Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναγκαία η ευρεία πολιτική συναίνεση"
  • [02] Εκδηλώσεις στην Επίδαυρο
  • [03] Υποψήφια η Κρ. Λαγκάρντ Video
  • [04] "Δεν σχεδιάζουμε δημοψήφισμα"
  • [05] "Το ευρώ σε κίνδυνο"
  • [06] Μάχη για το εισιτήριο
  • [07] Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών ο»Ώ

  • [01] "Αναγκαία η ευρεία πολιτική συναίνεση"

    Μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος δρόμος είναι να της δοθεί βοήθεια, η ίδια θα πρέπει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων, με συγκεκριμένα βήματα, και προς τούτο είναι απαραίτητη μια ευρεία πολιτική συναίνεση, τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, σε σημερινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα "Ντι Πρέσε". Όπως αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ένα "κούρεμα", δηλαδή μια αναδιάρθρωση του χρέους, εμφανίζεται πάντα ως απλή, όμως δεν είναι, ούτε είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή.

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της με συγκεκριμένα βήματα, θα πρέπει να τηρήσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2011 και να εφαρμόσει επειγόντως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ. Για όλα αυτά είναι απαραίτητη μια ευρεία πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων στην Ελλάδα, όπως υπάρχει ήδη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία» σημειώνει ο Όλι Ρεν και σημειώνει πως ο ίδιος αναμένει η ελληνική Βουλή να κάνει σύντομα αυτό το βήμα.

    Στο μεταξύ, άρχισαν εκ νέου σήμερα οι διαπραγματεύσεις των επικεφαλής της τρόικας με την κυβέρνηση, με αντικείμενο την οριστικοποίηση των παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2012- 2015, ύψους 22 δισ. ευρώ, των πρόσθετων μέτρων για το τρέχον έτος, ύψους 6,4 δισ. ευρώ και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εκδηλώσεις στην Επίδαυρο

    Κανονικά, όπως έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ στο μικρό θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

    Στο διάστημα 1 έως 23 Ιουλίου θα γίνουν οι συναυλίες των Νίκο Πορτοκάλογλου, Μόνικα και Δήμητρα Γαλάνη, καθώς και η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "Ο Γνωστός μας Άγνωστος κύριος Γκάτσος".

    Όσο για τις εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που ξεκινούν την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 6 Αυγούστου, αυτό που απομένει είναι η κατάθεση των αιτημάτων για τα σκηνικά και η ακόλουθη έγκρισή τους από το ΚΑΣ.

    Πρόκειται για παραστάσεις όπως η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Π. Φιλιππίδη, η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, η παράσταση "Μικρά Διονύσια" από το ΚΘΒΕ , η παράσταση "Σκηνοβάτες" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή κ.ά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Υποψήφια η Κρ. Λαγκάρντ Video

    Η Γαλλίδα υπουργός Oικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), από την οποία παραιτήθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την απαγγελία σε βάρος του κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη.

    « Το ότι είμαι Ευρωπαία δεν αποτελεί πλεονέκτημα αλλά ούτε και μειονέκτημα, όπως και το ότι είμαι Γαλλίδα», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, η οποία σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την υποψήφιοτητά της για την ηγεσία του ΔΝΤ. Εξάλλου, ανέφερε ότι δεν θα εγκαταλείψει το υπουργείο της καθβολη τη διάρκεια της εκστρατείας που είναι υποχρεωμένη να κάνει, για να πείσει για την εκλογή της.

    Πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιταλία έχουν ήδη υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ οι αναδυόμενες οικονομίες των χωρών της ομάδας BRICS (Βρετανία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) κατήγγειλαν χθες επισήμως την πρόθεση της Ευρώπης να διατηρήσει τη θέση.

    Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν αφήνει να εννοηθεί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Les Echos ότι στην "παρούσα συγκυρία" η Κριστίν Λαγκάρντ είναι η καταλληλότερη υποψήφια για να αναλάβει τη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ.

    Απαντώντας στην ερώτηση εάν τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ, ο ευρωπαίος επίτροπος απαντά ότι "τα πρόσφατα γεγονότα στην Ευρώπη απαιτούν την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης αυτού του θεσμού από ένα πρόσωπο που θα κατανοήσει τα διακυβεύματα της κρίσης του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού χρέους σε όλη του την περιπλοκότητα.

    "Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι αναμφίβολα μία προσωπικότητα ειδικού βάρους στη διεθνή σκηνή και η φήμη της έχει περισσότερο ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες από την ικανότητά της στη διαχείριση της κρίσης στην Ευρώπη και της γαλλικής προεδρίας της Ομάδας των 20", λέει.

    "Δεδομένης της σημερινής συγκυρίας, η Ευρώπη δικαιούται να παρουσιάσει έναν ή μία υποψήφιο", είπε.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Δεν σχεδιάζουμε δημοψήφισμα"

    "Δεν υπάρχει απόφαση, ούτε σκέψη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για συγκεκριμένο θέμα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Ο πρωθυπουργός έχει πεί ότι όπου χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και συμφωνίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος, σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι ούτε τα νέα μέτρα, ούτε το περσινό Μνημόνιο είναι θέματα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Όσον αφορά την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου για δημοψήφισμα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "είναι ενδιαφέρουσα, αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Δεν ήταν απορριπτική η απάντηση του πρωθυπουργού, αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι αυτοτελής".

    Ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στα όσα λέγοντα περί πρόωρων εκλογών, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τα όσα λέγονται ως "παιχνίδια και παιχνιδάκια που ακούμε, από εγχώριους και ξένους παρατηρητές".

    Χθες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Δ. Δασκαλόπουλος, είχε προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα, αν η Ελλάδα προχωρά στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή αποχωρεί και πορεύεται μόνη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Το ευρώ σε κίνδυνο"

    Τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ κρούει με δήλωσή της η Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, από τις Βρυξέλλες.

    Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Μ. Δαμανάκη είναι το ακόλουθο:

    «Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Μάχη για το εισιτήριο

    Τελευταίες μάχες με έπαθλο το τσάμπιονς λιγκ... Με δύο ακόμη αγώνες, στο πλαίσιο της 6ης ημέρας, ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι οφ για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να προκύψει η ομάδα, που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ, μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που θα αγωνισθεί απευθείας στους ομίλους. Το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

    Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δεν έχει περιθώρια γι' άλλες απώλειες και θέλει μόνο τη νίκη για να «σφραγίσει» την κατάκτηση της θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ, που ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» και έχασε πολύτιμο έδαφος, θέλει κι αυτή τους τρεις βαθμούς της νίκης.

    Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα και θέλει μόνο τη νίκη, ελπίζοντας σε ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό στάδιο για να πάρει αυτός τη θέση στο τρένο, που οδηγεί στο τσάμπιονς λιγκ.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα έχει ως εξής:

    20:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (κεκλεισμένων των θυρών)

    20:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου

    Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες) Παναθηναϊκός 10

    ΠΑΟΚ 9

    ΑΕΚ 8

    Ολυμπιακός Βόλου 6

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών

    Το 2010 εξαφανίστηκαν παγκοσμίως 8 εκατομμύρια παιδιά. Στην Ελλάδα εξαφανίστηκαν 130 παιδιά από τα οποία βρέθηκαν τα 95.

    Με κεντρικό σύνθημα «Βοηθήστε τα παιδιά να επιστρέψουν σπίτι τους» και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, οκτώ χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον εντοπισμό των παιδιών.

    Το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τα παιδιά που εξαφανίζονται στην Ελλάδα είναι ηλικίας 13-18 ετών και κυρίως ελληνικής καταγωγής. Σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, λειτουργεί η ενιαία ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 May 2011 - 14:30:26 UTC