Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα παραμονής μας στο ευρώ"
  • [02] Έκθεση σχολικών βιβλίων
  • [03] Καθαρισμός των ακτών ο»Ώ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα παραμονής μας στο ευρώ"

    Ούτε συζητήθηκε, ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή και του Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Το υπουργείο διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που προέκυψε μετά από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού "Spiegel", δημοσίευμα που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης».

    «Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», καταλήγει το υπουργείο.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

    Η έκτακτη αυτή σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και ο Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Είναι απολύτως προφανές ότι, στη συζήτηση αυτή ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης

    Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έκθεση σχολικών βιβλίων

    Ποια μαθήματα διδάσκονταν οι πρόγονοί μας στο σχολείο; Τι βιβλία είχαν; Έγραφαν κι αυτοί πάνω τους, όπως εμείς;

    Στα παραπάνω ερωτήματα καλείται να δώσει απάντηση η έκθεση σχολικών βιβλίων, με τίτλο "Σχολικά βιβλία του 19ου αιώνα", που παρουσιάζει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

    Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 50 σχολικά βιβλία του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού από τη συλλογή του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών. Η συλλογή θεωρείται από τις πλουσιότερες στο είδος της. Απαρτίζεται από 120 σχολικά βιβλία του 19ου αιώνα, ορισμένα από τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια. Τα περισσότερα απ' αυτά είναι διδακτικά βιβλία, ενώ μόλις τρία-τέσσερα αφορούν μεθόδους εκμάθησης ξένων γλωσσών για τον γενικό πληθυσμό. Η συλλογή συμπληρώνεται από εκατοντάδες νεότερα σχολικά εγχειρίδια, που χρονολογούνται από τα μέσα του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

    Τα βιβλία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, καθώς και από δωρεές στο Ίδρυμα (η σημαντικότερη απ' αυτές ήταν του θεολόγου Αμίλκα Αλιβιζάτου).

    Η θεματολογία τους καλύπτει τα περισσότερα μαθήματα που διδάσκονταν εκείνη την εποχή στα δημοτικά, γυμνάσια και παρθεναγωγεία της χώρας: αρχαία και νέα ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, ανθρωπολογία, φυσική ιστορία, γεωγραφία, θρησκευτικά, χρηστομάθεια, μετρική και ξένες γλώσσες.

    Τα βιβλία αυτά εκδίδονταν κυρίως στην Αθήνα, αλλά και ορισμένες φορές στην Κωνσταντινούπολη και την Ερμούπολη της Σύρου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Καθαρισμός των ακτών

    Πεντακόσιοι τόνοι διαλυμένων πλαστικών βρίσκονται στην επιφάνεια της Μεσογείου. 250 δισεκατομμύρια μικροσωματίδια πλαστικού επιπλέουν στα νερά της απειλώντας κάθε μορφή ζωής. Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισαν Γάλλοι και Βέλγοι επιστήμονες εξετάζοντας δείγματα νερού.

    Στη Γαλλία θα ξεκινήσει σύντομα πιλοτική εφαρμογή προγράμματος συλλογής των επιπλέοντων απορριμμάτων από αλιευτικά σκάφη, με τη βοήθεια ειδικού μηχανισμού. Παράλληλα, προωθείται η θεσμοθέτηση μέτρων για την γενικευμένη απαγόρευση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε πρόσφατα η επίτροπος Αλίειας Μαρία Δαμάνακη.

    Στην Ελλάδα πραγματοποιείται πανελλαδική εκστρατεία εθελοντών για τον καθαρισμό ακτών και φυσικών περιοχών για 16 συνεχή χρονιά από το Δίκτυο Μεσόγειος sos σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

    Η εκστρατεία έχει σύνθημα «το μόνο είδος που δεν πρέπει να ζει σε θάλασσες και ακτές είναι τα σκουπίδια!» και ξεκινά με τον καθαρισμό της παραλίας του Σχινιά την Κυριακή 8 Μαϊου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 May 2011 - 8:30:18 UTC