Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαγγελίες για στήριξη του τουρισμού
  • [02] Νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • [03] Ιαπωνία: Αυξήθηκε η ραδιενέργεια στη θάλασσα
  • [04] Χρυσοχοΐδης: ''Μικρά τα περιθώρια περαιτέρω περιστολής των δαπανών''
  • [05] Νέα στάση εργασίας αύριο στον ΗΣΑΠ
  • [06] Μέχρι τις 6 Ιουνίου το πόρισμα Video
  • [07] Περαιτέρω επιδείνωση
  • [08] Σκληρή επίθεση ο»Ώ

  • [01] Εξαγγελίες για στήριξη του τουρισμού

    Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος του τουρισμού τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη σημερινή πανηγυρική τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής.

    Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο πρωθυπουργός αναμένεται αναφερθεί στο επικείμενο νομοθετικό έργο για τον τουρισμό και θα δεσμευτεί για την υλοποίηση του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημαντικότερη εξαγγελία θα είναι η εισαγωγή της τουριστικής κατοικίας εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, από την καθιέρωση της οποία περιμένει η αγορά την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων αλλά και σημαντικό αριθμό τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ο νέος θεσμός θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση των κρατικών εκτάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης.

    Στο μεταξύ, ο Παύλος Γερουλάνος έβαλε τέλος στα σενάρια περί επέκτασης του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στις υπηρεσίες πέραν των ξενοδοχείων.

    Την ίδια στιγμή αναφορά θα γίνει για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη διευκολύνσεις στο καθεστώς της Visa, ενώ θα δοθούν και λεπτομέρειες για τη συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και ΣΕΤΕ.

    Νωρίτερα σήμερα, στη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε ότι σε μια πολύ δύσκολη χρονιά ο ελληνικός τουρισμός τα κατάφερε και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

    Μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2011, θα έχει παραδοθεί το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που συγκροτήθηκε χθες με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας θα καταρτισθεί η νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων η οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

    Σήμερα, πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας, (Σταδίου 29) και την επίσημη έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Ο περιορισμός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών στο 10% του εργατικού δυναμικού, αποτελεί δέσμευση Μνημονίου και αναμένεται να επιφέρει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για 200 με 250.000 εργαζομένους, οι οποίοι θα μείνουν εκτός λίστας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ιαπωνία: Αυξήθηκε η ραδιενέργεια στη θάλασσα

    Το επίπεδο των ραδιενεργών ουσιών αυξήθηκε στη θάλασσα περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.

    Τα δείγματα από τη θάλασσα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο περιείχαν 1.400 μπεκερέλ καισίου 137 ανά χιλιόγραμμο, σύμφωνα με την εταιρία.

    Ο αριθμός αυτός είναι κατά 600 φορές μεγαλύτερος από το ανώτερο επίπεδο των 2,3 μπεκερέλ που είχαν μετρηθεί μέχρι σήμερα στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

    Δείγματα που είχαν εξεταστεί την Παρασκευή έδειχναν επίσης υψηλά επίπεδα καισίου 134 και ιωδίου 131, σύμφωνα με τους αναλυτές της Tepco.

    Δείγματα από άλλη περιοχή σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο δείχνουν επίσης αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας.

    "Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε ακόμα. Θα πραγματοποιήσουμε και άλλους ελέγχους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση", επισήμανε εκπρόσωπος της Tepco.

    Τα πρώτα δείγματα που εξετάστηκαν είχαν ληφθεί σε βάθος 20 ως 30 μέτρα, τρία χιλιόμετρα από την ακτή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Χρυσοχοΐδης: ''Μικρά τα περιθώρια περαιτέρω περιστολής των δαπανών''

    Πρόβλημα στην περαιτέρω περιστολή δαπανών, όπως ζητεί η τρόικα, εντοπίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς όπως είπε στον Real Fm δεν υπάρχει πλέον μεγάλο περιθώριο.

    Υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί βάρος στα έσοδα και στην ανάπτυξη, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2012.

    «Ο κ. Στρος Καν δεν είναι παρθένα, είναι έμπειρος πολιτικός», επιχειρεί να βγάλει το πρόβλημα της Ελλάδας από πάνω του επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, σχολίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με το βίντεο που προβλήθηκε χθες από την εκπομπή "Αλ Τσαντίρι Νιους" και τον εμφανίζει να αναφέρει ότι είχε πολύμηνες υπόγειες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι αυτή οφείλεται σε δύο λόγους: Αφενός, στους μηχανισμούς του κράτους, που όπως είπε χρειάζονται ανασύνταξη και αφετέρου στην ελλιπή οργάνωση του δημοσίου σε επίπεδο ελέγχων.

    Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Παραγωγικότητας επέμεινε ότι, όπως είχε υποσχεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, οι τιμές μειώθηκαν σε 700 προϊόντα, ενώ σε άλλα 2000 προϊόντα υπήρξε απορρόφηση του ΦΠΑ, ο οποίος δεν "πέρασε" στην κατανάλωση.

    Αναφορικά με την τιμή της βενζίνης, ο κ. Χρυσοχοϊδης ξεκαθάρισε ότι το ένα και πλέον ευρώ αφορά σε φόρους. «Ήταν αναγκαίο» τόνισε, παραδεχόμενος ότι είναι και άδικο, ενώ στάθηκε στην ανακοίνωση του πλαφόν στις τιμές 13 νομών, ώστε να μην παρουσιάζονται κρούσματα αισχροκέρδειας.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει σιγά - σιγά τα οριζόντια μέτρα «όπου είναι άδικα για να αρχίσουμε να τα άρουμε».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Νέα στάση εργασίας αύριο στον ΗΣΑΠ

    Νέα προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο. Τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν και νέα 4ωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις προσωπικού, στο πλαίσιο του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

    Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και όπως ανακοινώθηκε, τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη στάση θα αναχωρήσουν στις 11:40 από Πειραιά προς Μοναστηράκι, στις 11:45 από Αττική για Κηφισιά, στις 11:58 από Μοναστηράκι για Πειραιά και στις 11:40 από Κηφισιά για Αττική.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Μέχρι τις 6 Ιουνίου το πόρισμα Video

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.

    Οι εργασίες της Επιτροπής αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, ενώ το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξουν τα μέλη της θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου.

    Η σύνθεση της Επιτροπής θα είναι 12μελής και θα απαρτίζεται από 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 3 της ΝΔ κι από έναν του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μετάσχει εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, καθώς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αποχώρησε από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, καταγγέλλοντας τα δύο μεγαλύτερα κόμματα για "επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης".

    Από το ΠΑΣΟΚ έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή οι βουλευτές: Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Παντούλας, Άγγελος Μανωλάκης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Μαρία Μίχου, Σπύρος Μοσχόπουλος και Άγγελος Τόλκας.

    Από τη ΝΔ αναμένεται ότι θα είναι μέλη της Προανακριτικής οι βουλευτές: Μαργαρίτης Τζίμας, Αργύρης Ντινόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Το ΚΚΕ έχει ορίσει εκπρόσωπο του τον Αντώνη Σκυλλάκο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θοδωρή Δρίτσα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Περαιτέρω επιδείνωση

    Περαιτέρω υποχώρηση σημειώνει τον Απρίλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώνεται στις 74,2 μονάδες (από 78,4 μονάδες), σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

    Η νέα πτώση εκπορεύεται από την επιδείνωση του κλίματος κυρίως στη Βιομηχανία και το Λιανικό Εμπόριο ενώ και στην πλευρά της ζήτησης σημειώνεται πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

    Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ουσιαστικά βρίσκεται στα περσινά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα χρόνο μετά την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, οι προσδοκίες επιχειρήσεων και καταναλωτών δεν έχουν βελτιωθεί. Δεν έχουν διαμορφωθεί δηλαδή συνθήκες σταθεροποίησης της οικονομίας, καθώς η αβεβαιότητα για πλήθος παραμέτρων της οικονομικής πολιτικής εμμένει. Διστακτικότητα και αδράνεια χαρακτηρίζει το οικονομικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα αφενός οι επιχειρηματικές προσδοκίες να είναι φτωχές, αφετέρου οι περισσότεροι καταναλωτές να δυσπιστούν απέναντι στη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας.

    Αύξηση κόστους για το οικογενειακό καλάθι

    Στο ποσό των 2.293,83 ευρώ διαμορφώθηκε τον Μάρτιο του 2011 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού, σε σχέση με τον Μάρτιο 2010 που κόστιζε 2.195,05 ευρώ.

    Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η αύξηση άγγιξε το 4,5% και υπολογίζεται στα 98,77 ευρώ.

    Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός η τιμή των οποίων αυξήθηκε κατά 20%.

    Στον τομέα της στέγασης παρατηρείται αύξηση 10% και στον τομέα των μεταφορών παρατηρείται αύξηση 9%.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Σκληρή επίθεση

    Για πολιτικό κόλαφο στην αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος των δηλώσεων που είχε κάνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε γαλλικό κανάλι και το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.

    Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ".

    Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές, καθώς ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη.

    "Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό", είπε ακόμη.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε πως όταν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις αυτές, η ΝΔ είχε θέσει ορισμένα ερωτήματα και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε αυτά.

    Τέλος, πλήρη στήριξη προσέφερε η ΝΔ στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την οξεία αντιπαράθεσή του με στελέχη του ΛΑΟΣ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 May 2011 - 12:30:23 UTC