Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
  • [02] Ειρηνική κατάληψη υπ. Πολιτισμού
  • [03] Έτος Εθελοντισμού το 2011 Video
  • [04] Εμμένει στην άρνηση ο Νετανιάχου
  • [05] Έκλεψαν στοιχεία
  • [06] "Γαλανόλευκο" μουσείο ο»Ώ

  • [01] Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

    Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα ξεκινήσει άμεσα, επιπρόσθετες παρεμβάσεις ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ για το 2011, καθώς και εξασφάλιση άλλων 22 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Παράλληλα αποφάσισε περικοπές στις υψηλές συντάξεις, αυξήσεις εισφορών και αναπροσαρμογή επιδομάτων, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Στόχος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είναι το έλλειμμα να περιοριστεί στο 1% το 2015 και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% που θα βοηθήσουν στη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα δημιουργηθεί Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία και ανάμεσα στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις που ανέφερε ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΠΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, κ.ά.

    Χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών, δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, η χώρα «κατεβάζει ρολά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι.

    Προανήγγειλε αλλαγές και μειώσεις στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, λέγοντας ότι «εξετάζουμε κάποια σενάρια, κοιτάμε κάποιες αλλαγές και μειώσεις, εξαιρούνται κάποιες ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι».

    Επανέφερε το θέμα των απολύσεων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ στην υπενθύμιση, παλαιότερης δήλωσής του ότι «εάν χρειαστούν και νέα μέτρα, σημαίνει ότι έχω αποτύχει», ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ακόμη και με την αλλαγή του υπουργού Οικονομικών, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη οικονομική πολιτική.

    Ολλανδικό δημοσίευμα περί επιμήκυνσης χρέους

    Nα σημειωθεί πως σημερινό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad υποστηρίζει πως η Ευρωζώνη έχει αρχίσει την προετοιμασία για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.

    Tο δημοσίευμα σημειώνει, επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών, ότι δημόσιοι λειτουργοί από χώρες της Ευρωζώνης εργάζονται ήδη για την τεχνική ετοιμασία μίας ελαφράς μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μέσω του ανασχεδιασμού (reprofiling) του, δηλαδή μίας μικρής επιμήκυνσης των λήξεων του.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ειρηνική κατάληψη υπ. Πολιτισμού

    Ειρηνική κατάληψη πραγματοποιούν στον πραύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καλλιτέχνες από το χώρο του επιχορηγούμενου θεάτρου.

    Όπως υποστηρίζουν, το υπουργείο τους χρωστάει ένα μέρος από τις περσινές επιχορηγήσεις (2009-2010) και κανένας αρμόδιος δεν τους έχει ενημερώσει σχετικά με το τι θα γίνει με τις φετινές. Από την πλευρά του υπουργείου, η γενική γραμματέας κ.Μενδώνη δέχθηκε να συναντήσει κάποιους από τους εκπροσώπους του επιχορηγούμενου θεάτρου αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν γιατί θέλουν να συναντήσουν μόνο τον υπουργό.

    Οι αποφάσεις παίρνονται από τον υπουργό και όχι από τη γενική γραμματέα του", λένε οι καλλιτέχνες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έτος Εθελοντισμού το 2011 Video

    Στον εθελοντισμό είναι αφιερωμένο το 2011 από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιβραβεύεται το έργο των εθελοντών, εξετάζονται τα συναφή προβλήματα και παροτρύνονται περισσότερα άτομα να ενταχθούν σε αυτή την οικογένεια.

    Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ομάδες εθελοντών θα περιοδεύουν στην Ε.Ε. για να προβάλλουν το έργο τους. Έχουν παράλληλα προγραμματιστεί δράσεις σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

    Σήμερα, περίπου το 20% των Ευρωπαίων αφιερώνει μέρος του χρόνου του στον εθελοντισμό που μπορεί να λάβει διάφορες μορφές.

    Στην Ελλάδα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υποστηρίζεται από 300 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Κύριο έργο της η παρακολούθηση πουλιών και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

    Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία φυλάσσει προστατευόμενες περιοχές, καταμετρά πληθυσμούς πουλιών και εργάζεται με τη βοήθεια των εθελοντών της για την αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαχείριση και αποκατάσταση βιοτόπων. Παράλληλα, υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο «Α.Τρίτσης», στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα και στον Υγρότοπο Άγρα. Υποστηρίζει ακόμα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολείων σε προστατευόμενες περιοχές. Ο Αντώνης Βικελής είναι εθελοντής στην ορνιθολογική εταιρεία εδώ και ένα χρόνο και λαμβάνει μέρος σε πολλές από τις δράσεις της οργάνωσης.

    Στην Πολωνία, η ομοσπονδία Παγοδρομιών υποστηρίζεται από 60 εθελοντές κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παγοδρομίας Ταχύτητας μικρών αποστάσεων. Οι εθελοντές βοηθούν σε διάφορους τομείς όπως είναι η ενημέρωση του κοινού και η υπηρεσία Τύπου.

    Στο Βέλγιο, με τη βοήθεια των εθελοντών γίνεται πραγματικότητα ο γύρος ποδηλάτου για προσκόπους από όλη τη χώρα. Στις Βρυξέλλες συγκεντρώνονται για 2 ημέρες κάθε χρόνο περίπου 10.000 νέοι.

    Στον ιστότοπο Europa, όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές μπορούν να βρουν πληροφορίες για τον εθελοντισμό ή να αναλάβουν μια εθελοντική δράση για συγκεκριμένο χρόνο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εμμένει στην άρνηση ο Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ δεν θα επιστρέψει ποτέ στα "ευάλωτα" σύνορα του 1967, σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον κατά το ετήσιο συνέδριο του μεγαλύτερου φιλο-ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC).

    "Θέλω να σας διαβεβαιώσω για ένα πράγμα, η ειρήνη πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια στο Ισραήλ κι επομένως το Ισραήλ δεν μπορεί να επιστρέψει στα ευάλωτα σύνορα του 1967," είπε ο Νετανιάχου.

    Το ετήσιο φόρουμ του AIPAC είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός στο οποίο μετέχουν ηγετικά στελέχη των δύο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων, αλλά και ισραηλινοί αξιωματούχοι.

    Η Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων είναι η μεγαλύτερη ομάδα άσκησης φιλο-ισραηλινής επιρροής στις ΗΠΑ, με 100.000 μέλη.

    "Τα σύνορα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης πρέπει να χαραχθούν στις γραμμές του 1967 με ανταλλαγές (εδαφών) επί των οποίων θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, ώστε να υπάρξουν ασφαλή και αναγνωρισμένα σύνορα για τα δύο κράτη", είχε δηλώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

    Σε ένα άνευ προηγουμένου στιγμιότυπο την Παρασκευή, ο Νετανιάχου δεν δίστασε να διαφωνήσει ανοικτά με τον Ομπάμα ενώπιον των κατάπληκτων δημοσιογράφων στο Οβάλ Γραφείο.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός απέκλεισε την πιθανότητα αναδίπλωσης στις γραμμές του 1967.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έκλεψαν στοιχεία

    Χάκερ παραβίασαν διαδικτυακούς τόπους της Sony σε τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, όπου έκλεψαν στοιχεία περίπου 8.500 λογαριασμών Ελλήνων χρηστών, αν και, κατά την εταιρεία, δεν κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών.

    Η Sony, σύμφωνα με το Ρόιτερ και το Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε γνωστό ότι ανακάλυψε την κυβερνο-επίθεση την Κυριακή. Αφορούσε στην υπηρεσία Greek Sony Music Entertainment. H εταιρεία, μόλις αντιλήφθηκε την παραβίαση, σταμάτησε τη λειτουργία της online υπηρεσίας, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας.

    Η ιαπωνική εταιρεία, που έχει μπει στο στόχαστρο των χάκερ εδώ και κάποιο διάστημα (με αποκορύφωμα την μαζική κυβερνο-επίθεση στο δίκτυο του Playstation και στην υπηρεσία Qriocity, με την οποία οι χάκερ παραβίασαν πάνω από 100 εκατ. λογαριασμούς), ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση και στην Ταϊλάνδη.

    Στον οικονομικό τομέα, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει για το τελευταίο οικονομικό έτος (με λήξη 31 Μαρτίου 2011) μεγάλες ζημιές, ύψους περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς, εκτός από τους χάκερ, η Sony, όπως και άλλες ιαπωνικές εταιρείες, έχει να αντιμετωπίσει επίσης προβλήματα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Γαλανόλευκο" μουσείο

    Mε φόντο τον Αιγυπτιακό Φάρο, σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων μια παρέα φίλων από τα Χανιά ίδρυσε το 2004 τον σύλλογο φιλάθλων εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, με την επωνυμία «Γαλανόλευκος Φάρος».

    Εκείνη η χρονιά αποδείχθηκε "χρυσή" για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η εθνική ομάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Στο έπος της Πορτογαλίας η παρέα του Ρεχάγκελ είχε στο πλευρό της και τον «Γαλανόλευκο Φάρο» με το χαρακτηριστικό πανό του, να δεσπόζει στα γήπεδα. Από τότε πέρασαν 7 χρόνια και η παρέα μεγάλωσε... Ο φάρος ταξίδευε παντού και από τον Οκτώβριο του 2008 έγινε πανελλήνιος με περισσότερα από 4000 μέλη.

    Η Τετάρτη 25η Μαΐου είναι για τα παιδιά του κλαμπ μια ξεχωριστή ημέρα καθώς στις 7 το απόγευμα γίνονται τα εγκαίνια του μουσείου εθνικής Ελλάδος, που βρίσκεται στην οδό Χρυσάνθου Επισκόπου 52, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

    Το ΑΠΕ - ΜΠΕ « πέρασε» την πόρτα του ιδιαίτερου αυτού χώρου, και με ξεναγό τον πρόεδρο του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκο Φλέγγα, ταξίδεψε στην σύγχρονη πορεία της εθνικής μας. Μέσα στο χώρο υπάρχουν 50 γνήσιες φανέλες με όλους τους αριθμούς των ποδοσφαιριστών. Από το 1980, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με την Μάλτα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η φανέλα του 1980 ανήκει στον Χανιώτη Γιάννη Δαμανάκη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 May 2011 - 12:30:18 UTC