Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Ομόφωνες αποφάσεις με αίσθημα δικαίου''
  • [02] Τιμητική έκθεση για τον Γ. Μόραλη στην Εθνική Πινακοθήκη
  • [03] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [04] "Να σώσουμε ζωές"
  • [05] Έσοδα 7,2 δισ. ως το 2015 ο»Ώ

  • [01] ''Ομόφωνες αποφάσεις με αίσθημα δικαίου''

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικό στέλεχος, είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, ούτε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, εκλογών και ανασχηματισμού.

    Αποφασίζουμε, προχωράμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας υιοθετώντας απολύτως την πολιτική μας, βασικοί άξονες της οποίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές το 2011, οι αποκρατικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επισήμανε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν σημειώθηκε διαφωνία από τους υπουργούς στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

    Σύμφωνα με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, μη αποκλείοντας την ενδεχόμενη υιοθέτηση πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "αν ακούσουμε κάτι ενδιαφέρον στο Ζάππειο", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, και για την πρώτη συζήτηση σχετικά με την δανειοδότηση της Ελλάδας το 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

    Κατά το κλείσιμο του υπουργικού, ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πήραμε αποφάσεις ομόφωνα για τις κεντρικές μας επιλογές. Με καθαρή πορεία πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πήραμε τις αποφάσεις μας με σοβαρότητα με αίσθημα δικαίου και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

    "Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις μας, για τις οποίες ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να εγγυηθούμε όχι μόνο για την έξοδο από αυτή την κρίση, αλλά και για μια οικονομία βιώσιμη και μια Ελλάδα δίκαιη που βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και πιστεύει στον εαυτό της", δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Για εθνικό θέμα έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας και κάλεσε και πάλι σε πανεθνική προσπάθεια. "Δεν βγαίνει αλλιώς", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε και κατ' ιδίαν συνεργασίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και μετά με τους υπουργούς Ε. Βενιζέλο, Α. Λοβέρδο, Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Παπουτσή, Λ. Κατσέλη και Μ. Χρυσοχοίδη.

    Νωρίτερα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι Παπανδρέου και Μέρκελ συζήτησαν για την κατάσταση στην Ευρώπη, με έμφαση στα προβλήματα και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

    Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους κορυφαίους υπουργούς πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τις χαρακτήρισε "φυσιολογικές" συναντήσεις εργασίας.

    Διέψευσε, εξάλλου, ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί, όπως είπε, "έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε", προσθέτοντας, εξάλλου, ότι "δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού".

    Αναφερόμενος στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, δήλωσε ότι "πήγαμε αρκετά καλά", συμπληρώνοντας ότι το επιτόκιο της τάξης του 4,88% είναι "κάτω από το επιτόκιο του μηχανισμού στήριξης" και επισημαίνοντας ότι η έκδοση "καλύφθηκε 3,8 φορές", ενώ κατά 34,2% το ποσό που αντλήθηκε κάλυψαν ξένοι επενδυτές.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τιμητική έκθεση για τον Γ. Μόραλη στην Εθνική Πινακοθήκη

    «Ο Πολιτισμός αντιστέκεται με τα μεγάλα του κεφάλαια. Ένα από τα αυτά για την Ελλάδα, είναι ο Γιάννης Μόραλης» σημείωσε η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα παρουσιάζοντας την τιμητική έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης που ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό στις 12 Μαΐου με τον τίτλο «Γιάννης Μόραλης, ένας κλασσικός του 20ου αιώνα».

    Η έκθεση περιλαμβάνει 113 έργα του αείμνηστου Έλληνα καλλιτέχνη, τα οποία είχε δωρίσει ο ίδιος το 1988 στην Εθνική Πινακοθήκη.

    Έναν χρόνο μετά το θάνατό του( παραμονές Χριστουγέννων 2009), στόχος της έκθεσης είναι να αφηγηθεί εκ νέου την καλλιτεχνική διαδρομή του Γιάννη Μόραλη, όπως ο ίδιος θέλησε να την ορίσει μέσα από τα έργα της δωρεάς του προς την Εθνική Πινακοθήκη.

    Η έκθεση που επιμελήθηκε η Άννυ Μάλαμα περιλαμβάνει ακόμα 14 έργα από ιδιωτικές συλλογές καθώς το έργο του μεγάλου εικαστικού «Συνθεση-1961» , την μεγαλύτερη του ίσως τοιχογραφία που κοσμούσε την κεντρική αίθουσα φαγητού του συγκροτήματος Μοντ Παρνές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 11 Μαϊου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουν, επίσης, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον Τύπο καθώς και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.

    Σε «μαζική και αγωνιστική συμμετοχή για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση», καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ.

    Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11 π.μ και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νωρίτερα, στις 10.00 στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

    Μετ΄ εμποδίων, θα γίνουν οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τις ώρες που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, κατά τις οποίες τα περισσότερα μέσα θα λειτουργήσουν, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετάσχουν σε αυτά.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

    Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.

    Από τις 6:00 π.μ. της Τετάρτης 11 Μαΐου έως τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 12 Μαΐου, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στο Πρακτορείο στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Να σώσουμε ζωές"

    Παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς η 11η Μαΐου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η ημέρα για την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας Δεκαετίας Δράσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με διάφορες εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Αυτήν την ημέρα έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων σε κάθε ήπειρο, σε κάθε ζώνη ώρας, με το μήνυμα «Είναι ώρα για δράση, μπορούμε να σώσουμε εκατομμύρια ζωές».

    Οι προτάσεις για τη Δεκαετία της Δράσης του ΟΗΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων:

    - Η ασφαλής κυκλοφορία των παιδιών πρέπει να αναγνωριστεί ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

    - Η UNICEF, κορυφαία Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού, με τις μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, θα πρέπει να αναδείξουν την πρόληψη των τραυματισμών παιδιών ως «μεγάλο και διεθνή στόχο για τη δημόσια υγεία».

    - Κυβερνήσεις, Τράπεζες Ανάπτυξης και μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες υγείας πρέπει να θεσπίσουν ως προτεραιότητα την οδική ασφάλεια.

    - Ο ΟΗΕ, με την οργάνωσή του στον τομέα των μεταφορών, δεν έχει τα εφόδια για να αντιμετωπίσει την απειλή της ταχείας αύξησης της κυκλοφορίας και των ατυχημάτων σε παγκόσμια βάση. Χρειάζεται νέος Οργανισμός Οδικών Μεταφορών του ΟΗΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έσοδα 7,2 δισ. ως το 2015

    Το ποσό των 7,2 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να εξοικονομήσει το Υπουργείο Εργασίας στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, ενώ όπως αναφέρθηκε, είναι ενδεχόμενο, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών να επηρεάσουν και τους σημερινούς συνταξιούχους, κυρίως εκείνους που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις. Αυτά αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν με τους δημοσιογράφους η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και η Γενική Γραμματέας Άννα Στρατινάκη.

    Η Υπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι ο στόχος είναι να εξοικονομηθούν 3,4 δισ. από την αύξηση των εσόδων και 3,5 δισ. από τη μείωση των δαπανών και πρόσθεσε πως η προσπάθεια για την επίτευξη του αυτού του στόχου θα αναπτυχθεί σε 5 βασικούς άξονες. Τη διασφάλιση των θεσμοθετημένων πόρων με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση της αδήλωτης εργασίας από το 26% στο 16% και η ένταξη 480.000 εργαζομένων στη νόμιμη εργασία.

    Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων και τη δημιουργία του ενιαίου Οργανισμού πιστοποίησης αναπηρίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 May 2011 - 20:30:19 UTC