Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωμήνυμα για ευρεία εθνική συναίνεση
  • [02] Δίστομο, το χωριό που πνίγηκε στο αίμα
  • [03] Συγχωνεύονται ΤΤ και Τbank
  • [04] Special Olympics "Αθήνα 2011"

  • [01] Ευρωμήνυμα για ευρεία εθνική συναίνεση

    Tη δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά να συμβάλλει στην επίτευξη "ευρείας εθνικής συναίνεσης", ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι σημερινές ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ζήτησε "επειγόντως" ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε λίγο μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ, στις Βρυξέλλες.

    Την ανάγκη ευρείας και εποικοδομητικής πολιτικής στήριξης στις προσπάθειες της Ελλάδας να ανάκαμψει, υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, ζητώντας του παράλληλα, "να φανεί συνεργάσιμος".

    Ο Αντ. Σαμαράς, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε τη θέση του ότι η ΝΔ "στήριξε και στηρίζει ό,τι είναι σωστό για την πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε ό,τι έχει ήδη αποδειχθεί λάθος". Τόνισε ότι επιβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη της ΝΔ στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

    Εξάλλου, η ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με αντικείμενο την τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

    Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης υπογράμμισαν τη σημασία της διακομματικής στήριξης του προγράμματος στην Ελλάδα και τόνισαν ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας μπορεί να πετύχει μόνο εφόσον όλα τα πολιτικά κόμματα συνυπογράψουν τους στόχους και τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος.

    'Εκκληση για τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους, όπως συνέβη με τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας, απηύθυνε σήμερα από το Πεκίνο και η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

    "Ενα από τα ισχυρά σημεία της Πορτογαλίας, που ελπίζω ότι η Ελλάδα θα μιμηθεί, είναι ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους συμμαχώντας", τόνισε η Λαγκάρντ, η οποία επισκέπτεται το Πεκίνο προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη της Κίνας στην υποψηφιότητά της για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Δίστομο, το χωριό που πνίγηκε στο αίμα

    Εξήντα επτά χρόνια μετά το ολοκαύτωμα του Διστόμου, το αίμα των 218 αθώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κοχλάζει ακόμη. Διεκδικεί το αυτονόητο, την τιμωρία του εγκλήματος και τη δικαίωση.

    Το ίδιο και η ελληνική και ιταλική Δικαιοσύνη.

    Όχι όμως και η γερμανική κυβέρνηση. Δια του προξένου της, απέκλεισε κάθε νομική υποχρέωση της Γερμανίας στους συμπατριώτες του, που πραγματοποίησαν τις προάλλες παράσταση διαμαρτυρίας για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, παρουσία και του Μανώλη Γλέζου, προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

    Η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας, με πρόσχημα την ετεροδικία, και η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει ήδη τα σχετικά στοιχεία.

    Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και ομότιμος πρόεδρος του ΔΣΑ, Ευάγγελος Μαχαίρας, υπενθυμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι τα αιτήματα του Συμβουλίου, είναι 108 δισ. ευρώ για την καταστροφή των υποδομών της χώρας, βάση της Διάσκεψης των Παρισίων (σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας), 54 δισ. ευρώ για το κατοχικό δάνειο, οι αποζημιώσεις των πολιτών και η επιστροφή των αρχαιοτήτων και των μνημείων

    Ειδικά για το Δίστομο, ο κ. Μαχαίρας αναφέρει ότι "οι επιζώντες του τραγικού συμβάντος δεν έχουν ακόμη δικαιωθεί, παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος επικύρωσε τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 28 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους. Έως σήμερα, το Βερολίνο δεν έχει πληρώσει τίποτα, επικαλούμενο σε όλους τους σχετικούς με τις αποζημιώσεις δικαστικούς αγώνες, ετεροδικία".

    Επισημαίνει όμως, ότι "και η ελληνική κυβέρνηση μπλοκάρει τη διαδικασία κατάσχεσης των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα".

    "Ένας στους τέσσερις νεκρούς Διστομίτες ήταν το τίμημα της νιότης σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που ακόμα δεν έχει τιμωρηθεί, παρόλο που υπάρχουν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου της Ελλάδας και της Ιταλίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Συγχωνεύονται ΤΤ και Τbank

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε " και "T BANK ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" από σήμερα 9 Ιουνίου 2011, μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών με θέμα τη συγχώνευσή τους και σε περίπτωση που αποφασισθεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.

    Aναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρίας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" .

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Special Olympics "Αθήνα 2011"

    Με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία, άναψε στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα της ελπίδας που θα φωτίσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.

    Η τελετή της αφής και της παράδοσης της φλόγας πραγματοποιήθηκε παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων, του προέδρου της διεθνούς επιτροπής Special Olympics Τίμοθι Σράιβερ Κένεντι, εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Η προθιέρεια αθλήτρια Ιλιάνα Συμεωνίδου, παρέδωσε την φλόγα στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου κι εκείνη με τη σειρά της στους πρώτους λαμπαδηδρόμους, Γιώργο Παπαδόπουλο και Γεωργία Γερακάρη.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 June 2011 - 10:30:18 UTC