Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και σήμερα στις πλατείες
  • [02] Επιδεινώθηκε η υγεία του Ντενκτάς
  • [03] "Ανάγκη εθνικής συνεννόησης"
  • [04] Στον ανακριτή ο Μλάντιτς

  • [01] Και σήμερα στις πλατείες

    Νέα συγκέντρωση οργανώνουν σήμερα το απόγευμα (18.00) στην πλατεία Συντάγματος, ο λαός των "αγανακτισμένων". Την Κυριακή οργανώνονται συγκεντρώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Εξάλλου, για δύο ημέρες το κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Παρέες νέων, οικογένειες, ηλικιωμένοι, σχολικές τάξεις με δασκάλους, ποδηλάτες, έδωσαν το "παρών" στη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας των απλών πολιτών, για την οικονομική πολιτική, αυτών που δεν θέλουν να μπουν κάτω από σημαία κόμματος, ή συνδικάτων.

    Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε, χθες, το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ. Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα "σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς".

    Στη Θεσσαλονίκη, ειρηνικά συνέχισαν, την Πέμπτη και για δεύτερη μέρα, την κινητοποίηση τους οι "Αγανακτισμένοι" στον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές είχαν αναρτήσει ένα πανό κοντά στην είσοδο του Λευκού Πύργου, που γράφει "πωλείται", εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις αποκρατικοποιήσεις.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Επιδεινώθηκε η υγεία του Ντενκτάς

    Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, μετά την πνευμονική λοίμωξη που ακολούθησε το εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ντενκτάς βρίσκεται σε αναπνευστήρα, ενώ με ιδιωτικό αεροσκάφος έφθασε στα κατεχόμενα ομάδα ειδικών ιατρών από τη στρατιωτική ιατρική Ακαδημία Γκιουλχανέ της Τουρκίας. Στα κατεχόμενα βρίσκεται και ο διεθνούς φήμης καρδιολόγος Αλί Οτο, ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Καρδιολόγων.

    Oι γιατροί δεν θεωρούν επιβεβλημένη τη μεταφορά του ασθενούς στην Τουρκία, ενώ η εφημερίδα ''Αφρίκα'' γράφει ότι η μη μεταφορά του στην Τουρκία οφείλεται στο γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει το ταξίδι αυτό. Ο γιος του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ, δήλωσε ότι η επιστήμη έκανε ό,τι μπορούσε.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] "Ανάγκη εθνικής συνεννόησης"

    Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ανοίγοντας τη συζήτηση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που συγκάλεσε στο προεδρικό μέγαρο και ξεκίνησε πριν από λίγο.

    Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα, τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

    Πρώτη έφτασε στο προεδρικό μέγαρο η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλη και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα.

    Λίγα λεπτά αργότερα, κάθισε δίπλα της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Παππάς.

    Τρίτος έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τους κκ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη.

    Ακολούθησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης Γ. Γεωργίου και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.

    Στις 12.30 έφθασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή καθώς και το στενό του συνεργάτη Νίκο Ζιώγα.

    Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Στον ανακριτή ο Μλάντιτς

    Στον ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου της Σερβίας θα οδηγηθεί, εκ νέου σήμερα, ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς, τον οποίο και επισκέφθηκε η σύζυγός του, Μπόσιλκα.

    Όπως δήλωσε ο συνήγορος του πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλος Σάλιτς, η απολογία του Μλάντις διακόπηκε χθες λόγω "ψυχοσωματικών προβλημάτων".

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σάλιτς, "ο Μλάντις δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τον ανακριτή και μιλούσε ασυνάρτητα".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου, Μπρούνο Βέκαριτς, αμφισβητεί, ωστόσο ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς είναι τέτοια που να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ανακριτικής διαδικασίας.

    Ο κ. Βέκαριτς ανέφερε ότι χθες το βράδυ διακόπηκε η ανάκριση, διότι ο Μλάντιτς έπρεπε να πάρει κάποια φάρμακα, ενώ χαρακτήρισε τακτική των δικηγόρων του τους ισχυρισμούς για προβλήματα υγείας.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ειδικού δικαστηρίου ανέφερε ότι, χθες, ο Μλάντιτς δήλωσε στην ανάκριση ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Χάγης, ενώ αποκάλεσε τους Σέρβους εισαγγελείς "ανθρώπους της CIA".

    Ο Μπρούνο Βέκαριτς εκτιμά ότι η διαδικασία έκδοσής του στη Χάγη δεν θα διαρκέσει πάνω από επτά ημέρες.

    Σημειώνεται πως ο Ράτκο Μλάντιτς οδηγήθηκε χθες ενώπιον της σερβικής δικαιοσύνης με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου.

    Το ειδικό ποινικό δικαστήριο του Βελιγραδίου του ανακοίνωσε το κατηγορητήριο για τον ρόλο του στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95).

    Ο Μλάντιτς διέφευγε τη σύλληψη από το 1995, όταν και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα.

    Καταζητείτο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και συνελήφθη χθες στο χωριό Λαζάρεβο, κοντά στην πόλη Ζρένιανιν, η οποία απέχει περίπου 120 χλμ. από το Βελιγράδι. Ο Μλάντιτς κρυβόταν εκεί με την ονομασία Μίλοραντ Κόμαντιτς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 May 2011 - 10:30:21 UTC