Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμία χαλάρωση της προσπάθειας"
  • [02] Νέα παράταση για τις δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών
  • [03] Νέα αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Κίνας
  • [04] Αιματοχυσία στη Συρία Video
  • [05] Ορισμός συμβούλων
  • [06] Η ώρα της διαδοχής
  • [07] Κρίνεται η 2η θέση ο»Ώ

  • [01] "Καμία χαλάρωση της προσπάθειας"

    Την βεβαιότητά του, ότι η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται ορθά, κάνοντας σωστές επιλογές ακόμα και αν ο δρόμος είναι δύσκολος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής και δεν πρόκειται να εγκαταληφθεί.

    Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας δημόσιος οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις. Δεν είναι ο στόχος μας αυτός, σημείωσε προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μια προσπάθεια απορρόφησης του προσωπικού οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται, μόνο όμως του προσωπικού που χρειάζεται.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι θα γίνει μια πραγματική αξιολόγηση οργανισμών του δημόσιου τομέα και θα κρατηθούν αυτοί που είναι χρήσιμοι για τους Έλληνες πολίτες.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι το 2011 δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση δημοσιονομικής προσπάθειας. Είναι απαραίτητο, είπε, να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα με βάση το στόχο που προβλέπουμε.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα και αυτό θα γίνει με την πραγματοποίηση ελάχιστων προσλήψεων, μείωση του αριθμού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και προσπάθειας εθελούσιας εξόδου εργαζομένων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέα παράταση για τις δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών

    Νέα παράταση, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2011, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που υποβάλλουν δηλώσεις ηλεκτρονικά, καθώς και για τους αγρότες και όσους έχουν εισοδήματα απο ακίνητα

    Απο το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε συγκεκριμένα οτι η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έληγε την 20η Μαΐου 2011, για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., κ.τ.λ. που υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., λήγει την 15η Ιουνίου 2011.

    Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έληγε επίσης την 20η Μαΐου 2011, για όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα, από κινητές αξίες, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης κ.τ.λ., ανεξάρτητα αν η υποβολή τους θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω Δ.Ο.Υ και ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., λήγει επίσης την 15η Ιουνίου 2011.

    Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους παραπάνω υπόχρεους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέα αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Κίνας

    Με μια υδάτινη αψίδα καλωσόρισε η Αθήνα τους 95 Κινέζους επιβάτες, οι οποίοι επέβαιναν στο Airbus 330 της πτήσης Πεκίνο-Αθήνα, με την οποία εγκαινιάστηκε σήμερα η αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών, στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, και η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας, στον τομέα της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

    Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος ηγείτο της ελληνικής αποστολής που επέστρεφε με την πτήση CA961 από το Πεκίνο, χαρακτήρισε την αεροπορική γραμμή «γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα» και σημείωσε ότι «η υπόσχεση που δώσαμε τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας επισκέφθηκε την Ελλάδα, πήρε σάρκα και οστά»,

    Ο υφυπουργός έκανε, επίσης, γνωστό, ότι κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Πεκίνο, υπεγράφη η συμφωνία για τη διευκόλυνση της έκδοσης βίζας για τους Κινέζους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο σκοπός είναι να αυξήσουμε την μετακίνηση και την επαφή ανάμεσα σε Έλληνες και Κινέζους στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα και στον πολιτισμό».

    «Αυτή η γέφυρα φιλίας, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση της συνεργασίας μας στον οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπίας, αντιπρόεδρος της κινεζικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Τσιάο Τσινχουά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αιματοχυσία στη Συρία Video

    Ο στρατός της Συρίας και οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-¶σαντ, υποστηριζόμενες και από άρματα μάχης, σκότωσαν τουλάχιστον 27 πολίτες κατά τη διάρκεια της τριήμερης επιχείρησης καταστολής των δημοκρατικών διαδηλωτών στην πόλη Τελ Καλάχ, σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ραζάν Ζαϊτούνα, την Τρίτη.

    "Υπάρχουν 27 θύματα των οποίων η ταυτότητα έχει επιβεβαιωθεί. Ένας άγνωστος αριθμός σωμάτων μεταφέρθηκε στο κεντρικό νοσοκομείο της Τελ Καλάχ και οι σοροί δεν έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα στις οικογένειές τους " ανέφερε ο Ζαϊτούνα στο πρακτορείο Ρόιτερ.

    Η πόλη Τελ Καλάχ απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ορισμός συμβούλων

    Στην επιλογή συμβούλων για την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας προχώρησε η διυπουργική επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

    Η κυβέρνηση θέλει να "τρέξει" το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, καθώς από αυτό έχει "εγγράψει" έσοδα 50 δισ. ευρώ και με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί "βασικό συστατικό" του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 και εκ των κύριων αντικειμένων στις συζητήσεις με την τρόικα.

    Οι αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων, αφορούν:

    Τον Οργανισμό Προγνώσεων Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ): Για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

    Κρατικά Λαχεία: Για την εισφορά των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των κρατικών λαχείων, σε εταιρία που θα συσταθεί, καθώς και την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρία αυτή, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities.

    Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΔΙΕ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Credit Agricole CIB.

    Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΛΒΟ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Societe Generale - Γενική Finance AE.

    Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην υπό σύσταση εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματά του, που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης με τις εταιρίες ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, καθώς και τυχόν λοιπά δικαιώματα που θα προκύψουν από την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης από το Δημόσιο επί λοιπών αυτοκινητοδρόμων και μεταφορικών υποδομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων επί της Εγνατίας Οδού, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Ernst & Young, Rothschild & Sons LTD και Barclays Bank PLC.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Η ώρα της διαδοχής

    Οι αναπάντεχες εξελίξεις με τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν έχουν επιπτώσεις, σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο μηχανισμό διάσωσης, που ιδρύεται από κοινού με την ΕΕ - μια διεργασία που, ίσως, επιβαρυνθεί από κάποια καθυστέρηση, κυρίως, όμως, θα επιβαρυνθεί από την απουσία του Γάλλου πολιτικού, το ειδικό βάρος του οποίου ήταν πολύτιμο στο συσχετισμό δυνάμεων με τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις αγορές.

    Επίσης, επιπτώσεις υπάρχουν και στις γαλλικές Προεδρικές εκλογές του 2013 αλλά και στη δομή, την αρχιτεκτονική αλλά και τους προσανατολισμούς του ίδιου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Το χρονικό των εξελίξεων αναφέρει ότι πριν ακόμη κριθεί αν πρέπει ή όχι να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ντομινίκ Στρος Καν, η Γερμανία και το Βέλγιο έκριναν πως έπρεπε να ανοίξουν το θέμα της διαδοχής του στο ΔΝΤ. Ακριβέστερα, να υπογραμμίσουν ότι για τη συγκεκριμένη θέση πρέπει να υπάρξουν μόνον ευρωπαίοι υποψήφιοι.

    Σύμφωνα με άγραφο νόμο, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας προέρχεται από τις ΗΠΑ και ο επικεφαλής του ΔΝΤ προέρχεται από την Ευρώπη, ο δε αναπληρωτής του από τις ΗΠΑ. Αυτή η ισορροπία ισχύει από το 1945, όταν ιδρύθηκε στην Ουάσιγκτον το ΔΝΤ, με τη συμμετοχή 39 χωρών, που είχαν συνεισφέρει στο 80% του κεφαλαίου.

    Στο ΔΝΤ σήμερα μετέχουν περισσότερες από 180 χώρες.

    Ήδη, από το χρόνο της εκλογής του Στρος Καν είχε εκδηλωθεί μια εσωτερική πίεση αναμόρφωσης της αρχιτεκτονικής του ΔΝΤ, καθώς είχε αναβαθμιστεί ο ρόλος της Κίνας και είχαν αποκτήσει μεγαλύτερη θεσμική επιρροή η Ρωσία, η Ινδία και η Βραζιλία. Ο ίδιος ο Στρος Καν (κατά ειρωνεία της τύχης) είχε ιδιαιτέρως εμπλακεί στη βελτίωση της αντιπροσωπευτικότητας των αναδυομένων οικονομιών στο ΔΝΤ και τώρα αυτός ο προσανατολισμός λειτουργεί ως μπούμερανγκ στη διαδοχή του. Διότι είναι οι αναδυόμενες χώρες αυτές που επιδιώκουν να αναλάβουν τη θέση του Στρος Καν - εφόσον αυτή εκκενωθεί 17 μήνες πριν από την κανονική λήξη της.

    Ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι ήταν το πρώτο όνομα που ακούστηκε, πλην όμως ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν ενδιαφέρεται.

    Η υποψηφιότητα του βρετανού (πρώην πρωθυπουργού) Γκόρντον Μπράουν, που είχε ακουστεί πέρσυ στην προοπτική διαδοχής του Στρος Καν το 2012, δεν θα έχει τη στήριξη του βρετανού πρωθυπουργού.

    Αμέσως μετά ακούστηκε το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ, της γαλλίδας Υπουργού των Οικονομικών.

    Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η κα Λαγκάρντ έχει το «μειονέκτημα» της γαλλικής της καταγωγής (καθώς, ήδη, έχουν καταλάβει αυτή τη θέση 4 Γάλλοι σε 11 θητείες) - ένα μειονέκτημα που μοιάζει να μην έχει (αλλά τελικά έχει) ο Κεμάλ Ντερβίς, πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ο οποίος, ωστόσο, συγκεντρώνει αρκετά προσόντα.

    Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν, ωστόσο, ότι η συγκυρία της ελληνικής κρίσης και της εμπλοκής του ΔΝΤ στο «πακέτο» βοήθειας, καθιστούν την υποψηφιότητα Ντερβίς προβληματική.

    Η σπουδή της Καγκελαρίου ¶γκελας Μέρκελ να ανοίξει το θέμα διαδοχής Στρος Καν κατά ορισμένους, εξ άλλου, συνδυάζεται με τις πληροφορίες που φέρουν τον κ. ¶ξελ Βέμπερ ως υποψήφιο για τη θέση.

    Από τη Γερμανία αναφέρονται δύο ακόμη ονόματα δυνάμει υποψηφίων - αυτό του τραπεζίτη Κλάους Ρέγκλινγκ και του (σοσιαλδημοκράτη) Πιρ Στάινμπρουκ.

    Από την Ευρώπη, τέλος, αναφέρεται η υποψηφιότητα του Πολωνού καθηγητή Μάρεκ Μπέλκα, που υπήρξε αντίπαλος στην υποψηφιότητα Στρος Καν το 2007.

    Δύο άλλες υποψηφιότητες επιχειρούν να διεμβολίσουν την άγραφη συμφωνία και να φέρουν τις αναδυόμενες χώρες στο πιλοτήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτοπίζοντας την Ευρώπη.

    Ο λευκός Νοτιοαφρικανός Τρέβορ Μάνουελ και ο Μεξικανός Αγκούστιν Κάρστενς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Κρίνεται η 2η θέση

    Με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής, συνεχίζονται σήμερα οι αγώνες κατάταξης (πλέι οφ) στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

    Η πρωτοπόρος ΑΕΚ, φιλοξενείται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, σ΄ένα ντέρμπι, το αποτέλεσμα του οποίου ενδέχεται να αναδείξει την ομάδα που θα ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στο τσάμπιονς λιγκ. Σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα καταστεί το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της δεύτερης στην τελική βαθμολογία που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

    Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς, θα επιδιώξουν να πάρουν την ρεβάνς, έτσι ώστε να βρεθούν επικεφαλής στην σχετική βαθμολογία και να κρατούν την «τύχη τους στα πόδια τους».

    Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τον Ολυμπιακό Βόλου, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα χάσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για την πρώτη θέση και το τσάμπιονς λιγκ.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Τετάρτη 18 Μαϊου 17:15 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου NOVA

    19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ NOVA

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2011 - 14:30:21 UTC