσεων που ανεβάζουν τα επιτόκια και τα ασφάλιστρα κινδύνου, μειώνουν συνεχώς την αξία των ελληνικών ομολόγων, οδηγούν σε αναπαραγωγή των ίδιων φημών και συζητήσεων». ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει την ανάγκη να υπάρξει ένα έξυπνο και πιο αναπτυξιακό μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους που όσο περισσότερο τους προσεγγίζουμε τόσο πιο εύκολος θα γίνεται ο δρόμος των διευκολύνσεων για τους εταίρους και τους δανειστές μας.

    Κατά της αναδιάρθρωσης τάσσεται και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής", σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν αρνητική και για την ευρωζώνη, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης διερωτήθηκε σε "τι θα ωφελήσει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, αν δεν αλλάξουμε την ταυτότητα της οικονομίας μας".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά

    Με συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κατά της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων, πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος, το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

    Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη τη μέρα τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, του Τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Το μετρό λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα μπλε λεωφορεία λειτουργούν κανονικά.

    Από τις 8 το πρωί διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ίδιο έχει προβλεφθεί και για την πλατεία Συντάγματος, όπου αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

    Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι "η Πρωτομαγιά του 2011 βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους".

    Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη που διοργανώνεται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτήν των ώρα (10.30) στην πλατεία Αριστοτέλους. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ξεκίνησε το συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑ.ΜΕ.) στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

    Στη Θεσσαλονίκη έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νεκρός γιος του Καντάφι

    Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι επέζησε τελικά από την επιδρομή των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά ο νεώτερος από τους γιους του ο Σαίφ αλ-Άραμπ και τρία από τα εγγόνια του, έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.

    Ο Ιμπραίμ ανέφερε ότι ο Σαίφ ήταν πολίτης και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, ήταν 29 ετών και σπούδαζε στη Γερμανία.

    Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Λιβυκής κυβέρνησης είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο νεώτερος γιος του Λίβυου ηγέτη και τρία από τα εγγόνια του, είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι, η τον ίδιο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Το "στοιχειωμένο" σπίτι

    Στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί θεωρούν "στοιχειωμένο" το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 263. Το σπίτι λέγεται πως παλιά ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου, ενώ σήμερα δεν κατοικείται, αφού είναι ετοιμόρροπο και ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη οικοδομικών υλικών. Φημολογείται πως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα, ακούνε φοβερούς θορύβους από φαντάσματα, που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή.

    "Όποιος β¦ τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμάω να μην περνάω ούτε απ' έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει", διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, ενώ ένας νεαρός περιγράφει τη δική του εμπειρία: "Πήγαμε χθες με φίλους, αλλά δεν μπήκαμε μέσα γιατί φοβηθήκαμεβ¦ Τι θα συναντήσουμε; Μπορεί να σε ακολουθήσει το πνεύμα;".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 May 2011 - 8:30:17 UTC