Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπομπή Π. Ψωμιάδη για απάτη, ζητά ο εισαγγελέας
  • [02] Ερευνα για διαρροή θέματος στις Πανελλαδικές
  • [03] Ξεκίνησε το Συμπόσιο για το Μουσείο της Ακρόπολης
  • [04] "Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις"
  • [05] Το εκκαθαριστικό στο κινητό
  • [06] Η πρώτη ελληνίδα χριστιανή ο»Ώ

  • [01] Παραπομπή Π. Ψωμιάδη για απάτη, ζητά ο εισαγγελέας

    Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του επιχειρηματία, υπεύθυνου της εταιρείας "Ασπίς Κάπιταλ" Παύλου Ψωμιάδη και μελών της οικογένειάς του, για κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζητά με πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    Η υπόθεση αφορά την εξαπάτηση, σύμφωνα με μήνυσή τους, επενδυτών της "Ασπίς Κάπιταλ", οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπέστησαν συνολική ζημιά περίπου 46 εκατ. ευρώ.

    Για την υπόθεση, ο Παύλος Ψωμιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Δεκέμβριο από τον 6ο Τακτικό Ανακριτή. Ο εισαγγελέας με την πρότασή του ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, να διατάξει την παράταση της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ερευνα για διαρροή θέματος στις Πανελλαδικές

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για υπόθεση διαρροής θέματος σε Λύκειο της Αθήνας, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

    Η κα Ράικου ανέθεσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διερεύνηση καταγγελιών, σχετικά με διαρροή θεμάτων σε μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης, πριν από δύο ημέρες σε μαθητή.

    Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν υφίσταται η διαρροή θέματος καθώς και αν υφίσταται διαρροή και σε άλλα μαθήματα, με στόχο να αναζητηθεί και να αναζητηθεί το πρόσωπο που έδωσε τις λύσεις.

    Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε σε κατάθεση ο μαθητής, προς τον οποίο έγινε η διαρροή ηλεκτρονικά, ενώ η όλη έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ξεκίνησε το Συμπόσιο για το Μουσείο της Ακρόπολης

    «Το Μουσείο της Ακρόπολης δεν είναι ένας πορφυρογέννητος βλαστός. Κρίθηκε, κατακρίθηκε, επαινέθηκε, δοκιμάστηκε και επέζησε. Κυρίως όμως από τότε που άνοιξε τις πύλες του αγαπήθηκε από το κοινό και αυτό αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον», ανέφερε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, ανοίγοντας το δεύτερο μέρος του διμερούς συμποσίου για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με τίτλο «Μουσείο Ακρόπολης: Ιδεολογία, Μουσειολογία, Αρχιτεκτονική», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Είναι η πρώτη φορά, μετά από την δημιουργία του Μουσείου της Ακρόπολης, που γίνεται αποτίμηση και νηφάλιος επιστημονικός, δημόσιος διάλογος για την ίδρυση και τη λειτουργία του - δεδομένου ότι στο παρελθόν υπήρξε αντικείμενο έντονων συζητήσεων.

    Στο συμπόσιο- οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται την Κυριακή- μετέχουν αρχαιολόγοι, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, μουσειολόγοι, φιλόσοφοι, νεοελληνιστές, παιδαγωγοί, ιστορικοί της τέχνης, πολιτιστικοί μάνατζερς, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί και πολιτικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωσή του είχαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το τμήμα αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου και το διαεπιστημονικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών μουσειολογίας, σε συνεργασία με έξι φορείς πολιτισμού (μουσείο Ακρόπολης, Μπενάκη, Κυκλαδικής Τέχνης, το ίδρυμα Fulbright, η Εταιρεία Ελλήνων Μουσειολόγων και το ελληνικό τμήμα διεθνούς συμβουλίου Μουσείων).

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις"

    Το πείραμα της συγχώνευσης των νοσοκομείων "Έλενα" και "Αλεξάνδρα" δείχνει να επιτυγχάνει και η δεύτερη συγχώνευση θα ξεκινήσει άμεσα για το Νοσοκομείο του Ρίου με το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας

    Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι από 1ης Ιουνίου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς θα συνδεθούν τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

    Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Υγείας μπαίνει από σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, προμηθευτόταν καρδιολογικά στεντς με φαρμακευτική ουσία και τα πλήρωνε 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

    Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι τα ευρήματα των επιθεωρητών θα παραδοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

    Με χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΚΑ, και μετά το πόρισμα ειδικής επιτροπής, καθορίζονται νέες τιμές σε 374 νοσοκομειακά είδη περίθαλψης, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και κάτω από τις τιμές του Παρατηρητηρίου, με μειώσεις που φθάνουν μέχρι και το 50%.

    Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη σπατάλη και αρπαγή στο χώρο της υγείας, και κάλεσε την κυβέρνηση να συγκρουστεί αποφασιστικά με όλα αυτά τα συμφέροντα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Το εκκαθαριστικό στο κινητό

    Τη δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέσω κινητού τηλεφώνου, για το οικονομικό έτος 2011, προσφέρει στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με την έναρξη της υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS).

    Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS, για το 2011. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456. Το κόστος είναι 0,21 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.

    Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2011, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης, θα υπάρχουν ειδοποιήσεις και για τις ειδικές περιπτώσεις, που μπορεί να υπάρξουν, κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης. Κάθε ενημέρωση του πολίτη θα πραγματοποιείται, μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.

    Σημείωνεται ότι η πληροφορία, που αποστέλλεται, δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται, μέσω της αντίστοιχης τηλεφωνικής ή διαδικτυακής υπηρεσίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Η πρώτη ελληνίδα χριστιανή

    Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, χιλιάδες πιστοί, από περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρακολούθησαν σήμερα την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος στον Ιερό Ναό - Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, ανήμερα του εορτασμού της μνήμης της πρώτης Ελληνίδας και Ευρωπαίας γυναίκας χριστιανής, που βάφτισε το 50 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος, όταν επισκέφθηκε την περιοχή.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε με ευλαβικά λόγια σε αυτήν την ξεχωριστή στιγμή της βάφτισης της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, από τον Απόστολο Παύλο, όταν ο ίδιος, μετά το όραμα Κυρίου, αποβιβάστηκε στο αρχαίο λιμάνι της Νεάπολης και, δια μέσου της αρχαίας Εγνατίας Οδού, επισκέφθηκε τη φημισμένη πόλη των Φιλίππων.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χθες το βράδυ αναγορεύτηκε επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ Καβάλας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 May 2011 - 14:30:21 UTC