Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα εξόδου μας από το ευρώ"
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ ο»Ώ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα εξόδου μας από το ευρώ"

    Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την ευρωζώνη, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα", υπογραμμίζοντας ότι εάν η χώρα μας εγκατέλειπε το κοινό νόμισμα οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι το κόστος μιας αναδιάρθρωσης θα ήταν πολύ πιο βαρύ από τυχόν ευνοϊκές συνέπειες.

    Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ή την αναδιάρθρωση του χρέους της απέκλεισε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχαν την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί των τεσσάρων ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο επίτροπος Ολι Ρεν. "Πιστεύουμε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη ενός συμπληρωματικού προγράμματος προσαρμογής", επισήμανε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας πως αυτό θα συζητηθεί στη σύνοδο υπουργών Οικονομικών στις 16 Μαΐου.

    Δεν επρόκειτο για "συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα", δήλωσε σήμερα ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν, αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο.

    Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι "ούτε συζητήθηκε, ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο".

    Το υπουργείο διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που προέκυψε μετά από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού "Spiegel", δημοσίευμα που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης».

    "Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης. "Η κυβέρνηση και γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα παριστάνουν τα θύματα επίθεσης, ενώ ανταγωνίζονται με αντίστοιχες δυνάμεις της ΕΕ, ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. "Η αοριστία της πρώτης ανακοινώσεως του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο υπό τον κ. Γιούνκερ, σε συνάρτηση με την ώρα εκδόσεώς της, Παρασκευή μεσάνυκτα, επιτείνουν τους φόβους και τις αγωνίες του χειμαζόμενου λαού μας", υπογραμμίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. "Ο πανικός που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την πολύ δύσκολη και οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από την αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου", σχολίασε ο Σύριζα, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι 'η κυβέρνηση με υπόγειες διαπραγματεύσεις δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αξιοπιστίας που έχει".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ

    Αιματηρή συμπλοκή με καλάσνικοφ μεταξύ χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έγινε χθες αργά το βράδυ, στη Κόρινθο.

    Τρεις άγνωστοι που εκτιμάται ότι είναι οπαδοί του Ολυμπιακού πυροβόλησαν εφτά οπαδούς του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στα πόδια δύο από αυτούς ηλικίας 27 και 28 ετών.

    Το επεισόδιο ήταν συνέχεια μιας άλλης συμπλοκής που είχε γίνει νωρίτερα έξω από το Σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Κόρινθο.

    Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου.

    Στον τόπο του επεισοδίου από τους αστυνομικούς βρέθηκαν δώδεκα κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

    Οι δράστες αναζητούνται ενώ προανάκριση γίνεται από το τμήμα ασφάλειας Κορίνθου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 May 2011 - 14:30:15 UTC