Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καθ΄οδόν" προς ΕΚΤ
  • [02] Δράσεις αντιπυρικής προστασίας
  • [03] Φορολογικά κίνητρα για το ιστορικό κέντρο
  • [04] "Γυμναστική στη ματαιότητα"
  • [05] "Υπάρχει διέξοδος"
  • [06] Απογοητευμένος Μπερλουσκόνι ο»Ώ

  • [01] "Καθ΄οδόν" προς ΕΚΤ

    Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έλαβε χθες την υποστήριξη της ευρωζώνης για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποκατέστησε την καταρρακωμένη αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας, πριν αποκτήσει διεθνές κύρος, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Ο 63χρονος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, αναγνωρισμένος οικονομολόγος και τραπεζίτης, είναι γνωστός ως Ciampi Boy (από τον ισχυρό πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας και μετέπειτα πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι).

    Εκλήθη το 2005 να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας που είχε πληγεί από τη διοίκηση του Αντόνιο Φάτζιο, ο οποίος ενεπλάκη σε τραπεζικό σκάνδαλο.

    Ο "Σούπερ Μάριο" αποχωρεί τότε από την αμερικανική Goldman Sachs, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος από το 2002 και επιστρέφει στη Ρώμη, όπου ο διορισμός του χαιρετίζεται από ολόκληρο το ιταλικό πολιτικό φάσμα.

    Για να ξεπεράσει το εμπόδιο της εθνικότητάς του, ο Μάριο Ντράγκι αποδόθηκε τους τελευταίους μήνες σε μία εκστρατεία γοητείας προς το Βερολίνο, η υποστήριξη του οποίου ήταν αποφασιστικής σημασίας, υμνώντας το γερμανικό οικονομικό μοντέλο και πληθύνοντας τις δηλώσεις για την αφοσίωσή του στην σταθερότητα των τιμών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δράσεις αντιπυρικής προστασίας

    Έμφαση, εν όψει καλοκαιριού, δίνει στην αντιπυρική προστασία το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκινώντας δράσεις σε συνεργασία με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

    Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν συμμετέχοντας εθελοντικά, καθώς επιδιώκει να αποδώσουν τα μέγιστα οι συντονισμένες δράσεις και η επαγρύπνηση πολιτείας και πολιτών.

    Η αρχή γίνεται την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, με τον καθαρισμό του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στην περιοχή Τατοΐου από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Η αντιπυρική προστασία δεν είναι υπόθεση μόνο των Φορέων και των Υπηρεσιών είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Γιώργος Αμοργιανιώτης με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

    Ο καθαρισμός της περιοχής Τατοΐου είναι ο πρώτος από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων που έχει προγραμματίσει η Ειδική Γραμματεία Δασών, σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους φορείς.

    Οι εθελοντές θα μπορούν να προσέρχονται στις 9 το πρωί, στη Βαρυμπόμπη (σημείο συνάντησης "Ταβέρνα Λεωνίδας"), προκειμένου να φτάσουν στο σημείο του καθαρισμού. Ο αναγκαίος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες κ.ά.) θα διατεθεί από το διοργανωτή.

    Οργανωμένες εθελοντικές οργανώσεις που θα ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή για το καθαρισμό της Κυριακής, 22 Μαΐου 2011, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 2434061-2-3.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Φορολογικά κίνητρα για το ιστορικό κέντρο

    Η επιστροφή των χαμένων χρήσεων και η εγκατάσταση νέων κατοίκων στις περιοχές "Γεράνι" και Κεραμεικός- Μεταξουργείο, του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, είναι ο επιδιωκόμενος στόχος των φορολογικών και οικονομικών μέτρων, που θεσμοθέτησαν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Τα κίνητρα αποβλέπουν αφενός στην αποκατάσταση κτιρίων και αφετέρου στην υποστήριξη των ιδιοκτησιών όσων επιθυμούν να παραμείνουν ή να εγκατασταθούν στις περιοχές αυτές.

    Συγκεκριμένα, για την περιοχή "Γεράνι" το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρέχεται φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών.

    Για έργα κόστους μέχρι 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, θα εκπίπτει, επί μία δεκαετία, από τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος το 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου με χρήση κατοικίας.

    Ρύθμιση γίνεται και για τον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων.

    Επιπλέον, προβλέπεται η χορήγηση κινήτρου για τις αγοροπωλησίες ακινήτων που θα γίνουν στην περιοχή αυτή για χρονικό διάστημα 2 ετών.

    Σχετικά με φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών στην περιοχή Κεραμεικός- Μεταξουργείο, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε έκπτωση, επί μία δεκαετία, από τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος του 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου με χρήση κατοικίας, για έργα κόστους μέχρι 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αυτή τη φορά.

    Όπως και για στην περίπτωση της περιοχής "Γεράνι" και στην περιοχή Κεραμεικός-Μεταξουργείο προβλέπονται αντίστοιχες ρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικά ποσοστά κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο, για τα ισόγεια καταστήματα, τους κοινόχρηστους χώρους και τις όψεις των οικοδομών καθώς και για ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως γραφεία.

    Υπενθυμίζεται πως χθες το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Γυμναστική στη ματαιότητα"

    Γυμναστική στη ματαιότητα, χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι ενώ συμφωνεί στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους, δεν δίνει στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή.

    "Σήμερα τα πράγματα πάνε ανάποδα, το 2010 το έλλειμμα ήταν 10%. Σήμερα, παρά τις θυσίες, ακόμη και η Ευρώπη προβλέπει ότι το έλλειμμα για το 2011 και το 2012 θα παραμείνει στο 10%", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι αυτό έναι "γυμναστική στη ματαιότητα".

    Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι "συμφωνία με την Ευρώπη για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους υπάρχει και λέμε ναι. Σε στήριξη όμως σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, λέμε όχι. Για παράδειγμα, αν ένα μέτρο, όποιος κι αν το προτείνει, είναι καλό για την πατρίδα, έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε. Ένα κακό μέτρο όμως, δεν έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε".

    Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια διήρκεσε 40 λεπτά και ο κ. Σαμαράς τον ενημέρωσε για την πρότασή του για την οικονομία υπογραμμίζοντας όπως ανέφερε τα πλεονεκτήματά της.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Υπάρχει διέξοδος"

    "Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο, παρόλη την πρωτοφανή κρίση είναι σε καλή κατάσταση, τόσο από πλευράς κεφαλαιακής κατάστασης, όσο και ρευστότητας", διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, κατά την σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. "Ίσως είμαστε, από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, καλύτερα από ποτέ, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτό στην παρούσα φάση", τόνισε.

    Ο κ. Ταμβακάκης εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση, ότι η χώρα θα τα καταφέρει και ότι υπάρχει διέξοδος, "αρκεί πολίτες, επιχειρήσεις, πολιτικοί, όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει, που ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, σε κλίμα συνεννόησης, αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που ξέρουμε ότι είναι και οι φυσικοί μας σύμμαχοι, ήταν και θα είναι".

    Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ταμβακάκης επανέλαβε την έκκληση για κλίμα συνεννόησης από τις επιχειρήσεις, τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία, ενώ σημείωσε ότι και ο κ. Παπούλιας είναι αισιόδοξος.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Απογοητευμένος Μπερλουσκόνι

    Πολλοί πολιτικοί αναλυτές συγκλίνουν σήμερα στην διαπίστωση ότι ο πρώτος γύρος των τοπικών εκλογών ήταν αναμφίβολα απογοητευτικός για την ιταλική κεντροδεξιά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι δήλωσε ότι "είναι σαφές ότι αυτοί έχασαν και εμείς κερδίσαμε, ο άνεμος άρχισε να φυσά από το Μιλάνο εντελώς διαφορετικά".

    Στο Μιλάνο, την μεγαλύτερη πόλη της αναμέτρησης, ο κεντροαριστερός Τζουλιάνο Πιζαπία κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά, εξασφαλίζοντας ποσοστό 48,4 % στον πρώτο γύρο, αφήνοντας πίσω του την κεντροδεξιά Λετίτσια Μοράτι, η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 41,5%.

    Στη Νάπολη, ο συντηρητικός υποψήφιος, Τζάνι Λετιέρι, διαθέτει προβάδισμα, με ποσοστό 38,5%, αλλά συνολικά οι δυο κεντροαριστεροί αντίπαλοί του, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις (περνά στο δεύτερο γύρο) και Μάριο Μορκόνε αγγίζουν το 47%.

    Στο Τορίνο και στην Μπολόνια η κεντροαριστερά εκλέγει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο.

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν προέβη σε επίσημες δηλώσεις, αλλά σύμφωνα με σχολιαστές "είναι οργισμένος όσο σχεδόν ποτέ άλλοτε" και θεωρεί ότι η κύρια ευθύνη είναι της Λετίτσια Μοράτι, που δεν αντιμετώπισε την προεκλογική περίοδο με τον σωστό τρόπο.

    Αποφάσεις θα ληφθούν, ασφαλώς, μετά τον δεύτερο γύρο και είναι βέβαιο ότι ο Μπερλουσκόνι θα κινητοποιηθεί όσο ποτέ άλλοτε για να μην χάσει η κεντροδεξιά την δημαρχία της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

    Το σχέδιό του, όμως, για παραμονή στην πρωθυπουργία μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2013, από χθες βράδυ αντιμετωπίζει κι άλλα εμπόδια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 May 2011 - 12:30:22 UTC