Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
  • [02] Σε κατασχέσεις προχωρά το ΙΚΑ
  • [03] "Δεν συναινώ στο λάθος"
  • [04] Ζητούν κοινωνικά μέτρα ο»Ώ

  • [01] Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αιματηρής ένοπλης συμπλοκής με τραυματίες δύο αστυνομικούς και έναν πολίτη, που έγινε στις 19.05 στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Επικούρου, κοντά στο Ηλιακό Χωριό της Πεύκης.

    Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, στο σημείο είχε πάει περιπολικό της Άμεσης Δράσης ύστερα από τηλεφώνημα, που έγινε στο κέντρο, για ύποπτα άτομα. Όταν έφτασε στο σημείο το περιπολικό, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό δέχτηκαν πυρά από άτομα, που βρίσκονταν στο σημείο. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας από τους αστυνομικούς να δεχτεί τρεις σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά, οι οποίες όμως χτύπησαν στο αλεξίσφαιρο γιλέκο εκτός από τη μία. Ο δεύτερος αστυνομικός, που επίσης φορούσε γιλέκο δέχτηκε μία σφαίρα στον ώμο.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης, που πιθανολογείται ότι ήταν ανάμεσα τους δράστες, οι οποίοι δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν δύο ή περισσότεροι. Ωστόσο, αυτός ή αυτοί που δεν τραυματίστηκαν πήραν το όχημα της αστυνομίας και διέφυγαν με αυτό.

    Το περιπολικό βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης 16, στη Νέα Κηφισιά. Μέσα ήταν το όπλο τού ενός αστυνομικού, που του έπεσε, όταν τραυματίστηκε.

    Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα ακόμα πιστόλι και ένα μπιτόνι με βενζίνη, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και κλεμμένη μοτοσικλέτα.

    Ο τραυματίας πολίτης μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και χειρουργείται, ενώ οι δύο αστυνομικοί στο ΚΑΤ, όπου ο ένας, που δέχτηκε την σφαίρα στην κοιλιά, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Διενεργείται έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών και ο σκοπός της παρουσίας τους εκεί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε κατασχέσεις προχωρά το ΙΚΑ

    Την επίσπευση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες οι οποίοι μέχρι τις 30/6/2011 δεν θα έχουν φροντίσει να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους προς το ΙΚΑ ζητά με Γενικό Έγγραφο Γ99/1/75 από 13/5/2011που απευθύνει προς τα υποκαταστήματα ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Ο διοικητής του ΙΚΑ ζητά από τους διευθυντές των υπηρεσιών να μεριμνήσουν στο μεταξύ για την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων των οφειλετών οι οποίοι έχουν ζητήσει να ενταχθούν στη ρύθμιση και τη διαβίβασή τους στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων του Ιδρύματος.

    Στο ίδιο έγγραφο το οποίο περιέχει συμπληρωματικές οδηγίες για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε όσους υπάγονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών τους αναφέρεται επίσης ότι τα Υποκαταστήματα πρέπει να φροντίζουν, ώστε οι εργοδότες να ενημερωθούν για τις ισχύουσες διατάξεις τις σχετικές με τη ρύθμιση των οφειλών τους και ευεργετήματα που προκύπτουν από αυτές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Δεν συναινώ στο λάθος"

    Απάντηση στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας "άκομψη παρέμβαση" το αίτημα για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που διατύπωσαν τις προηγούμενες ημέρες.

    Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι: «Η χώρα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Αξιοπρέπεια. Άλλωστε, φαίνεται ότι πέφτουν οι τόνοι από τις Βρυξέλλες για μια άκομψη παρέμβαση που δεν συνάδει ούτε με την Ευρώπη, ούτε με τη Δημοκρατία. Και, εν πάση περιπτώσει, τη Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε. Και σε αυτό, είμαι βέβαιος, συμφωνούν οι πάντες. Δεν θα πω τίποτε άλλο επ' αυτού, ούτε χρειάζεται⦻.

    Ο κ. Σαμαράς έκοψε και την συζήτηση περί συναίνεσης λέγοντας: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του. Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε "ναι" στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος; Από πού κι ως πού;».

    Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να συναινεί στα λάθη της κυβέρνησης, αλλά για να διατυπώνει εναλλακτικές λύσεις πρόσθεσε.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ζητούν κοινωνικά μέτρα

    Σωματεία εργαζομένων στο κέντρο και τις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, καθώς και κινήσεις πολιτών ανέπτυξαν τις θέσεις τους στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, που είχε σαν θέμα την «εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα».

    Οι περισσότεροι εστίασαν στο τρίπτυχο χρόνια υποβάθμιση - εγκληματικότητα - φασιστικές επιθέσεις και ζήτησαν από τον δήμο να πιέσει προς την κεντρική εξουσία για λήψη κοινωνικών μέτρων, ώστε να βοηθηθούν οι περιοχές που πλήττονται και να δοθούν χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας. Παράλληλα κατήγγειλαν ύπαρξη «σχεδίων Real Estate, που κρύβονται πίσω από την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου και άλλων περιοχών της πόλης».

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, την χαρακτήρισε «παραγωγική», επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» και ότι «το πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων». Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις δηλώσεις κατοίκων των τελευταίων ημερών ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο, θέτοντας το ερώτημα «υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για το πού πάνε αυτοί οι πληθυσμοί;».

    Δήλωσε ακόμη ότι τον Σεπτέμβριο στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει αποτίμηση των μέτρων που ελήφθησαν, ότι ο ίδιος θα ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο για την πρόοδο της κατάστασης και ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συντονιστή για τα μέτρα, Θεόδωρο Πάγκαλο. Υπογράμμισε, δε, ότι «πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις αξίες, στις οποίες έχει βασιστεί ο πολιτισμός μας, και η δημοκρατία να αναλάβει την υπεράσπιση των πολιτών και να μην τους παραδώσει σ΄αυτούς που θέλουν να την πλήξουν». Μάλιστα, τόνισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει το συμβούλιο στην ένταξη των μεταναστών για να μετριασθεί η ένταση στην πόλη.

    Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο, Νικήτας Κακλαμάνης, αναρωτήθηκε αν υπάρχουν πόροι για τις δράσεις, που απαιτούνται, προκειμένου να εφαρμοσθούν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η δημιουργία χώρων φιλοξενίας και, επίσης, ζήτησε καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

    Ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, δήλωσε ότι «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που ασκεί κυρίως πίεση στα λαϊκά στρώματα, χωρίς όμως να υποτιμηθεί και η πίεση από την εγκληματικότητα». Ζήτησε ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν οι εγκλωβισμένοι αλλοδαποί από τη χώρα και ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας στις επιχειρήσεις, που αποτελούν γκέτο εξαθλίωσης.

    Η Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κινείται σε επίπεδο καταστολής» και ότι «δεν παίρνει κανένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής για τους Έλληνες και τους ξένους» και παράλληλα αναφέρθηκε σε «κυκλώματα ανομίας, που απολαμβάνουν ασυλίας». Τοποθετήθιηκε, δε, κατά των απελάσεων και κατά των κέντρων κράτησης, καθώς και κατά της εμπλοκής της δημοτικής αστυνομίας με την ΕΛΑΣ.

    Τέλος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέρθηκε στον βαρύ τραυματισμό Πακιστανού μετανάστη από ρατσιστική επίθεση, που έγινε την Κυριακή στους Αγίους Αναργύρους, κοινοποιώντας ότι ο παθών κατέληξε σήμερα. Είπε ότι «η Δημοκρατία στρώνει τον δρόμο στις φασιστικές συμμορίες, καθώς η αστυνομία συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή» και υποστήριξε ότι «ο Γιώργος Καμίνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης συμφωνούν σε ρατσιστικά μέτρα». Επιπλέον, χαρακτήρισε τον Θόδωρο Πάγκαλο «μη καλοδεχούμενο» και ζήτησε την καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο της Χρυσής Αυγής, ως φαστικής συμμορίας.

    Ο εκπρόσωπος της παράταξης, Νίκος Μιχαλολιάκος, πάντως, απουσίαζε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2011 - 4:30:23 UTC