Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν απεμπολείται ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ"
  • [02] ΟΤΕ: Μείωση σε πωλήσεις και κέρδη
  • [03] Ανοικτή επιστολή για χρέη
  • [04] Θετική ανταπόκριση
  • [05] Έκκληση για απόφαση ο»Ώ

  • [01] "Δεν απεμπολείται ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ"

    Το κράτος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και την επιχειρηματική πρακτική, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει γόνιμος διάλογος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και κάλεσε τον κ. Καρατζαφέρη να μη μένει στους τίτλους των ειδήσεων, αλλά να διαβάζει όλο το περιεχόμενο των δηλώσεων των υπουργών που φέρονται να διαφωνούν με την περαιτέρω πώληση μετοχών του Δημοσίου.

    Δεσμευόμενος, τέλος, ότι στόχος δεν είναι μόνον οι επίτευξη στρατηγικών συμμαχιών, αλλά και η επίτευξη της προσφορότερης λύσης για τη ΔΕΗ κάλεσε τους συνδικαλιστές να συμφωνήσουν με τις λύσεις που θα προταθούν.

    Σφοδρότατη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, κατά τη συζήτηση ερώτησης του πρώτου για την «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας, με αφορμή και τις χθεσινές καταγγελίες του, ότι ο κ. Παπανδρέου υπήγαγε τη χώρα στο ΔΝΤ και την τρόικα, «βάσει οργανωμένου σχεδίου» και «παίζοντας το παιχνίδι των Αμερικανών και της ντόπιας ολιγαρχίας».

    "Σήμερα όλοι μπορούν να μιλάνε εκ του ασφαλούς, να λένε ό,τι αθλιότητα θέλουν, όπως ότι όλα είναι προαποφασισμένα, ότι λειτουργήσαμε «βάσει σχεδίου για να κάνουμε τη δουλειά των Αμερικάνων". Δηλαδή αν χρεοκοπούσαμε, δεν θα κάναμε την δουλειά των Αμερικάνων;», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο πρωθυπουργός.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ΟΤΕ: Μείωση σε πωλήσεις και κέρδη

    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλοι οι οικονομικοί δείκτες του Ομίλου ΟΤΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

    Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών σημείωσε πτώση της τάξης του 12,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 και διαμορφώθηκαν στα 1.224.8 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 35,4%, ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση κατά 54,1%, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα βασικά κέρδη ανά μετοχή, το ύψους του οποίου θα προταθεί ναι είναι 0,1179 ευρώ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η αρνητική αυτή πορεία, η οποία αποδίδεται από τη διοίκηση, τόσο στον αυξανόμενο ανταγωνισμό, όσο και στη γενικότερη οικονομική κρίση, έχει να κάνει με τη σταθερή αλλά και με την κινητή τηλεφωνία, η οποία άλλοτε ήταν το γερό χαρτί του Οργανισμού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ανοικτή επιστολή για χρέη

    Ανοικτή επιστολή προς τις δημόσιες επιχειρήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα οφειλών από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, απέστειλε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Με την επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος ενημερώνει για τις δυνατότητες διακανονισμού και αποπληρωμής που παρέχει η πρόσφατη ασφαλιστική ρύθμιση με την αξιοποίηση των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων που προβλέπει.

    Σύμφωνα με το το άρθρο 48 του νόμου 3943/2011 κεφαλαιοποιείται το σύνολο των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις μέχρι την 31.12.2010 και η οφειλή μπορεί να διακανονισθεί με την καταβολή ενός μικρού μέρους της συνολικής οφειλής και μια προσαύξηση της τάξεως του 20% επί των μηνιαίων εισφορών που πληρώνουν, χωρίς όμως η δόση να πέφτει κάτω από τα 150 ευρώ το μήνα. Οι διατάξεις του νόμου είχαν κοινοποιηθεί πρόσφατα από το Ίδρυμα με την υπ αρ. 30/29.4.2011 εγκύκλιο του ΙΚΑ

    Ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί αφετηρία οριστικής απεμπλοκής των επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο βάρος οφειλών ασφαλιστικών εισφορών που δυσχεραίνουν την αναπτυξιακή τους προοπτική και απειλούν ακόμα και την ίδια τη βιωσιμότητά τους και ευκαιρία οικοδόμησης μιας νέας περιόδου συνεργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. με τις επιχειρήσεις.

    Στην επιστολή αναφέρονται επίσης αναλυτικά οι νέοι τρόποι ρύθμισης των οφειλών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Θετική ανταπόκριση

    Την ικανοποίηση τους για την ανάδειξη του τουρισμού στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας της χώρας, δια στόματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, εκφράζουν σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του ελληνικού τουρισμού και πλέον αναμένουν την υλοποίηση τους προς όφελος της χώρας, όπως σημειώνουν.

    Ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, υπογράμμισε ότι είναι πολύ θετικό που ο Πρωθυπουργός για δεύτερη συνεχή χρονιά σημειώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κλάδου στην ελληνική οικονομία ζητώντας την άμεση εξειδίκευση των μέτρων προκειμένου να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης τους.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιώργος Τελώνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την ικανοποίηση του για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Πολύ θετική εξέλιξη για τον κ. Τελώνη είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και καλεί την κυβέρνηση να γίνει αυτή χωρίς διακρίσεις. Ανοικτό ζήτημα για το σύνδεσμο είναι η επέκταση του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ και στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες, πέραν των ξενοδοχειακών.

    Στον αντίποδα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιάννης Οικονόμου, αφού σημειώνει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει το ρόλο του τουρισμού στην ελληνική Οικονομία, ωστόσο τονίζει ότι από τις εξαγγελίες μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.

    Τέλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) Μάριος Τριβυζάς ρίχνει τα βέλη της κριτικής του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά από τον Πρωθυπουργό για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων που είναι κλειστά σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ελλείψει πόρων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έκκληση για απόφαση

    Η ΕΕ έκανε έκκληση σήμερα να ληφθεί απόφαση για τις διεθνείς κυρώσεις που εστιάζονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πρόσωπο του Σύρου προέδρου, ένα θέμα που ακόμη διχάζει τους 27, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

    «Ένα σημείο δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη: η παρουσία, ή μη, του Μπασάρ αλ Άσαντ» στον κατάλογο των προσώπων που επηρεάζονται από τις πρόνοιες για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση έκδοσης βίζας, ο οποίος κατάλογος περιλαμβάνει δεκαπέντε ονόματα, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαίος διπλωμάτης.

    Οι πρεσβευτές των 27 κρατών είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να αποφασίσουν. Μετά το πέρας της συνάντησης «αναμένεται μία τελική απόφαση για τον κατάλογο και την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των κυρώσεων», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ επανέλαβαν τις εκκλήσεις τους για νέες διαδηλώσεις σήμερα, παρά την αντίθεση του υπουργείου Εσωτερικών.

    «Σήμερα είναι η Παρασκευή της ανυπακοής. Είναι ένα μήνυμα προς όλους που έχουν συναίσθηση της κατάστασης. Δεν πρόκειται να μετακινηθούμε. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας. Για τούτα τα αγαθά αψηφούμε τον κόσμο», τονίζεται στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Η Συριακή Επανάσταση 2011», που δημιουργήθηκε από νεαρά μαχητικά στελέχη της εξέγερσης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 May 2011 - 10:30:18 UTC