Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η συναίνεση είναι εφικτή στην πράξη"
  • [02] "Δεν συναινώ στα αδιέξοδα"
  • [03] Περισσότερες αποκρατικοποιήσεις ζητά ο Γιούνκερ
  • [04] Ματαιώθηκαν τουρκικές ασκήσεις
  • [05] Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ ζήτησε η τρόικα
  • [06] Στο "κόκκινο" η τριτοβάθμια εκπαίδευση ο»Ώ

  • [01] "Η συναίνεση είναι εφικτή στην πράξη"

    "Η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει. Όσο είμαι εγώ εδώ τίποτε άλλο δεν με απασχολεί", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ιστορία των αλλαγών δεν τελείωσε, αλλά είναι σε εξέλιξη, και πρόσθεσε ότι αν η χώρα λυγίσει τώρα, όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες.

    "Ή θα δώσουμε την μάχη μέχρι του τέλους ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση ή θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μπει η Ελλάδα στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της ΕΕ", είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε συναίνεση και συνευθύνη για τον "κάβο των επόμενων εβδομάδων", λέγοντας ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να παλεύει με τα "θηρία" και στο εσωτερικό να πλαγιοκοπείται συνεχώς, για μικροκομματικούς λόγους από κόμματα που θέλουν να λέγονται υπεύθυνα.

    "Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση, αρκεί να ανεβάζει την αξιοπιστία μας και να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε βάλει και έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας", είπε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος και στις συναντήσεις που είχε σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    "Η συναίνεση δεν είναι μόνο εθνική ανάγκη, αλλά είναι και εφικτή στην πράξη" είπε ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας και μια σειρά ζητημάτων στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Αντ. Σαμαράς: "Δεν συμφωνώ με τη συνταγή του Μνημονίου"

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε την άρνησή του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση.

    "Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

    "Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο.Τέτοια συναίνεση δεν δίνω" σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

    Δείτε σε Video τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Συνευθύνη ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης

    Τη συνευθύνη των πολιτικών κομμάτων και εμμέσως πλην σαφώς την συμμετοχή στην κυβέρνηση και στις κυβερνητικές ευθύνες, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Όπως δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μάξιμου, που διήρκεσε περίπου 75 λεπτά, ο κ. Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρόταση του.

    Δείτε σε Video τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ.

    Αλ. Τσίπρας: Δεν συζητώ τη λεηλασία της κοινωνίας

    "Δεν ήρθα να συζητήσω με τον Γιώργο Παπανδρέου την λεηλασία της κοινωνίας, αλλά ήρθα να πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό έγκλημα κατά του λαού", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Δείτε σε Video τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα.

    Αλλαγή φορολογικής πολιτικής προτείνει η Ντ. Μπακογιάννη

    Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και τη διαπραγμάτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων με την τρόικα για την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, πρότεινε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Δείτε σε Video τις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη.

    Φ. Κουβέλης: "Αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής"

    Την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε να διαμορφωθεί ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ και με την έκδοση επενδυτικού ομολόγου.

    "Όλα τα άλλα η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι δεν αποτελούν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα", δήλωσε ο κ. Κουβέλης και ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

    Δείτε σε Video τις δηλώσεις του Φ. Κουβέλη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Δεν συναινώ στα αδιέξοδα"

    "Όταν προσφέραμε στην κυβέρνηση συναίνεση μας απαντούσαν με πολεμική. Όταν τους προτείναμε μέτρα για να αποφύγουν τα χειρότερα μας απαντούσαν με ειρωνείες. Σήμερα που βλέπουν ότι ο δρόμος τους οδηγεί σε αδιέξοδο μου ζητούν να συναινέσω. Σε τί;" διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Κάνοντας λόγο για "Βατερλώ του Μνημονίου", ο κ. Σαμαράς έδωσε το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά τα στοιχεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα προσυπογράψει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ενώ θα επιμείνει στη στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

    Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη στρατηγική αυτή με αναπτυξιακό και όχι με ταμειακό μόνο αποτέλεσμα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί πώληση ενός μετοχικού πακέτου της ΔΕΗ σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο, χωρίς να έχει προηγηθεί το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου. Παράλληλα κατέστησε σαφές πως θα χτυπήσει τα αφύσικα προνόμια που καταχράστηκαν διάφορες συντεχνίες του δημοσίου.

    Υπερασπιζόμενος την πολιτική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει, ο κ. Σαμαράς είπε πως αν σήμερα συναινούσε στο λάθος θα ανέτρεπε όσα έκανε ως τώρα και θα γινόταν συνυπεύθυνος σε ένα σφάλμα το οποίο εγκαίρως είχε απορρίψει. "Θα ωθήσουμε στην απελπισία την κοινωνία, που σε μας ελπίζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος", τόνισε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας τα χθεσινά αναθεωρημένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τα οποία δείχνουν, όπως είπε, το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθείται.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 9,1% το πρώτο τετράμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5% κάνοντας λόγο για "Βατερλώ" και στο θέμα των δαπανών, οι οποίες το πρώτο τετράμηνο φέτος είναι αυξημένες κατά 3,6% (ή κατά 730 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων (περίπου 500 εκατ. ευρώ) και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

    "Το πρώτο τρίμηνο το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 7,5% και το πρώτο τετράμηνο αυξήθηκε κατά 13,7%, έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%", τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως το χρέος ξεφεύγει πέραν πάσης προσδοκίας καθώς στο αρχικό Μνημόνιο προβλεπόταν ότι από 127% του ΑΕΠ, θα έφτανε το 2013 στο 146% του ΑΕΠ ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του 2011 κι έχει φτάσει στα 152% του ΑΕΠ!

    Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για φοροεπιδρομή που πάγωσε τους πάντες ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτή την καταστροφή. "Συμφωνούμε με τους στόχους: Να μειωθεί και να εκμηδενιστεί το έλλειμμα. Να ελεγχθεί και να αποκλιμακωθεί το χρέος. Όμως, δεν συμφωνούμε με τη συνταγή που επέλεξαν να το κάνουν αυτό. Και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο", δήλωσε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ είχε εκ των προτέρων διαφωνήσει με τη συνταγή αυτή.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, τέλος, τους βασικούς άξονες της πολιτικής που παρουσίασε στο Ζάππειο και η οποία αν υλοποιηθεί το σύνολό της, όπως είπε, θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Περισσότερες αποκρατικοποιήσεις ζητά ο Γιούνκερ

    Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ακόμα πιο φιλόδοξο το πρόγραμμά της για τις αποκρατικοποιήσεις, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ζώνης του ευρώ, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στα μέτρα ιδιωτικοποίησης που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την Ελλάδα.

    "Η Ελλάδα πρέπει να πάρει και νέες δεσμεύσεις, η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει περαιτέρω το πρόγραμμά της για τις αποκρατικοποιήσεις, και να εξαγγείλει και άλλες δομικές μεταρρυθμίσεις" δήλωσε ο κ. Γιούνκερ μιλώντας στον Τύπο, με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Χάγη με τον ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε και τον βέλγο ομόλογό του, Ιβ Λετέρμ.

    "Εχουμε θέσει έναν ορισμένο αριθμό απαραίτητων προϋποθέσεων εκ των οποίων ορισμένες, σε ένα βαθμό, εκπληρώθηκαν χθες από την ελληνική κυβέρνηση" πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ

    Ο ίδιος, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δήλωσε παράλληλα ότι είναι "κατηγορηματικά αντίθετος στην πλήρη αναδιάρθρωση" του ελληνικού χρέους, αλλά τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας ενδεχόμενης "ήπιας αναδιάρθρωσης", σπεύδοντας να προσθέσει ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της τρόικας που τον τρέχοντα μήνα εξετάζει λεπτομερώς τον απολογισμό της Ελλάδας πριν αποφασίσει για "τα προσεχή στάδια"'.

    "Εάν οι εκτιμήσεις της τρόικας είναι καλές, τότε μπορούμε να περάσουμε στα προσεχή στάδια , αλλά είναι πολύ νωρίς τώρα για να αναφερθώ στο ποιά θα είναι αυτά τα προσεχή στάδια" διαβεβαίωσε ο κ. Γιούνκερ και καταλήγοντας ανέφερε: "Εάν όλες οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν , τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ήπια αναδιάρθρωση".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ματαιώθηκαν τουρκικές ασκήσεις

    Ματαιώθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος 2011» και «Έφες 2011» που κάθε χρόνο διεξάγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

    Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με τους λόγους της ματαίωσης των ασκήσεων που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 25-27 Μαΐου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ ζήτησε η τρόικα

    Μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας, αύριο, Τετάρτη, στις 17:00, θα υπάρξει συνάντηση με τους κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Ν. Μηταράκη, Γ. Μουρμούρα και Χρ. Λαζαρίδη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Στο "κόκκινο" η τριτοβάθμια εκπαίδευση

    H πρώτη και κρίσιμη φάση των πανελληνίων εξετάσεων ουσιαστικά ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, οι φετινές εξετάσεις, χαρακτηρίστηκαν από τις "εκπλήξεις" της τελευταίας στιγμής, όπως ήταν ο περιορισμός των μετεγγραφών ειδικών κατηγοριών, η απόκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων παρακάμπτοντας τη διαδικασία των πανελληνίων, η απόφαση να μη δεχθούν εισακτέους 24 τμήματα Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και το Τμήμα Κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κλπ.

    Αυτές καθαυτές οι πανελλήνιες, διακρίνονται φέτος, από τη δυσκολία των θεμάτων, που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή. Οι διορθωτές, έως στιγμής, θεωρούν ότι παρατηρείται μεγάλη αποτυχία σε βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά, ενώ εκτιμούν ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί υποψήφιοι σε πολλά μαθήματα θα οδηγήσουν τις βάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, εξορθολογίζοντας έτσι το σύστημα.

    Αναμένεται πλέον η ολοκλήρωση και των υπολοίπων φάσεων των πανελληνίων εξετάσεων έως ότου ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, έως το τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

    Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πλέον στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

    Αν και πολλές φορές έχει ακουστεί ότι τα ανώτατα ιδρύματα βρίσκονται στο κόκκινο, ακόμη και τις περιόδους των παχέων αγελάδων, αυτή τη φορά φαίνεται πως η κατάσταση έχει φτάσει πραγματικά στο μη περαιτέρω.

    Τμήματα ή σχολές, όπως π.χ. η αρχιτεκτονική, αναστέλλουν τη λειτουργία τους, ενώ άλλα προβλέπεται ότι θα αναστείλουν εκ των πραγμάτων τη λειτουργία τους.

    «Μας δηλώνουν από επίσημα χείλη ότι δεν υπάρχει σάλιο. Όμως, για να υπάρξει σάλιο, πρέπει να υπάρχουν και σιελογόνοι αδένες, που είναι τα Πανεπιστήμια», επισημαίνει ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε έκτακτη συνεδρίαση των πρυτάνεων την περασμένη Δευτέρα, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν τα προβλήματα, και -όπως είπε ο ίδιος- να δημοσιοποιηθεί εγκαίρως το πρόβλημα.

    Η προειδοποίηση, που υποκρύπτεται, είναι ότι τα ιδρύματα κινδυνεύουν να βάλουν ομαδικά λουκέτο, εξ ανάγκης, αφού υπάρχουν πανεπιστήμια, τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ωστόσο, οι περισσότεροι πρυτάνεις δηλώνουν απερίφραστα ότι θα κάνουν κάθε προσπάθεια να μείνουν ανοιχτά τα πανεπιστήμια, καθώς θεωρούν ότι με κλειστά ιδρύματα δεν προχωρεί ούτε η διεκδίκηση των αιτημάτων.

    Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουν περιέλθει οι σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άρχισε να διαφαίνεται από την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με στοιχεία των πανεπιστημιακών, από το 2009 έως σήμερα οι χρηματοδοτήσεις έχουν πέσει κατά 50%. Συγχρόνως, έχουν σταματήσει οι διορισμοί, ενώ κύμα συνταξιοδοτήσεων σαρώνει, χωρίς να εφαρμόζεται ούτε η αναλογία πέντε προς ένας.

    Υπάρχει πανεπιστήμιο της Αθήνας που αποφάσισε να μην αποκαθιστά ούτε καν τις καθημερινές ζημιές στο κτίριο. Αν δηλαδή σπάσει ένα τζάμι, δεν αντικαθίσταται. Αυτό δείχνει και το μέτρο του προβλήματος.

    Ωστόσο, υπάρχει και το πρόβλημα που συνίσταται στο ότι τα ιδρύματα θα πρέπει, πριν κάνουν οτιδήποτε, να ξεπληρώνουν τα χρέη προηγουμένων ετών από τις «κουτσουρεμένες» επιχορηγήσεις, που λαμβάνουν.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 May 2011 - 20:30:22 UTC