Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση στο Λουξεμβούργο
  • [02] Στάση εργασίας Μετρό τη Δευτέρα
  • [03] Ανησυχία για αυτοκτονίες μέσω Ίντερνετ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση στο Λουξεμβούργο

    Κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και τα αποτελέσματα του ελέγχου της "τρόικας", για τα δημοσιονομικά της χώρας.

    Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, τη Δευτέρα το πρωί, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης.

    Στο μεταξύ, σημαντική υποχώρηση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και το κόστος ασφάλισης από τον κίνδυνο μη αποπληρωμής τους, ενόψει της συνάντησης Παπανδρέου - Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης στο 15,83%, ενώ είχε φθάσει πρόσφατα πάνω και από το 17%. Το κόστος για τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit default swaps, cds) υποχώρησε κατά 71 μονάδες βάσης στις 1.384 μονάδες βάσης (13,84 ποσοστιαίες μονάδες), που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων.

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ, επικαλούμενο πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση, αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωζώνης συμφώνησαν κατβ αρχήν χθες στη Βιέννη για ένα νέο τριετές πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο θα φθάνει χρονικά έως τα μέσα του 2014. Το νέο πρόγραμμα θα προβλέπει, προσθέτει το Ρόιτερ, περιορισμένη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, ώστε να αποφευχθεί η πυροδότηση ενός «πιστωτικού γεγονότος» (σ.σ.: να θεωρηθεί, δηλαδή, η συμμετοχή των ιδιωτών ότι συνιστά χρεοκοπία).

    Τις τελευταίες ημέρες, οι παράγοντες της ΕΕ είχαν αναφέρει ως λύση την εθελοντική αγορά ομολόγων από ιδιώτες, όταν αυτά που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους λήγουν, κατά τα πρότυπα της λεγόμενης «Συμφωνίας της Βιέννης» του 2009.

    Πολλοί παράγοντες της ΕΚΤ υπονόησαν με δηλώσεις τους ότι θα συμφωνούσαν με μία τέτοια συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

    Υπενθυμίζεται πως 16 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, ζητούν τη σύγκληση των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του κόμματος, με θέμα το Μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα πρόσθετα μέτρα.

    Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανασία Μερεντίτη, Έκτορας Νασιώκας, Όλγα Ρενταρή, Βασίλης Τόγιας, Θωμάς Ρομπόπουλος, Νικόλας Σαλαγιάνης και Μιχάλης Τζελέπης.

    Η επιστολή αυτή δεν εξομοιώνεται με μή συναίνεση στην κυβέρνηση, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Στάση εργασίας Μετρό τη Δευτέρα

    Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 4 το απόγευμα, μετέτρεψαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για την προσεχή Δευτέρα, 6 του μηνός, προκειμένου «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου"».

    Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι τα νέα μέτρα που έρχονται κατ΄επιταγή της τρόικας «δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για το λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ανησυχία για αυτοκτονίες μέσω Ίντερνετ

    Σε καθημερινό «πονοκέφαλο» έχουν εξελιχτεί για τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι υποθέσεις νεαρών ατόμων που σχεδιάζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους και το ανακοινώνουν μέσω του διαδικτύου.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επεμβαίνουν άμεσα, βρίσκουν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» και στέλνουν ψυχολόγους για να στηρίξουν το παιδί και την οικογένεια του.

    «Παλαιότερα είχαμε μία υπόθεση απόπειρας αυτοκτονίας το χρόνο, στη συνέχεια το εξάμηνο και μετά το μήνα. Πλέον, ανάλογες υποθέσεις φτάνουν σχεδόν καθημερινά στα γραφεία μας. Καταγράφουμε περίπου 20 - 25 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας το μήνα από νεαρούς που το ανακοινώνουν μέσω του internet», ανέφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ασφάλειας Αττικής, Μανόλης Σφακιανάκης, μιλώντας το πρωί σε μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στην ανατολική Θεσσαλονίκη με θέμα το διαδίκτυο και τους κινδύνους του.

    Ο κ.Σφακιανάκης τόνισε πως από τον Νοέμβριο του 2006 οπότε και καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα, που είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αυτοκτονήσει μέσω του διαδικτύου, έως σήμερα εντοπίστηκαν και βοηθήθηκαν 201 νεαρά άτομα τα οποία επιχείρησαν ή σχεδίαζαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Η αστυνομία σε συνεργασία με ψυχολόγους κατάφερε να αποτρέψει τους νεαρούς, ενώ μόλις σε 15 περιπτώσεις υπήρξαν τραυματίες.

    Ένα ακόμη θέμα που επισήμανε ο κ.Σφακιανάκης είναι η κυβερνοτρομοκρατία (cyber bullying) όπου αρκετά παιδιά δέχονται επιθέσεις από συμμαθητές τους. «Το φαινόμενο γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως και δεν είναι λίγα τα περιστατικά στη χώρα μας. Είκοσι παιδιά έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν σχολεία γιατί δεν άντεχαν την πίεση που τους ασκείτε μέσω του internet από τους συμμαθητές τους».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2011 - 12:30:17 UTC