Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ζητάμε δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις"
  • [02] Στο ''μικροσκόπιο'' της τρόικας
  • [03] Αντιδρούν οι χώρες της BRIC σε ευρωπαίο υποψήφιο του ΔΝΤ
  • [04] Παραλύει η εναέρια κυκλοφορία λόγω τέφρας από Ισλανδία
  • [05] Επιστρέφουν σπίτι τους ο»Ώ

  • [01] "Ζητάμε δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις"

    "Έχω βγάλει το συμπέρασμα από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος".

    Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για τις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

    Συγκαταβατικός από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

    Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι "τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε".

    "Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο ''μικροσκόπιο'' της τρόικας

    Αρχίζουν εκ νέου σήμερα οι διαπραγματεύσεις των επικεφαλής της τρόικας με την κυβέρνηση, με αντικείμενο την οριστικοποίηση των παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2012- 2015, ύψους 22 δισ. ευρώ, των πρόσθετων μέτρων για το τρέχον έτος, ύψους 6,4 δισ. ευρώ και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συναντάται από το πρωί στο υπουργείο με εκπροσώπους της τρόικα, αναχωρεί το μεσημέρι αυθημερόν για το Παρίσι, για να παραστεί στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ και θα συνεχίσει από αύριο τον κύκλο των επαφών με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μόρς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

    Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, «η αξιολόγηση για τη δόση του Ιουνίου, δεν είναι τυπική, αλλά είναι πιο πολύπλοκη. Συνδέεται και με όποιες αποφάσεις ληφθούν, για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα, το 2012 και τα επόμενα χρόνια, θα έχει πρόσβαση στις αγορές. Και το ΔΝΤ έχει καταστήσει απολύτως σαφές, ότι δεν μπορεί να εκταμιεύσει τη δόση, εάν δεν έχει κάποια εγγύηση ότι, το 2012, εάν χρειαστεί, η Ελλάδα θα έχει στήριξη από τους Ευρωπαίους συμμάχους της».

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας έχει σήμερα στα γραφεία της ΝΔ και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος για να συζητήσουν τα μέτρα που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς για την ανάκαμψη της οικονομίας.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας καθώς ζήτησαν να υπάρξει συζήτηση για την κοστολόγηση του πακέτου των προτάσεων που διατυπώθηκαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αντιδρούν οι χώρες της BRIC σε ευρωπαίο υποψήφιο του ΔΝΤ

    Οι αρμόδιοι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για πέντε αναδυόμενες οικονομίες στον κόσμο ανακοίνωσαν ότι ήρθε ο καιρός να καταργηθεί η από ετών συνήθεια με βάση την οποία ο γενικός επικεφαλής του ΔΝΤ θα πρέπει να προέρχεται από την Ευρώπη.

    Σε κοινή τους ανακοίνωση οι αρμόδιοι επικεφαλής του ΔΝΤ για την Κϊνα, την Βραζιλία, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και την Ρωσία, κατέκριναν ευρωπαίους αξιωματούχους που εμμένουν στη θέση πως ο διάδοχος του Ντομινίκ Στρος-Καν θα πρέπει να είναι Ευρωπαίος.

    Οι ονομαζόμενες χώρες της BRIC ζήτησαν με αυτήν την κοινή τους ανακοίνωση "να εγκαταληφθεί η απαρχαιωμένη άγραφη συνήθεια με βάση την οποία αξιώνεται να προέρχεται απαραιτήτως από την Ευρώπη ο γενικός επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".

    Την ίδια στιγμή από το Παρίσι έγινε γνωστό από καλά ενημερωμένες πηγές ότι η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ σχεδιάζει να ανακοινώσει σήμερα την υτποψηφιότητά της ως γενικού επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά και από και την δηλωθείσα ευρωπαϊκή συναίνεση να υποστηριχθεί για τη θέση αυτή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Παραλύει η εναέρια κυκλοφορία λόγω τέφρας από Ισλανδία

    Η γερμανική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια του Βερολίνου θα κλείσουν στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), εξαιτίας του νέφους τέφρας από το ηφαίστειο Γκρίμσβετν της Ισλανδίας.

    Επίσης καμία προσγείωση ή απογείωση δεν πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο του Αμβούργου από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας).

    Το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο της Βρέμης, το οποίοι έκλεισε στις 05:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας).

    Συνολικά η Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει περίπου 150 πτήσεις σήμερα εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας.

    Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας, όπως του Μονάχου και της Φρανκφούρτης δεν θα επηρεαστούν.

    Στο μεταξύ, αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία στην Βρετανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων της Σκωτίας χθες Τρίτη, που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις.

    Άνοιξε ο εναέριος χώρος της Δανίας, μικρό τμήμα του οποίου είχε κλείσει χθες Τρίτη. H Naviair πάντως διατήρησε και σήμερα την απαγόρευση πτήσεων, μέχρι τα 6.000 μέτρα, στον εναέριο χώρο της Γροινλανδίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Επιστρέφουν σπίτι τους

    «Η επιστροφή των δύο Κούρων στην Κόρινθο είναι θέμα αρχής», δήλωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη, λίγο πριν τη θετική, ομόφωνη, γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το θέμα. «Τα αγάλματα σώθηκαν. Το μέρος που βρέθηκαν έχει ταυτιστεί. Είναι προφανές ότι ανήκουν στον χώρο που τα δημιούργησε», συνέχισε η κ. Μενδώνη, αναφερόμενη στους δίδυμους Κούρους, τα αριστουργήματα της αρχαϊκής εποχής, που εντοπίστηκαν τον περασμένο Μάιο στα χέρια αρχαιοκαπήλων.

    Ένα χρόνο μετά, τα δύο αγάλματα που κείτονται ασφαλή στα εργαστήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα πάρουν τον δρόμο προς το σπίτι τους, την Κόρινθο. Πρόκειται για δύο σχεδόν πανομοιότυπους κούρους, ύψους 1,82μ και 1,80 μ., από χοντρόκοκκο νησιώτικο μάρμαρο, όμοιοι ακόμα και στην καταστροφή τους, καθώς και οι δύο έχουν χάσει το δεξί πόδι.

    Μια απώλεια όμως που είναι αναστρέψιμη, αφού κατά τη σωστική ανασκαφή που διενεργήθηκε λίγο μετά την ανεύρεσή τους στη θέση «Κλένια» Κορινθίας εντοπίστηκαν, εκτός από νεκροταφείο των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, τα δύο σκέλη που έλειπαν. Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ΔΜΕΕΠ), η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έχει ζητήσει την αποκατάσταση και συντήρηση, καθώς και την έκθεση των δύο κούρων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κορίνθου, όχι μόνο ως μεμονωμένα έργα τέχνης, αλλά και σε συνάφεια με τα ανασκαφικά συνευρήματά τους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 May 2011 - 8:30:17 UTC